Dodaj do ulubionych

co na młdości???

11.03.07, 17:55
jestem aktualnie w 4 tc, od ponad tyg.strasznie mnie mdli, co prawda nie
wymiotuje, ale te mdłości mam cały czas(nie tylko poranne)a przy okazji
nudności i słabości, no i niestety dość kiepski stan psychiczny, mimo że to
ciąża planowana i wyczekiwana.
Ma któraś z Was jakąś receptę(co robiłyście) na te uporczywe młdości???
Obserwuj wątek
    • net79 Re: co na młdości??? 11.03.07, 18:27
      Dużo dziewczyn ma mdłości po witaminach przyjmowanych doustnie, nawiasem mówiąc
      do 12 tc nie powinno się nic przyjmowac po za kwasem foliowym. Spaceruj, trochę
      chłodnych pryszniców i od razu po wstaniu z łóżka lekkie sniadanko (płatki), na
      nastrój kup se jakąs fajną modna bluzeczkę na teraz i jeszcze kawałek ciąży,
      albo korale. A najfajniej jest po USG, wszystko mija. Buziaki i trzymaj się smile))
    • angruszka Re: co na młdości??? 11.03.07, 18:41
      dzieki Net za szybką odpowiedz! ja siedze i nie wiem co mam ze sobą zrobić-
      wcinam banany i jabłka(troszkę pomagają-ale na krótko)(-;
      co do witamin-nie biorę nic oprócz folika, czekam z niecierpliwością na usg i
      żyję nadzieją, że minie "to" po pierwszym trymeście
      • net79 Re: co na młdości??? 11.03.07, 21:43
        Będzie dobrze, zobaczysz, część dolegliwości przejdzie, osłabienie minie, dojdą
        jakieś tam inne małe dolegliwości, ale radocha bierze górę. Jak ci przejdzie to
        wszystko dostaniesz fajnej energii, ciążą jak wszystko etapami, spokjnie. Teraz
        dużo wytrwałości i cierpliwośći, buziaki i zdrówka dla ciebie i i drugiego
        serduszka.
        • angruszka Re: co na młdości??? 12.03.07, 19:48
          serdeczne dzieki net
          pozdrawiam
    • kaatatkaa Re: co na młdości??? 12.03.07, 20:08
      ja jestem teraz w 10tc i od dłuższego już czasu też mam nudności, właściwie co
      nie zjem czy jestem głodna to mnie muli i muli, nie do wytrzymania...
      na szczęście odkryłam dla siebie ratunek, może i Tobie pomoże, wiem że nie jest
      to może najzdrowsze rozwiązanie ale skoro pomaga, poza tym staram się też nie
      przesadzać... otóż jadam hamburgery i jest super a z colą jeszcze lepiej smile

pewnie niektórzy tego nie popierają ale mi na prawdę pomaga, tym bardziej że
      większość czasu spędzam na uczelni i jestem poza domem...

rano po lekkim śniadaniu- płatki też mi niedobrze, czasem mam na coś ochotę ale
      niestety się później okazuje że to nie było to... zwariować można a hamburger
      jest zawsze dobry smile
      polecam, najwyżej zwrócisz ;p
      • agnieszkaa16 ja mam jeszcze gorzej....... 13.03.07, 08:30
        tzn nie mogę nic jeść, bo od samego patrzenia na jedzenie robi mi się nie
        dobrze, na dodatek jestem jeszcze przeziębiona, dziś rano zwymiotowałam nawet
        syrop na kaszel.... tragedia. Jestem w 5 tyg, mam nadzieje że to przejdzie.
        ale może któraś z Was ma jaką radę na to....
        • eps Re: ja mam jeszcze gorzej....... 13.03.07, 10:28
          mi pomaga Reni w tabletkach do ssania ale tylko w momencie ssania (sa dozowolone
          w ciazy, nawet na nich pisze że niwelują mdłości).
          dobre też są tic taki lub landrynki miętowe i typu "Ice"
          Po bananach mi mdłości sie nasilają.
          Cieżko coś doradzić bo czasami nic nie skutkuje.
          • kaatatkaa Re: ja mam jeszcze gorzej....... 13.03.07, 22:43
            był jakiś czas temu taki wątek założony przez dziewczynę, która pić nic nie
            mogła bo zwracała i dużo dziewczyn polecało Coca-colę... mi osobiście też
            pasuje, no ale wiadomo, nie za dużo bo to niezdrowo... smile
    • schumi76 Re: co na młdości??? 14.03.07, 11:02
      Jestem już w początkach 15 tygodnia, ale do ok. 13 ciągle mnie nudzilo,
      niezależnie czy byłam głodna czy po posiłku. Zauważylam że szczególnie po
      owocach nasila mi się, a pomagał troszkę suchy chleb lub chleb z masłem.
      Niestety sama musisz się trochę poobserwować i zobaczyć co ci pasuje. U mnie
      minęly mdłości za to pojawiły się problemy z wypróżnianiem i zgagą. Ratunkiem
      dla mnie jest codzienna szklanka (podzielona na porcje) siemienia lnianego.
      Siemię pomagało też trochę na nudności, choć na początku nie mogłam się przemóc
      do tych glutkówsmile)musiałam je lekko słodzić. Pozdrawiam i życzę ci żeby
      wszelkie dolegliwości minęły jak najszybciej.
    • kto7 Re: co na młdości??? 14.03.07, 11:33
      Witaj
      Mi pomagała lekko ciepła woda w wyciśniętym sokiem z cytryny...
      • karina210205 Re: co na młdości??? 14.03.07, 15:53
        Ja niestety muszę brać Torecan w czopkach nic inego nie skutkowało ale ja mam
        też duże wymioty. Jedyne co mogę jeść to kawa inka z mlekiem i kanapki z białym
        serem i miodem.
        • angruszka Re: co na młdości??? 14.03.07, 19:34
          dzieki dziewczyny za odpowiedzi!!!
          ja mam tylko nadzieję, że szybko nam "to" dziewczyny minie,(ja licze że po
          pierwszym trymescie-na pewno) bo u mnie nawet stan psychiczny na tyle sie
          pogorszył,że kiedy jeszcze przed miesiącem marzyłam o gromadce dzieciaków, tak
          teraz.... - całkiem mi się pozmieniało.....
          pozdrawiam
          • polpotworek Re: co na młdości??? 14.03.07, 21:32
            Mi czasem pomaga kiszona kapusta lub cos gazowanego. Zauwazylam tez ze mdlosci
            sie nasilaja przy wiekszych odstepach od posilków. Lepiej jesc co 2 h nawet
            minimum.
    • pantarejka Re: co na młdości??? 15.03.07, 11:59
      Nie dopuszczaj do tego, by Twój żołądek był pusty.

Mi dobrze na mdłości robi joga i ćwiczenia oddechowe.
    • bramasole2 Re: co na młdości??? 15.03.07, 13:24
      Różnie to bywa. Ja jestem w 14 tc a mdlosci dopadly mnie 2 tygodnie temu. Jedz
      osiem razy dziennie, male porcje, nie popijaj. Dopiero po 15 minutach od
      posilku siegnij po wode. Rano od razu jak otworzysz oczy cos przegryz, ja mam
      kolo lozka zawsze sucharki. Ponadto duzo odpoczywaj i nie stresuj sie bo to
      nasila objawy. Powodzenia!
      • kaatatkaa Re: co na młdości??? 16.03.07, 08:06
        ja też potwierdzam że częste jedzenie pomaga, nie można dopuścić do głodu bo
        wtedy jest najgorzej, znajoma mi też poleciła żeby zawsze w torebce mieć
        cukierki żeby przegryźć jak zaczynasz być głodna a nie masz akurat co zjeść, no
        i faktycznie pomaga...
    • jenny79 Re: co na młdości??? 15.03.07, 20:53
      Witaj,
      ja jestem w 9tc mdlosci mam od 2 tygodni dopiero niedawno odkrylam, że jest
      najgorzej jak nic nie jem. Tak wiec stwierdzilam, moze cukierek mietowy, bądź
      guma do żuci miętowa, tak żeby cały czas coś mieć w ustach. POMAGA smile))))
      Przetestuj, może ci pomoze. Powodzenia

Pozdrawiam
      Jenny
    • niemogewtouwierzyc Re: co na młdości??? 16.03.07, 09:39
      Witaminy Prenatal Complex moga byc pomocne, zawieraja imbir.
    • meeg23 Re: co na młdości??? 16.03.07, 09:43
      ja pije cocacole i biore witaminy prenatal complecs one sa z takim skladnikiem
      przeciw mdloscia imbir i olejek mietowy do tego pije miete a w najgorszym
      wypadku biore tabletki pod jezyk validol to sa takie lekko uspakajajace ziolowe
      i dzialaja na uklad pokarmowy rozkurczajac miesnie gladkie ale skuteczne
    • fastcar Re: co na młdości??? 16.03.07, 14:11
      www.babyonline.pl/?page=ciaza_i_porod_typowe_ciazowe_dolegliwosci_poranne_nudnosci_artykul&cmn_id=1221&ph_article_page_no=2&ph_article_page_no=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka