Dodaj do ulubionych

Co mam robic?? Pomocy

24.02.07, 02:07
Witam to znowu ja... mam powazny problem .. Beta HCG wynik pozytywny poraz
2 .... byłam w szpitalu na obserwacji .. Nie wiadomo co mi jest . Brak
miesiaczki , objawy ciązowe , zbierajacy sie pokarm w piersiach itp a lekarze
dalej na usg nic nie widza ,mimo ze rozpoczyna sie 6 tydzien ... stwierdzili
ciaze pozamaciczna . Ale szybko ja wykluczyli.. jesli to nie jest zadna ciaza
tak jak mi to lekarze powiedzieli to co mi dolega??Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • draugdur Re: Co mam robic?? Pomocy 24.02.07, 08:51
      moze byc ciaza urojona
      ale wrozyc wirtualnie nie bede
    • pannajulianna Re: Co mam robic?? Pomocy 24.02.07, 09:31
      Boże broń, nie chcę straszyć. Wiem, co przezywasz, bo miałam to samo. Potem
      pojawiły się wymioty. Diagnoza: zaśniad groniasty całkowity (brak zarodka),
      czyli choroba trofoblastu. Kontrolowac bHCG, bo jeśli nie spadnie, a jeszcze
      zacznie rosnąć, najlepiej poszukać ginekologa onkologa. Skąd jesteś? W W-wie
      najlepiej na Karową, POznań prof. Spaczyński z Polnej. Może jeszcze być, że
      wariują jajniki. Gonadotropina kosmówkowa, czyli HCG, jest markerem od jajników
      właśnie. Trzymaj się cieplutko, wszystko jest do wyleczenia. Po prostu poszukaj
      dobrego lekarza. Bagatelizować jednak nie można.
      • patrycjanh Re: Co mam robic?? Pomocy 24.02.07, 19:55
        Ja jestem z krakowa a dokładnie z Nowej Huty... Nie wiem bede szukac dobrego
        lekarza... prucz tego co opisałam jakie mam objawy to na dodatek mam kłucia w
        lewym jajniku....
        • pannajulianna Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 09:46
          Miałam torbiele na jajnikach, na jednym 5,5 cm (objaw typowy), ale w moim
          prowincjonalnym szpitaliku nie zauważyli. Skoro Kraków, to się pewnie znajdzie
          jakas klinika. Ja bym po prostu zadzwoniła na oddział (naprawdę na onkologię) i
          wypytała jakąś pielęgniarę, kto jest dobry, gdzie i za ile przyjmuje. One
          wszystko wiedzą. Zajrzyj ewentualnie na forum Trudna ciąża i podpytaj. Ja nie
          twierdzę, że to zasniad (który czasami mija sam po łyżeczkowaniu, a czasami
          trzeba chemioterapii), ale tam są dziewczyny po przejściach i pewnie coś
          podpowiedzą. jest też wątek "Zaśniad groniasty". Powodzenia.
          • melissa79 Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 12:19
            polecam Ci doktora Miaśkiewicza z ulicy Siemiradzkiego (w necie przez google'a
            znajdz sobie na niego namiary). Pracuje takze w Narutowiczu. Prowadzi moją
            ciążę i od samego poczatku bardzo poważnie do niej podchodził a zwłaszcza do
            wykluczenia pozamacicznej - jakiś ma uraz na tym punkcie i na samym poczatku
            robił mi usg dosłownie co 4 dni żeby sprawdzić najpierw ze się pojawi pecherzyk
            a potem że zarodek z sercem. Potem już mnie tak nie męczył i chodze normalnie
            co miesiąc. Moze u Ciebie pęcherzyk się po prostu później pojawi, moze Twój
            lekarz miał słabszy sprzęt? Mnie lekarz od poczatku pytał o kłucie w jajnikach
            i dokładnie za każdym razem je sprawdzał na usg czy nie ma zmian.
            Powodzenia
    • bebe52 Re: Co mam robic?? Pomocy 24.02.07, 13:13
      Prawdopodobnie jest to ciaza urojona, jesli bardzo pragniesz miec dziecko
      powinnas nie myslec o tym tak bardzo intensywnie.Oczywiscie to nie musi byc
      prawda moze dolega ci całkiem cos innego.
      • agzeta Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 12:26
        Obawiam się, że to torbiel, może być duża. Miałam też pozytywny test i podobne
        objawy.
        USG jest konieczne!
      • bupu Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 14:08
        To NIE MOŻE być ciąża urojona, skoro wątkodawczyni ma pozytywną betę. Różne
        sztuki potrafi wykonać organizm kobiety pragnącej dziecka, ale z tego co mi
        wiadomo, nie potrafi sam produkować zwiększonych ilości beta hcg. Zaśniad
        groniasty natomiast, powoduje rozrost trofoblastu, nie wiem więc jakim cudem
        miałby ten rozrośnięty trofoblast (jajo płodowe, jak kto woli) być kompletnie
        niewidoczny, skoro i zdrowy powinien być już widzialny.

Autorce wątku szczerze bym radziła poszukać jakiegoś dobrego ginekologa i jego
        poprosić o pomoc. I szczerze zyczę zeby to jednak była stuprocentowo normalna,
        zdrowiuśka ciąża smile
        • bupu Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 14:52
          No i byka strzeliłam, bo trofoblast to nie jajo płodowe, tylko komórki kosmówki
          z których powstaje łożysko. Tak czy siak, przy zaśniadzie on się rozrasta w
          sposób niekontrolowany, więc jajo płodowe powinno być w takim wypadku lepiej
          widoczne, a nie niewidzialne.
          • pannajulianna Prawda i nieprawda 25.02.07, 18:22
            Miałam zasniad całkowity, nie było żadnego jaja, zarodka czy czegokolwiek.
            Dopiero w 12 tyg. pojawiły się te paskudne zmiany przypominające żabi skrzek
            czy jak kto woli grona. Skończyło się na chemioterapii, czego nikomu nie zyczę.
            A w 6 tyg ciąży lekarz dał mi luteinę, mówiąc: albo się ciąża rozwinie, albo
            będzie miesiączka. I się rozwinęło. Co by to nie było, beta nie am prawa być w
            zdrowym organizmie - przynajmniej w takiej ilości.
            • bupu Re: Prawda i nieprawda 25.02.07, 18:36
              Przy zaśniadzie calkowitym płód się nie rozwija, ale jajo płodowe powinno być
              widzialne. Niemnej jednak nie będę sie upierać że tak jest zawsze smile Natomiast
              na wystąpienie zaśniadu wskazuje zbyt szybki przyrost beta hcg, więc mam
              nadzieję ze lekarze wątkodawczyni skontrolowali jej szybkośc przyrostu bety.
    • masumi2006 Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 12:26
      Kocham pytania tego typu:lekarze nie wiedzą,więc poradźcie,proszę.Jak już
      postawicie mi diagnozę pójdę z nią do tych konowałów i powiem im,żeby mi
      przepisali polecony przez internautki specyfik.Ręce opadają i wszystko co opaść
      może.
    • nanna75 Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 21:08
      A moze to ciaza biochemiczna?
      • patrycjanh Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 21:17
        A co to jest ciąża biochemiczna???
    • malgosiek2 Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 21:20
      www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=4877&alt=85
      • patrycjanh Re: Co mam robic?? Pomocy 25.02.07, 21:24
        No ale tam jest opisane ze miesiaczka wystapiła , u mnie natomiast jej nie
        ma.... i mam lekkie kłucie w lewym jajniku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka