Dodaj do ulubionych

Jaki laktator polecacie?

12.03.07, 19:18
Myślę o kupieniu elektrycznego BabyOno. Ktoś ma doswiadczenia z tym sprzętem?
A może polecicie inny w granicach do 150 zł?
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: Jaki laktator polecacie? 12.03.07, 19:19
      Juz jest taki post na tej stronie odnosnie laktatorow.Moze tam znajdziesz jakies odpowiedzi smile
      • id.kulka Re: Jaki laktator polecacie? 12.03.07, 20:15
        A jakbyś nie znalazła, to ja polecam elektryczny tuffismile Przetestowałam różne
        i ten był rewelacyjny.
        Pozdrawiam,
        Kulka.
        • mpecak sprzedam 2x użyty TUFFI 14.03.07, 11:18
          U mnie się sprawdził ręczny Aventu - mój mąż chciał "pomóc" i kupił mi
          elektryczny Tuffi, ale w moim przypadku się nie sprawdził.
          Jeżeli ktoś jest zainteresowany to chętnie tanio odstąpię:
          mój e-mail: mpecak@poczta.onet.pl
      • echuda Re: Jaki laktator polecacie? 19.03.07, 22:41
        Polecam Avent Isis, kosztuje w granicach 150 zl,ale to wydatek, który się
        naprawdę opłaca. Ściąganie mleka jest bezbolesne,czasem jedynie trochę
        pracochłonne,ale szybko sie dochodzi do wprawysmile
    • stasimona Re: Jaki laktator polecacie? 12.03.07, 21:24
      Dzisiaj w szkole rodzenia pytałyśmy położnej o laktatory i ona poleciła nam
      Tuffi(albo Tufi) elektryczny, on jest niedrogi kosztuje w granicach 140zł. A
      ponoć jest wzorowany na tych droższych szwajcarskich, np. z firmy Medela. Ja
      zamierzam go właśnie kupić. Pozdrawiam.
      • ewciabrewcia Re: Jaki laktator polecacie? 13.03.07, 16:14
        Z mojego własnego doświadczenia odradzam elektryczny Tuffi. Miałam go od
        początku po porodzie i niestety jest do banisad( Kilka razy go użyłam i mimo , że
        czysciłam go po kazdym razie jak pisano w zaleceniach, to niestety silniczek się
        zepsuł.Odciąga bardzo powoli i nie ma siły ssania czyli generalnie jest do
        niczego. Karmię mojego małego juz 4 miesiące tylko własnym mlekiem i nieraz
        laktator bardzo by mi sie przydał ale niestety kupiłam tego nieszczęsnego Tuffi
        i teraz w razie potrzeby odciagam ręcznie, bo w sumie juz nie opłaca mi sie
        kupować nowego. Dodam jeszcze że sprawa reklamacji jest skomplikowana i bardzo
        długotrwała.
        • id.kulka Re: Jaki laktator polecacie? 14.03.07, 20:49
          ewciabrewcia napisała:

> Z mojego własnego doświadczenia odradzam elektryczny Tuffi. Miałam go od
          > początku po porodzie i niestety jest do banisad( Kilka razy go użyłam i mimo ,
          ż
          > e
          > czysciłam go po kazdym razie jak pisano w zaleceniach, to niestety silniczek
          si
          > ę
          > zepsuł.Odciąga bardzo powoli i nie ma siły ssania czyli generalnie jest do
          > niczego. Karmię mojego małego juz 4 miesiące tylko własnym mlekiem i nieraz
          > laktator bardzo by mi sie przydał ale niestety kupiłam tego nieszczęsnego Tuff
          > i
          > i teraz w razie potrzeby odciagam ręcznie, bo w sumie juz nie opłaca mi sie
          > kupować nowego. Dodam jeszcze że sprawa reklamacji jest skomplikowana i bardzo
          > długotrwała.

Zaskoczyłaś mnie, bo ja używałam go przez pewien czas, odciągając pokarm kilka
          razy dziennie - i sprawdził się super. Fakt, musi się dobrze... zassaćwink
          Trzeba chwilę się z nim oswoić, posprawdzać, potestować. A z tym silniczkiem to
          miałaś pecha rzeczywiście.
          Pozdrawiam,
          Kulka.
    • mrowka75 avent isis n/t 12.03.07, 21:56

• magdalena6911 Re: avent isis n/t 13.03.07, 19:05
        Polecam Avent isis- sprawdzony, jest naprawdę super. Elektryczne odradzam, są
        przydatne ale tylko podczas nawału mlecznego.
    • elza78 Re: Jaki laktator polecacie? 13.03.07, 19:52
      ja polecam medele mini electric uzywany kupisz na allegro w granicach 180 pln,
      mozna dokupic nowy lejek i sprzet ktory ma kontakt z mlekiem
      ale bez sensu troch sie zastanawiac teraz nad laktatorem to sprzet ktory mozna
      kupic w kazdej chwili a do spzitala wystarczy ci zwykla taka gruszka a kiedy
      ebdziesz pewna ze laktator bedzie ci potrzebny to sobi kupisz
      • mrowka75 Re: Jaki laktator polecacie? 14.03.07, 16:35
        U mnie medela mini electric była dobra tylko na nawał mleczny, jak laktacja się
        ureguilowała to nie był już tak efektywny (pierwsze dziecko). Za to avent isis
        sprawdził sie w każdym momencie przy drugim dziecku. Z gruszką moje
        doświadczenia uważam za najgorsze - 0 efektywności
        • sonia15 Re: Jaki laktator polecacie? 19.03.07, 19:09
          Tylkko Medela mini electric- pomógł mi i przy nawale- i w momencie kiedy
          traciłam pokarm- zawsze szybko odciągnęłam- nawet kiedyś podczas długiej
          podórzy w samochodzie- na baterie- sprawdziła sie w 100%.
          Polecam!!!
    • mamma82 Re: Jaki laktator polecacie? 21.03.07, 09:24
      polecam Avent...rewelacja smile
    • misia240 Re: Jaki laktator polecacie? 23.03.07, 17:52
      njlepszy w/g mnie to laktator taki jak wielka strzykawa tylko nie wiem jakiej
      firmy ,ale kosztuje 30 zl i pokarm odciąga sie nim bardzo dobrze .w aptece to
      kupowalam ,a zresztą tak na marginesie ten z aventu mialam i g.. wartal a
      kosztowal 200 zl .pozdrawiam
    • ariana1 Re: Jaki laktator polecacie? 23.03.07, 22:50
      Ręczna Medela. U mnie sprawdziła się bez zarzutu.
      • annika23 medela minielectric 24.03.07, 09:48
        Jestem w tym fachu "ekspertem" bo zaraz minie 10 miesiąc odkąd karmię synka
        odciąganym mlekiem i muszę powiedzieć, że mam i tufi i medelę i oba laktatory
        ściagają b.efektywnie, z tym że tufi wysiadł po ok.4 m-cach, po prostu przestał
        zasysać i koniec.Dlatego uważam, że warto sołożyć te 80 zł i kupić medelę (nowa
        239 zł)
        • dzoanka3 Re: medela minielectric 25.03.07, 11:36
          używałam ręczny Aventu i elektryczny Medeli - ten drugi bardzo polecam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka