Dodaj do ulubionych

Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie?

27.12.06, 12:50
Mam termin na koniec stycznia - jest to mój trzeci poród. Drugi miałam bardzo
łatwy i szybki i tak sobie myślłam, że i trzeci będzie łatwy. Ale ostatnio
ogarnia mnie strach, że jest to tylko moje pobozne życzenie i że w sumie nic
nie wiadomo. Generalnie jestem bardzo zmęczona (pracowałam prawie do połowy
grudnia, zdawałam jeszcze zawodowe egzaminy,dwoje dzieci dość absorbujących)
i czuję, że nie mam siły na długi i bolesny poród.

Mamy wielodzietne - napiszcie jak to jest u Was każdy kolejny poród jest
łatwiejszy czy nie ma reguły

Pozdrawiam
Asia, mama Maciusia i Mateuszka
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 14:11
      no to cie raczej nie pociesze.w moim przypadku trzeci byl najcięzszy,najdłuzszy
      i jeszcze do tego to gadanie połoznej że "ile czasu mozna rodzic trzeci
      raz"itp.urodziłam slicznego synka ktory oczywiscie w minute wynagrodził mi te
      przezycia.ale pamięc o tym ciagle jest zywa tym bardziej ze za miesiąc rodze po
      raz czwartysmiletym razem z własna,wybraną polożna i mam nadzieje ze po ludzkusmile
      pozdrawiam serdecznie
      • agamama123 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 14:45
        Było to tak:
        o pólnocy odeszły mi wody, 15 minut póxniej miałam pierwszy skurcz. Mozna
        powiedzieć, ze nieprzyjemny. potem jeszcze 10 takich nieprzyjemnych skurczy,
        jeden party i o 1.45 na swiat wyskoczył mój trzeci synek (dodam tylko, ze bez
        nacieciawink)
        Powodzeniasmile
      • asiunia73 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 14:56
        Witaj, ja za drugim razem miałam umówioną położną, która nie zdążyła dojechać,
        a później bardzo nieprzyjemnie się zachowywała, że powinniśmy jej zapłacić, bo
        przecież przyjechała. Dałam jej połowę umówionej stawki za tzw. "gotowość", a
        teraz trochę mam uraz do "umawiania się z własną położna" (a była to jedna z
        bardzo wychwalanych na tym forum). A ta z dyżuru okazała się bardzo fajna.
        Zostało mi już bardzo mało czasu, żeby taką znależć....

Pozdrawiam
        Asia
        • mysz56 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 15:36
          możesz tylko powiedzieć z jakiego szpitala była ta trefna położna?gdyż zasiałaś
          ziarenko niepokoju we mnie ,sama ustawiam sobie położną do porodu a nie
          chciałabym niespodzianek jestem z wawy
          • joanna266 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 15:53
            ja tez bardzo prosze o podanie danych tej połoznej chociaz na priva.sama mam
            umowiona położną ze szpitala na żelaznej w warszawie.mam nadzieje ze ta twoja
            ni była stamtad.
            • mysz56 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 16:06
              joanna ja też mam rodzić na żelaznej ile wcześniej zamawiałaś położną?
              • joanna266 do myszy 56 27.12.06, 17:40
                z moja polozna Maria Romanowska umawiałam sie jakies 2 miesiące temu.ale juz
                wtedy nie było łatwo bo miała komplet chetnych ale moja lekarka prowadząca
                pracuje z nia w jednym zespole i jakos udalo mnie sie tam wcisnac.z reszta juz
                trzeci raz bede rodzic na żelaznej i juz trzeci raz ciaze prowadzi mi
                dr.kurczuk-powolna.ostatnio mam sporo obaw co tego jak bedzie bo Marysia
                zamierza wyjechac na ferie z dzieckiem o czym wspominała mi juz wczesniej i
                jesli zaczne rodzic w tym czasie to bede z jedna z poloznych pracujacych z
                Maria w zespole czyli Magdą Witkiewicz.czytałam o niej tez wiele dobrego ale
                spotkam sie z nia po raz pierwszy 2 stycznia.wtedy mam umowiona z nia wizyte.a
                ty z kim zamierzasz rodzic?
    • asiunia73 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 16:28
      Poród miałam na Solcu - namiary na położną prześlę na priva jeśli ktoś jest
      zainteresowany. Generalnie poród wspominam bardzo dobrze, to był jedyny zgrzyt
      i teraz też zamierzam pojechać na Solec (nie mam tylko położnej....)

Asia
      • mysz56 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 21:19
        ja chcę rodzić albo z DZierżak Postek albo z Obsowską jeżeli będą miały wolne
        ja mam termin na 4 maja myślisz że jużczas rezerwować położną? a wogóle to jak
        wspominasz porody nan Żelaznej? , 1 i 2 dziecko rodziłam na Inflanckiej a teraz
        ze względu na posiadany abonament w firmie medycznej i ekarza prowadzącego z
        Żelaznej chcę spróbować tu,
    • kasiak37 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 21:33
      zycze Ci zeby byl latwy,ale nie mysl w ten sposob ze jak 2 taki byl to 3
      tez...blad...wiem z autopsji.2 porod 1h10min a 3-15.11- 22godziny!!!
    • heca7 Re: Trzeci poród czy łatwiejszy niż poprzednie? 27.12.06, 23:31
      Ja też będę rodzić III raz. Za I razem córka 4 godz, II raz syn 8 godz. Mam
      nadzieję,że ta tendencja nie jest wzrostowa i III nie będzie trwał 16 smile.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka