Dodaj do ulubionych

Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko?

11.03.07, 09:54
Wczoraj przeczytalam artykul o mdlosciach w ciazy. Wniosek byl taki,ze mdlosci
i zle samopoczucie swiadcza o dobrze zozwijajacej sie ciazy. Odpowiedni pozim
hormonow wywoluje mdlosci wiec wszystko jest ok.
Czy jesli kobieta nie ma mdlosci i czuje sie dobrze w 1 trymestrze to moze
oznaczac,ze cos jest nie wporzadku? Ze ciaza nie rozwija sie prawdlowo? Ze
dziecko jesli sie urodzi nie jest tak dobrze rozwiniete jak te od mamy z
mdlosciami?
Mysle,ze tak nie jest. A wy jakie macie doswiadczenia ?
Obserwuj wątek
    • 2206justa1 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 10:02
      ja nie mialam mdlosci a moje dziecko dziecko rozwija sie prawidlowo,owszem byly
      wymioty ale od14tyg.ale raz na jakis czas i to nie rano tylko po jedzeniu
      widocznie czegos moj maluszek nie trawil wiec brak mdlosc nie oznacza nic zlego
      • mama-oliwki1 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 11:10
        Chyba czytałaś jakieś bzdury. Wiele kobiet czuje się świetnie w czasie całej
        ciąży, nie ma żadnych mdłości itp. a rodzi zdrowe dzieci. Nie sugeruj się
        takimi głupotami
    • yola13 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 11:11
      zastanawia mnie jedno, kto pisze takie bzdurne artykuły i wpaja czytelnikom ze
      to świeta prawda, bo jedno jest pewne większej bzdury w zyciu nie słyszałam,
      ostatnio mój lekarz mi powiedział ze czytanie niektórych gazet i internetu jest
      najbardziej szkodliwe dla kobiety w ciąży i chyba zaczynam przyznawac mu rację
      • azza4 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 11:23
        Mi polozna zabronila kategorycznie czytac i siedziec na forach o ciazy.Ale
        niestety juz za bardzo w to wsiaklam.W kazdym razie od czytania takich glupot
        mozna nabawic sie mdlosci.
        • saha_ra Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 11:55
          chyba każdy kojarzy, że złe samopoczucie matki to złe samopoczucie dziecka w
          jej brzuszku. Więc autor artykułu, który przytaczasz jest wariatem. Ja przez
          większość czasu czułam się rewelacyjnie, bo przed ciążą miałam za mało
          estrogenów i dopiero w ciąży 'rozkwitłam". Poza tym dzidźki różnie się układają
          w macicy, niekoniecznie naciskają na organy układu pokarmowego. Jestem w 34
          tygodniu i nie wiem co to zgaga czy poranne mdłości. Dziecko rozwija się super.
        • maryna76 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 12:39
          Jeśli nie masz mdłości a chcesz miec zdrowe dziecko powinnać jeść dziennie 1 kg
          kaktusów koniecznie z kolcami. To stara indiańska metoda. U mnie wywołały
          mdłości, biegunki a dziury w żoładku i jelitachsmile

Nie słuchaj takich głupot i ciasz sie że nie masz mdłości.
        • asidoo Azza4 ma rację!!!! 11.03.07, 15:12
          Przynajmniej dla mnie duża wiedza jest szkodzaca. Podejrzewam, że raczej będę
          miała skierowanie na cc i spowodowane to jest dwoma różnymi czynnikami. Zaczęłam
          czytać wczoraj i się wystraszyłam, rozpłakałam itp. , bo wyczytałam o wyższej
          śmiertelności przy cc a ja jeszcze na tamten świat się nie wybieram!
          Nie będę więcej czytać, ani chodzić do szkoły rodzenia, bo przy mojej wyobraźni
          grozi mi depresja przedporodowa.
        • bebe52 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 20:41
          Ja byłam wciazy dwukrotnie i wogóle nie miałam mdłosci jedyne co było
          niedozniesienia przez mojego meza to chustawki nastroju które towarzyszyły mi
          przy obu ciązach a co do dzieci to sa zdrowe i wogóle nie choruja.Pozdrawiam
    • malgosiek2 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 12:00
      Na to nie ma reguły.
      Pierwsza ciąża wymioty sporadycznie,bardziej nudności-syn zdrowy
      Druga ciąża-rzygałam jak kot i pół dnia z porcelanką w objęciach,od 6
      t.c.odklejająca sie kosmówka na 1 cm.,rosnący mięśniak(urósł do 5 cm),potem
      skurcze,które spowodowały rozwracie.Brałam leki tokolityczne od 18 t.c. do 37
      t.c.i leżenie w domu.Drugi syn zdrowy również.
      Pzdr.Gosia
      • mama_frania Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 13:27
        ja całą ciąże nie miałam zadnych mdłości, wymiotów, bóli kręgosłupa, opuchlizn
        (nosiłam cały czas obrączkę), zgagi i innych atrakcji. Dziecko urodzilo się z 8
        pkt bo poród był bardzo długi. Teraz jest zdrowym 13-miesięczniakiem
        • luna333 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 13:55
          mój 4290g synek urodzony 2 tyg po terminie zupełnie zdrowy 10pkt A, nie miałam najmniejszych nawet mdłości, zero wrażliwości na zapachy ba nawet zachcianek ciążowych żadnych nie miałam, ciąża była super czego i tobie życzę.
    • adamari1 Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 14:43
      BłEHEHEHE

... a ja słyszałam, ze jak nie rzygasz, to dziecko bedzie mialo zle rozwiniety
      uklad pokarmowy tongue_out
    • blaszany_dzwoneczek Re: Czy musze miec mldosci by ur. zdrowe dziecko? 11.03.07, 18:47
      Z całą pewnością nie MUSISZ mieć mdłości, żeby wszystko było OK. Ale coś w tym
      może jest, bo mi lekarka powiedziała na moją skargę, że czuję się fatalnie,
      rzygam i mdli mnie całymi dniami, że to dobrze, bo ciąże z takim złym
      samopoczuciem rzadko się ronią. Tak powiedziała, jeśli to prawda nawet, to nie
      znaczy automatycznie, że bez mdłości to od razu ciąża zagrożona. Każdy kwadrat
      to prostokąt, co nie znaczy wcale, że każdy prostokąt to kwadrat wink
    • dorianne.gray Hihihi, ale pierdoły w gazetach wypisują :PPP 11.03.07, 20:46
      Dobre, uśmiałam się tongue_outPPP

Mój syn ma 7 miesięcy, okaz zdrowia, od dwóch tygodni wstaje na nogi i zaczyna
      już chodzić - w ciąży nawet mnie nie zemdliło wink)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka