Dodaj do ulubionych

swędzi :-(

13.01.07, 20:25
jestem w 18 tyg. od paru dni czuje swedzenie, czasem sie pojawia, nasila,
czasem znika. wyniki moczu ok. gin w czwartek powiedzial ze widzi lekki
zaczerwienienie , przepisal globulki ale na wypadek totalnego juz kryzysu - bo
moga zaszkodzic.
musze radzic sobie wiec jakimis innymi sposobami, ale jakimi? czy ktoras z wam
tez tak ma?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: swędzi :-( 13.01.07, 20:33
      mni eswedzialo w 3 trymestrze drapalam sie do krwi, po jakims czasie przeszlo,
      robilam badania aspat i alat ale byly w porzadku, mozesz zrobic dla pewnosci, a
      jak sobie radzic nie ma sposobu, moze prysznic al eile mozna sioedziec pod
      woda, kiedys przejdzie
    • arnika15 Re: swędzi :-( 13.01.07, 21:38
      Ja mamsad To prawie 33 tc i podejrzewam że to może być cholestaza. Po weekendzie
      idę do lekarza! Myślę, że u Ciebie to chyba coś innego - cholestaza b. rzadko
      pojawia się przed 25 tc. Lepiej skonsultować to z lekarzem.
      • marki0 Re: swędzi :-( 13.01.07, 22:39
        ja tez bede monotematyczna i nawiaze do tej pioruńskiej cholestazy gdyz
        przeszłam ja w obu ciazch.Przyjmuje sieze w pierwszej ciązy pojawia się ok 30tyg
        a w kazdej kolejnej o 10 tyg szybciej/a nie wiem czy to ,jest twoja pierwsza czy
        kolejna/. Zrób alat, aspat, bilirubine, kwasy złóciowe to sie okaze czy to jet
        to.Jesli próby beda ok, znaczy ze rozciaga ci sie np skora lu coś cie np
        alergizuje.Wrzuc w Wyszukiwarke cholestaza i wejdz na forum TRudna Ciaza tam ten
        temat jest teraz w czołówce.Ale miejmy nadzieje ze to nie to!
        A swoja droga jakie czesci i kiedy swedzą Cie najbardziej?Przy cholestzaie swiad
        nasila sie noca i dotyczy najczesciej w fazie poczatkowej podesw stóp i dłoni a
        potem rozprzestrzenia sie na cała skóre.Nie daje wysyypek ani krostek.
        • rosaliaa Re: swędzi :-( 14.01.07, 20:55
          rzeczywiscie najbardziej swedzi w nocy i rano, w dzien mniej, ostatnio swedzi
          rowniez skora na brzuchu w niektorych miejscach.
    • morda296 Re: swędzi :-( 15.01.07, 14:23
      kup sobie w aptece TANTUM ROSA powinno złagodzic dolegliwośc a i na pewno nie szkodzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka