Dodaj do ulubionych

Bóle w pachwinach

IP: *.* 30.12.02, 15:21
Jestem w 27 tygodniu ciąży i od wczoraj mam bóle w pachwinach, sprawiające, że ledwo chodzę. Największy ból odczuwam jednak próbując obrócić się z jednego boku na drugi.Czy miałyście podobne dolegliwości i co się robi w takiej sytuacji?Czy jest to oznaka, że z dzieckiem dzieje się coś złego?Jak myślicie, powinnam pójść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasienkkaa Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 30.12.02, 15:29
      Mnie sie wydaje, ze nic zlego sie nie dzieje . ja mam to samo, a jestem tez w 27 tyg ciazy, tyle ze blizniaczej :-) :-) musisz po prostu uwazac na siebie, nie rob gwaltownych ruchow, poruszaj sie powoli. ja tak robie, pomaga, inej rady nie ma. ciaza to nie choroba, jak to sie mowi, ale trzeba na siebie bardzo uwazac. oszczedzaj sie ! zycze powodzenia trzymaj sie cieplutko ! Kasienka
    • Gość: Katarka Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 31.12.02, 12:47
      Juz o tym zapomnialam bo to bylo dawno, ale tez w dwudziestym ktoryms tygodniu zaczely mnie ciagnac pachwiny. I to po jakichs zakupach wiec myslalam ze sie schodzilam i to dlatego. Pognalam do lekarki, a ta mnie uspokoila ze pod wplywem wydzielajacych sie hormonow rozluznia sie cala konstrukcja sciegnowa zeby moglo sie co trzeba rozciagnac i to wlasnie tak sie odczuwa. Przeszlo mi chyba po ok 1-2 tygodniu. Na pewno to nic zlego, niebezpieczny moze byc tylko bol w dole brzucha, zaden inny.
    • Gość: AneczkaG Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 31.12.02, 13:36
      Ja się dołączam: też mnie boli (początek 28 tyg.). Trudno mi w ogóle znaleźć jakieś miejsce, które mnie nie boli :lol:. Prawda Ci to, że hormony rozluźniają więzadła (cobyśmy łatwiej urodziły), ale niestety czasem wiąże sie to z bólem, bo te wszystkie kostki nie przylegają do siebie tak jak powinny. Po ciązy nam przejdzie :)Aneczka
    • Gość: EDYTA25 Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 01.01.03, 14:48
      Hej mam na imę Edyta. Jestem w 25 tygodniu. Właśnie od ok tygodnia ledwo co chodzę. Wcześniej ok miesiąc temu lekko zaczęło mnie boleć lekarz stwierdził że to normalne ponieważ wiązadła się rozciągają. Po kilku dniach przestało.W niedzielę wybrałam się z mężem na spacer no i ledwo co wróciłam do domu. Myślałam, że to przejdzie ale gdzie tam, boli jak diabli. Ja to wogóle jestem jakaś taka niedość, że od kilku miesięcy boli mnie strasznie kręgosłup - jak położę się na plecach to koniec! bez pomocy nie wstane, nawet na bok się sama nie mogę przewrócić - to teraz ten okropny ból przy chodzeniu. Mam nadzieję, że w końcu ustąpi to kiedyś!!!! Szczęśliwego Nowego Roku i nie martw się to wszystko jest normalne, musimy to jakość przejść Pa
      • Gość: savka Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 01.01.03, 22:43
        Czesc dziewczyny !a ja jestem w 35 tygodniu i pachwiny ciagle bole. Na tyle, ze po paru krokach az mi nogi sztywnieja i nie moge chodzic, a jak poszlam do lekarza z tym to powiedzial, zenigdy w zyciu z czyms takim sie nie spotkal.Okazuje sie, ze zly lekarz skoro wy tez to macie !Ech... no nic ... pomeczymy sie jeszcze troche, ale to juz po polmetku ciazy !Pozdrawiam :)))
    • Gość: Kasieńka Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 03.01.03, 22:31
      Witam, Ja co prawda w ciąży już nie jestem - 4 m-ce temu urodziłam duuuuużego chłopca. Też bolały mnie nogi w pachwinach ( chyba przez ostatnie 3 m-ce). Nie martw się tym - minęło 3 dni po porodzie.Pozdrawiam,Kasia
    • Gość: iwosz Re: Bóle w pachwinach IP: *.* 05.01.03, 20:42
      Powinnaś, gdyż u mnie po podobnych objawach (ból bardziej na środku pomiędzy pachwinami)stwierdził rozejscie się spojenia łonowego. Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka