Gość: ali IP: *.* 03.12.02, 13:46 jak poznac ze to wlasnie wody plodowe a nie wydzilina inna?Jaki kolor maja wody, jak zapach, i jak duzo ich sie saczy, np. w ciagu dnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Siunia Re: saczenie wod plodowych IP: *.* 07.12.02, 01:59 Oj, to poważna sprawa ...Szkoda, ze nikt nie odpisał. Ale to chyba za trudne ... by tak to napisac poprostu.Najlepiej zapytaj lekarza. A potem bądź tak miła i napisz nam co Ci lekarz powiedział. Może to pomóc innym mamom, by ewentualnie nie zbagatelizowały problemu, albo by uspokoić Pozdrawiam- Siuniaps. mam nadzieję, że u Ciebie wszystko jest OK - czego Ci z całego serca życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpig Re: saczenie wod plodowych IP: *.* 07.12.02, 23:46 Cześc,generalnie nie rozpoznasz. Wody moga byc przezroczyste, rózowe albo zielone ( czego nie życzę). Najważniejsza charakterystyczna cecha wód płodowych: sa bezzapachowe.Najlepiej podłóż wkładkę higieniczną i z wkładką udaj sie do szpitala. Położna sprawdzi czy sa to wody czy tez niepozdrawiam i dużo spokoju zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basza Re: saczenie wod plodowych IP: *.* 08.12.02, 01:05 Proszę nie lekceważ. Mój mały urodził się z 1 punktem z powodu przedwczesnego odejścia wód.Nie odczuwałam skurczy, nie było klasycznego pęknięcia pęcherza, nic nie "chlupnęło". Przy drugiej ciąży byłam ostrożniejsza.Sytuacja się powtórzyła ale byłam już pod kontrolą.W 8 miesiącu miałam badanie na stopień czystości i badano również, czy nie ma komórek z wód płodowych.Niestety nie wiem jak się takie badanie fachowo nazywa. USG również wykazuje poziom wód płodowych i ewentualne zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś