Dodaj do ulubionych

Wiercące się dziecko;)

01.02.07, 07:54
Moje małe od kilku dni wierci się jak szalone . Tzn.miewa chwile spoczynku- w nocy nawet pozwala mi normalnie spać ostatnio a nad ranem czuję tylko delikatne ruchy. Wystarczy jednak,że wstanę i zrobię sobie śniadanie- zaczyna się szał ciał- czkawka, przepływanie z boku na bok, seria kopniaczków, nerwowe skakanie( takie rytmiczne, jakby trzepot motylich skrzydeł- te mnie najbardziej martwi). Mam wrażenie,że gdyby mogło wyszłoby już na zewnątrz. Do porodu około 1,5 lub nawet 2 miesięcy więc jeszcze trochę pozostało. Mamy na podobnym etapie ciąży, też tak macie,że czujecie swoje dziecko praktycznie w całej jamie brzusznej? Co będzie potem;/? Strach się bacwink
Obserwuj wątek
    • aurelka10 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 10:02
      Oj, nasz też tak ma smile
      Podobno dziecko śpi 20 godzin na dobę, a 4 czuwa.
      Ale widać niektóre maja na odwrót.
      • mama_frania Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 10:24
        Mój synek ruszał się bez przerwy- miałam wrażenie, ze wogóle nie śpi. Czasem ja
        też nie mogłam spac tak się wiercił. Teraz ma już roczek i nadal nie usiedzi w
        miejscu nawet minuty- ciągle się przemieszcza smile
        • meganka.b Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 10:56
          Jestem w 32 tc i mam podobne doznania. Moj synek wariuje praktycznie przez cały
          dzien ( a ponoć twierdzą ze juz ma malo miejsca i nie moze sie tak aktywnie
          poruszac wink. Po sniadaniu to juz prawdziwe akrobacje. Jest to czasami męczące,
          ale przynajmniej nie mam obaw że cos mu jest i nie boje sie ze nie wyczuwam
          ruchów. A wiec jak widzisz są maluszki o tym samym temperamencie co Twoj smile
          Powodzenia i zdrówka dla Was oboje!
        • gku25 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 11:01
          40 tc. a mojej małej nie można zrobić ktg, bo uciekawink) .Krąży opinia, że
          dziecko w tym okresie ciąży nie powinno już szaleć-mój lekarz jednak twierdzi,
          że to ok i będę miała silną dziewczynkę.
    • eyes69 Potem moze byc jeszcze gorzej :P 01.02.07, 11:02
      Szczegolnie jesli dziecie udaje, ze ma duzo miejca w brzuchu i moze sobie
      pozwolic na porzadne rozciaganie. wink
      Gorzej dla Ciebie rzecz jasna bedzie, bo mlode moze naprawde wkurzyc. wink
      • mangos Re: Potem moze byc jeszcze gorzej :P 01.02.07, 11:22
        Tak, wcale nie twierdze ,że to miódwink Czasem filmu nie jestem w stanie spokojnie oglądnąc, bo tak szaleje. Wczoraj tatuś połozył rękę na brzuchu to go porządnie skopało i dał sobie spokój z czułościamiwink Natomiast ja to muszę znosić 24/hwink
    • mb261 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 12:49
      Witaj mój maluszek też lubi się wiercić, ok 19-23 tydzień zamartwiałam się, że
      malutko go czuję i ciągle wyczekiwałam najmniejszych ruchów a teraz - 28 tydzień
      a ja wystarczy że w nocy wstaje do kibelka a maluszek już się wierci, w ciągu
      dnia też co chwilę go czuję. i bardzo dobrze, lepiej niech się rusza niż
      oczekiwać na każdy ruch. Pozdrawiam smile
      • arabelka3 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 13:33
        Tez jestem kwietniowka(wlasnie zaczelam 29 tydzien) ale tylko podgladam wasze
        kwietniowe forumsmile Mam dokladnie tak samo i tez troche sie martwilam o to
        drzenie.To sie nie zdarza czesto-raz,dwa razy dziennie albo czasem nie ma przez
        kilka dni.Poza tym moje Dziecie posypia dosc czesto, za to jak juz sie obudzi
        daje czadu po calej linii-wali z piety i lokcia w co popadnie,prezy
        sie,wypina,przeciaga i mimo,ze kocham te kopniaczki to czasem te doczucia nie
        naleza wcale do najprzyjemniejszych.Ale przynajmniej jestem spokojna,ze je czuje.
        Podejrzewam,ze to wszystko zalezy od temperamentu maluszka.
        • doral2 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 14:15
          poczekaj, jak sobie zrobi z twojej wątroby trampolinę...
    • psyche22 Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 14:19
      oj nie martw się ja jestem już po terminie więc teoretycznie moje maleństwo
      powinno już nie miec miejsca na wiercenie się a czują ja niemal bez przerwy
      czasem wydaje mi się ze ona wogóle nie śpi tylko za cel postawiła sobie
      utrudniać mi każdą czynność, nawet wysiusiać się nie moge bo mnie kopie cały
      czassmile pewnie po prostu te dzisiejssze dzieci sa bardzo ale to bardzo aktywne
    • karciak Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 14:23
      ja jestem w 35 tygodniu i mam tak samo Oleńka cały czas dokazuje w brzyszku,
      czasami tak się wypnie na jedną stronę że aż boli, ale to chyba
      najprzyjemniejszy ból na świecie...
      • horbatka Re: Wiercące się dziecko;) 01.02.07, 16:28
        witam!
        jestem w 32 tyg moja Juleczka tez sie tak wierci wiec sie nie martw, jestem w
        szoku bo myslalam ze ma juz coraz mniej miejsca ale widocznie tak nie
        jest!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka