IP: *.* 05.02.03, 21:14
w wielu postach czytam ze to bierzecie, a gdzies o uszy mi sie obilo ze to dobre na mdlosci. To jest dosc drogi preparat wiec zanim go kupie chcialabym wiedziec co o tym myslicie i wogole dlaczego to bierzecie. Czy to lekarz kazal i dlaczego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata32 Re: MagneB6 IP: *.* 06.02.03, 14:10
      Ja biorę, ale nie ze względu na mdłości (nie słyszałam, żeby na to działał, ale może ...), ale ze względu na skurcze nie tylko brzuszka, ale np również łydek. Właściwie na takie dolegliwości wystarczy sam preparat magnezowy, ale podobno magnez z wit B6 lepiej jest przyswajalny. Podobny skład (magnez + B6) ma sporo tańszy Lactomag - ale ma tak wielkie i dla mnie niemożliwe do połknięcia tabletki, że nie byłam w stanie właśnie z tego powodu go stosować.PozdrawiamBeata i 8 mies Wiercipiętek
      • Gość: AneczkaG Re: MagneB6 IP: *.* 07.02.03, 13:35
        Ponoć wit. B6 działa na mdłości, ale u mnie jest wręcz odwrotnie - mdli mnie po niej jak diabli... Ja biorę zwykły magnez (Magnezin), jako dodatek do fenoterolu. Wyszło mi, że MagneB6 jest trochę drogie, a i tak z tą wit. moglabym to od razu wyrzucić. Swoją drogą lekarz mnie barzdo namawiał na porzucenie Magnezinu i branie MagneB6. Aha a na studiach nam mówili, żeby w czasie sesji brać (ponoć ma się lepszą koncentrację po Mg i lepiej się śpi - jest sie spokojniejszym)Aneczka
    • Gość: marga28 Re: MagneB6 IP: *.* 07.02.03, 18:46
      Witaj!!!Ja jestem teraz w 19 tygodniu ciąży i biorę MagneB odkąd minął 12 tydzień. Oczywiście z zaleceń lekarza. Niestety jest to dosyć drogi preparat ok. 30 zł, biorę również Maternę też droga, ale czegóż się nie robi dla swojego upragnionego maleństwa?Pozdrawiam.
      • Gość: eva123 Re: MagneB6 IP: *.* 02.03.03, 11:58
        Witam Przyszłe Mamy i ich Brzusie!Magne B6 jest dobry ale najdroższy ze wszystkich dostępnych preparatów, polecam Magnefar zdecydowanie tańszy i łatwy do przełknięcia, działanie takie jak w Magne B6. Pozdrawiam Eva i 19 tygodniowe maleństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka