asikdom 14.02.07, 11:45 kupiłam płatki mydlane, ale na opakowaniu nie ma nawet słowa jak je stosować. wiem że trzeba namoczyć, ale ile łyżek do pralki? będę wdzięczna za informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silje78 Re: płatki mydlane 14.02.07, 11:52 jesteś w stanie udowodnić że pracodawca otzrymał od ciebie zwolnienie? jeśli tak to złóż pozew do sądu pracy. a następne L4 przekazuj tylko za pisemnym potwierdzeniem odbioru. niestety na życzliwość pracodawcy nie masz co liczyć. ja teraz walczę z firmą bo nie chcą mi wypłacić premi za grudzień. dostajemy premię z miesięcznym opóźnieniem, na L4 jestem od 27stycznia, więc za grudzień premia mi się należy więc będe o to walczyć choćby miało się to otrzeć o sąd pracy. i nie chodzi o pieniądze, a zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
zarazmama Nie wolno do pralki 14.02.07, 12:10 płatkami pierzesz tylko recznie bo zamulisz pralke, poprostu ją zepsujesz, kup proszek a nie płatki Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: płatki mydlane 14.02.07, 12:12 Nigdy nie prałam w płatkach mydlanych,ale jak masz pralkę automatyczną to moga Ci ją zatkać.Ile wsypać to nie mam bladego pojęcia,może 1 łyżkę stołową. Odpowiedz Link Zgłoś
jagawa Re: płatki mydlane 14.02.07, 12:31 ja piorę w płatkach mydlanych również w pralce a żeby się nie zatkała to trzeba je najpierw dobrze rozpuścić w miseczce z gorącą wodą. Ja daję 3-4 łyżki stołowe i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asikdom Re: płatki mydlane 14.02.07, 12:34 dziękuję. idę wstawić pranie poprzednio też prałam w płatkach i rzeczywiście nic się z pralką nie dzieje, jeśli się je dobrze rozpuści i wleje do bębna. tylko nie pamiętałam jaką ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: płatki mydlane 14.02.07, 12:28 Można używać do pralki tylko trzeba je wcześniej rozpuścić. Ja robię to w gorącej wodzie, w słoiku a potem wlewam ten roztwór prosto do bębna. Odpowiedz Link Zgłoś
agaw00 Re: płatki mydlane 14.02.07, 12:38 zakałdam ze piszĄC PRALKĘ MASZ STARA FRANIE BO KAŻDA INNA ZAPCHASZ NA AMEN I MOZESZ WYRZUCIĆ polecam proszek w żelu persil sensitive-mam strasznego alergika i priore tak troszke zelu do prania wstepnego potem gotowanie w samej wodzie i potem 3 płukania Odpowiedz Link Zgłoś