Dodaj do ulubionych

30 tydzień +16 kg

27.01.07, 10:46
no wlasnie,nie jestem z tego zadowolona...
ale od poczatku ciazy tylam, zadnych wymiotow, nicsmile
wczoraj moj gin pkrzyczal mnie straslziwie, ze musze sie nad soba zastanowic,
bo sie przezeram!! zabronil mi nawet jesc owocow i pic sokow owocowych
chwila moment- cala ciaze nie jem slodyczy itp, cwicze, kontroluje kalorie
i jak na razie na nic sie to nie zdalosmile
dodam, ze na pewno nie mam gestozy
na szczescie moja mama jest polozna i powiedziala mi, ze nie mam sie
przejmowac, bo ona w swojej 26-letniej praktyce widziala duuuuzo "gorsze"
przypadki i na pewno nie mam rezygnowac z owocow
w sumie to chcialam Was troche pocieszyc, ze sa i takie przypadki jak ja, tzn
"nie przejadajace sie" a i tak tyjacesmilesmilesmile
pzdr

Obserwuj wątek
    • netmarta Re: 30 tydzień +16 kg 27.01.07, 11:31
      ja rowniez do takich osob naleze, niestety. w 1 ciazy przytylam 30!!!! kg,
      pracujac do konca 8 m-ca i prowadzac aktywne raczej zycie jak na ciezarna. nie
      mialam problemow ze zdrowiem i nie przezeralam sie, a waga szla jak szalona.
      niestety, wciaz siedzi na mnie 10 kg dodatkowo, i to juz nie jest takie fajne.
      moja siostra, waga przed ciaza 48 !!!!, rowniez przytyla 30 kg, szok, ale w
      kilka m-cy po porodzie juz byla chuda jak patyk, nie robiac nic szczegolnego.
      no coz, nie nad wszystkim da sie zapanowac.
    • majka813 Re: 30 tydzień +16 kg 27.01.07, 16:55
      Ja przytylam do tej pory 8 kilo a jestem w 28 tc. Jem normalnie, sniadanie, 2
      sniadanie, obiad i kolacja. W miedzyczasie rowniez cos przegryze,jakis owoc
      czasem jakis slodycz. Na poczatku ciazy w tylam malo, bo 1 kg na 2 miesiace -
      mdlosci i te sprawy. Ale tak od 5 m-ca to ni z tego ni z owego 2 kilo
      miesiecznie mi przybywa. Za kazdym razem dostaje opierdziel od poloznej (ktora
      mnie przyjmuje przed lekarzem), ze za duzo jem itd.
      Tycie to indywidualna sprawa kazdej kobiety. To tez zalezy od skonnosci do
      tycia. Ja przed ciaza bylam bardzo szczupla ale tez uwazalam na to co jem,
      teraz wiadomo, ze nie mozna nie dojadac.
      Nie przejmuj sie, po ciazy dzidzia da taki wycisk, ze aerobik nie bedzie
      potrzebny smile
    • dzidecka Re: 30 tydzień +16 kg 27.01.07, 17:05
      Ja zaczynam 30 tydzien i mam 16kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam 25kg.
      Widać u mnie to norma i się nie martwie wink
      • inga12345 Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 08:57
        ja wiem, ze to zabrzmi dosc nieeleganckosmile ale to naprawde jest pocieszajace, ze
        ktos ma tak jak jasmile
        pzdr
        • joannajarek Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 09:17
          No to ja tez Cie pociesze.
          Jestem w 27 tyg i juz 12kg na +.
          Jeszcze sporo przede mna a wiec tez sporo kilogramow.
          W pierwszek ciazy+23 kg, w drugiej tyle samo . Pewnie teraz bedzie podobnie.
          Moj ginek troche niezadowolony dal mi limit do 16 kg, ale niestety jest to
          niewykonalane.
          Pozdrawiam serdecznie Joanna.
    • kania_kania Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 09:58
      W drugiej ciazy przytylam w dumie 24 kg. I lekarz na mnie nie krzyczal. W tej
      ciazy wlasnie dobilam do wagi z 5tc... Czyli wciaz mam 0 kg na liczniku, jestem
      w 33 tc.

