sciezka22 13.12.06, 14:37 Hej dziewczyny, termin porodu mam na 21 grudnia mam pytanie czy moge miec w tym samym pokoju mała świeża choinkę czy zapach moze uczulic maluszka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 14:42 a czy Twoje perfumy moga go uczulic? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 14:52 Eyes...jakie perfumy....w ciazy nie wolno )))tylko naturalny zapach Odpowiedz Link Zgłoś
azza4 Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 15:24 Kolejne pytanie z serii Science Fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
pati.kowalska1 Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 15:25 napisałabym Ci "spytaj swojego gina" ale zabiłby Cię śmiechem weźcie babki trochę wyluzujcie bo na prawdę przesadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
30mama To jest zabronione!!! 13.12.06, 15:26 Taki zapach choinki może powodować astmę u noworodków..... A tak poważnie to najlepiej zamiast baldachimu nad łóżeczkiem mieć...namiot tlenowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 15:49 czesc! nie przejmuj się komentarzami, ja Cię rozumiem, bo sama miałam w zeszłym roku ten problem chociaż córcia miała w święta prawie 2 miesiące. W koncu mieliśmy żywą choinkę a dzidziusiowi było wszystko jedno ) myslę, że spoko, nie masz się co przejmować ps. a co do perfum - to np.ja po porodzie przestałam używać perfum (nie mówię tu oczywiscie o dezodorancie), bo dziecko strasznie się denerwowało przy jedzeniu jak byłam spryskana.... Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 15:50 MROK!!!!!! wyobraźnia ludzka nie ma granic... Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: swieza choinka a noworodek 13.12.06, 15:57 a ja ci powiem tak- moje dziecko nie znosi zapachu perfum, mam takie kolezanki co mieszkaja razem i bardzo lubia pachniec perfumami na 200 m. co tam wchodzimy jest dziki wrzask mjego dziecka bo mieszkanie jest przesiakniete perfumami i musimy zmykac w te pedy. szczgolnie noworodki sa wyczulone na zapachy, wiec poprostu poobserwuj czy dziecko przyadkiem nie staje sie bardziej placzliwe w pokoju gdzie jest choinka. sama tez osobiscie nie lubie kobiet co pachna na 200 m - moze ma to po mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antyka nie wolno!!!!!!!!!! 13.12.06, 19:24 nie wolno absolutnie jak nie wiecie dziewczyny, to nie piszcie, no!!! od choinki blisko do palmy, a jak wiadomo dziecku od patrzenia na palme, moze palma odp***** no! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: nie wolno!!!!!!!!!! 13.12.06, 21:49 Tiaa, same cwaniary, a same pytania zadaja czasami jak z przedszkola a tu sie madrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama26 Re: do wszystkich mądrych 13.12.06, 21:59 Jesli jakiś temat Was wkurza lub czujecie potrzebę ponabijac się z braku zajęcia to zwyczajnie nie odpisujcie. Tak sie zastanawiam czy któraś z tych WSZYSTKOWIEDZĄCYCH PAŃ MIAŁA DOCZYNIENIA Z ALERGIKIEM ? Raczej nie...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1mmmm1 Re: do wszystkich mądrych 14.12.06, 02:36 > Tak sie zastanawiam czy któraś z tych WSZYSTKOWIEDZĄCYCH PAŃ MIAŁA DOCZYNIENIA > Z ALERGIKIEM ? Raczej nie...... Tylko że jeśli zamkniesz dziecko w namiocie tlenowym, nie postawisz przy nim choinki, zabronisz mu wyjść na łąkę, wszystko wszędzie wokół wyszorujesz Domestosem, to alergię masz jak w banku. Jeśli autorka wątku nie chce zrobić z dziecka alergika, to ta choinka jest wręcz wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: swieza choinka a noworodek 14.12.06, 15:47 A może jeszcze założysz dzidzi taką maseczkę jak nosi Michael J.I koniecznie zakup namiot tlenowy, przecież tyle zarazków wokół.. Odpowiedz Link Zgłoś
agaw00 Re: swieza choinka a noworodek 14.12.06, 16:03 my mamy alergika strasznego w domu i ostatnio jakbył hory chciałam nawilżac pieluszke własnie zapachami inhalacyjnymi ala las etc pediatra kategorycznie zabroniła w ogłe u wazam ze wpokoju gdzie jest noworodek powinno byc po prostu swieże powietrze jak mój mały sie urodził mielismy jodłe kaukaska zywa ale nic nie pachniała i było ok Odpowiedz Link Zgłoś