selin77 09.04.03, 17:08 Mam pytanie dziewczyny... czy któraś wie po ilu dniach od zapłodnienia test ciążowy zadziała )????? słyszałam że już po 6 dniach, ale nie jestm pewna.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelma Re: Test ciążowy... 09.04.03, 22:15 moja rada - nie rób za wcześnie!!! ja zrobiłam tak jak było napisane po 7 dniach od zapłodnienia, a potem jak nie zobaczyłam tej wyczekiwanej kreseczki to beczałam parę dni... Coś mnie jednak tknęło i zrobiłam ponownie w dniu (nie) oczekiwanej miesiączki i wyszedł pozytywnie... Kilka dni póżniej potwierdził to też lekarz!! I teraz mam b brzuszku kilkutygodniowego Mikruska... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: Test ciążowy... 09.04.03, 23:03 Ja robiłam test dzień po terminie miesiączki. Gdzieś wyczytałam ( nie jestem na 100% pewna, że dobrze pamiętam), że zarodek zagnieżdża się 7-10 dni od zapłodnienia. I w zasadzie dopiero od tego momentu pozimo HCG (tak to się chyba nazywa) na który reagują testy wzrasta. Po za tym chyba nikt nie jest w stanie dokładnie podać terminu poczęcia. ( +/- 1 dzień to prędzej) Więc według mnie nie ma sensu robić testu tak wcześnie, bo może jeszcze nic nie wykazać. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ssosna Re: Test ciążowy... 09.04.03, 23:24 Zgadzam się z dziewczynami. Ja kupilam test który miał (na 100%) pokazać ciążę w 6 dni po zaplodnieniu. I co wykazał- jej brak.A że to była nasza pierwsza próba to się zbytnio nie zmartwiłam.Dopiero jak termin miesiączki minąl cos mnie tknęlo i zrobilaM NOWY TEŚCIK- i co wyszlo? CIĄŻA OCZYWIŚCIE, HA HA Radzę poczekaj do terminu miesiączki i życzę powodzennia Monika + 24 tyg.brzuszek z Michałkiem Odpowiedz Link Zgłoś
colora Re: Test ciążowy... 10.04.03, 10:14 To chyba u kazdej z nas jest inaczej. Testy przed spodziewana miesiaczka pokazywaly jedna kreseczke i nawet jeszcze tydzien po terminie spodziewanej miesiaczki test nic nie wykazal (no moze ta druga kreseczka byla baaardzo slabiutka, i myslalam, ze cos mi sie wydaje) i dopiero w tydzien pozniej, czyli dwa tygdonie po terminie miesiaczki, pokazaly sie piekne dwie grube krechy! colora + maly ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
olivia101 Re: Test ciążowy... 10.04.03, 18:32 Ja z powodu zapalenia pecherza zrobilam test najpierw 4 dni przed spodziewana miesiaczka, zeby (jesli wyjdzie ciaza) brac lekarstwa,ktore nie zaszkodza na rozwiajaca sie ciaza. Jednak test nic nie pokazal. Mimo wszystko (przeczucie) dostalam antybiotyk "dozwolony" w ciazy i dzien przed spodziewana miesiaczka zrobilam test drugi raz... I ten okazal sie trafiony Odpowiedz Link Zgłoś