Z tego co mowila mi moja lekarka, wynika ze wiele zalezy od aktualnej kondycji
      organizmu. Powiedz lekarzwi, zeby sam sie nad soba zastanowil, zanim nakrzyczy
      na ciezarna i przestan liczyc kilogramy. Przed Toba juz koncowka. Duzo nie
      przytyjesz. A jak martwisz sie cukrem z owocow, to jedz takie, ktore maja go
      mniej (np grejpfruty).

Powodzenia smile

Kania
      • ffloo Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 13:27
        i ja się załamałam, jak lekarz dał i do zozumienia, że 14 kg na plus w 29 tc to
        za dużo. zaczęłam wertować publikacje i co się okazało? że kobieta z niskim
        wskaźnikiem BMI przed ciążą (ja miałam niedowagę) POWINNA przytyć więcej niż
        kobieta o prawidłowej wadze przed ciążą. jest to dla mnie jak najbardziej
        logiczne i nadal mieszczę się w normach.
        oczwiście przejęłam się najbardziej, jak koleżanka na tym samym etapie ciąży
        chwaliła się, ze przybrała tylko 7 kg. i świetnie dla niej! dziwne jednak by
        było, gdyby ona, która ważyla 10 kg więcej ode mnie (i niższa o 10 cm) miała
        przybierać tak samo jak ja.
        tym barziej nie rozumiem podejścia lekarzy, którzy powinni znać się na tych
        niuansach. nie dajmy się zwariować!
        • philo77 Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 14:35
          Słusznie nie wolno dać się zwariować. Ja jestem w 35 tygodniu i przytylam 11
          kg, mimo że przed ciążą filigranowa nie bylam (61 kg). Szczęśliwie mój gin jest
          chyba jedyną osobą, która mi mówi że jestem szczupła smile
          • nela12 Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 21:40
            hihi witam:0)ja w pierwszej przytylam 24kg!przed(58-a w drugiej 24kg(przed 60kg)
            teraz waze 59kg i nadal karmiesmilenic sie nie przejmuj kazda ciaza jest
            inna,kazda mama inaczej tyje ,byle dzidzia zdrowasmile-pozdrawiam
    • aldik77 Re: 30 tydzień +16 kg 28.01.07, 22:32
      No to i ja cię pocieszęsmileJestem w 27tc i mam na +12kg.Brzuch mam taki duży
      jakbym miała rodzic za miesiąc.Ale co tamsmilePołożne oczywiście marudzą,że za
      dużo waże, ale one same nie w ciąży mają większe dupska niż ja w ciązy!Cóż,
      taka moja "uroda".W pierwszej ciązy przytyłam 20kg a karmiąc mała schudłam bez
      niczego 17kg w mig. Reszta to tylko moje zaniedbaniesmile
      Dobrze jest poczytać,że nie jesteśmy samesmile)
      pozdrowionka i odrzywiajcie się zdrowo kobitkismile
      • djab1 Re: 30 tydzień +16 kg 29.01.07, 19:28
        Widzę, że nie jestem odosobniona z kilogramami w ciąży. Mój lekarz przy każdej
        wizycie nie omieszka mi powiedzieć, że za dużo przytyłam, bo prawidłowa ciąża
        to 10-13 kg, a ja jestem w 36. tc i mam na plusie 20 kg. Ale jakoś nie za
        bardzo się tym przejmuję, widocznie taka moja urodasmile Pozdrawiam
    • juniiii Re: 30 tydzień +16 kg 30.01.07, 01:13
      Kochana, ja w 30 tygodniu miałam dokładnie tyle samo na plusie - i też mi się
      dostało od położnej smile
      Usłyszałam, że mam przestać jeść "dziadostwo" (??), żadnych owoców - najwyżej
      JEDNO jabłko dziennie smile, koniec ze słodyczami. A tak w ogóle to mam jeść tylko
      warzywa i czerwone mięcho... Teraz już prawie 34 tydzień, a ja, no cóż,
      posłuszna jestem tylko połowicznie - na wagę spojrzę jutro na wizycie u gina...

Tak przy okazji - z pierwszym dzieckiem +16, z drugim +23. Wszystko zrzucone
      parę miesięcy po porodach smile
      Pozdrawiam serdecznie smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka