Dodaj do ulubionych

badania refundowane?

20.03.07, 14:51
czesc, jestem swieza i zielona ciezarowka, przeniesiona tu szczesliwie z forum nieplodnosc smile
mam pytanie dot. badan comiesiecznych (chyba co miesiac sie cos bada z krwi i moczu, tak???). jezeli bede miala skierowanie od lekarza prywatnego to czy badania bede mogla miec bezplatne/refundowane? czy rzeczywiscie nasze panstwo jest prorodzinne?
pzdr
rz
Obserwuj wątek
    • karolka500 Re: badania refundowane? 20.03.07, 18:05
      polityka prorodzinna naszego państwa polega na tym, że masz mieć duzo dzieci o
      to jak je utrzymasz to juz Twój problem. Nie tak dawno poseł Piłka proponował
      darmowe karnety na basen dla dzieci z rodzin wielodzietnych, nie pamiętam juz
      czy miałyby przysługiwac przy 4 czy dopiero 6 dzieci smile))
      Jeśli chodzisz prywatnie do lekarza to niestety za badania bedziesz musiała
      płacić, nie wiem jak w innych miastach ale w Warszawie jest program "Mama
      Zdrowie i ja" gdzie faktycznie miasto płaci za wizyty lekarskie i badania ale
      tylko w oznaczonych placówkach i dla mam zameldowanych lub pracujących w W-wie.
      Ja chodze prywatnie, wizyta - stówkę, USG - stówkę, badania - zalezy co musisz
      zrobić, dziś za morfologię i test obciążenia glukozą zapłaciłam 36 zeta,
      droższe są badania na toxo i różyczkę - z tego co pamietam po 40 zeta.
      (oczywiście to są ceny warszawskie, gdzie indziej może byc taniej).
      Gratuluję i pozdrawiam
      • mira-75 Re: badania refundowane? 20.03.07, 18:33
        Ja też chodze prywatnie i tez niestety za badania płacę. Te podstawowe-
        morfologia i mocz które trzeba robić co miesiąc to nie jest znaczny wydatek-
        około 15-20zł. Pozostałe sa droższe ale nie wykonuje się ich często. Na temat
        polityki prorodzinnej naszego państwa nie bedę się wypowiadać. Szkoda nerwów.
        Pozdrawiam
    • ivoral Re: badania refundowane? 21.03.07, 12:34
      Rzabencja, jeszcze raz gratulacje.
      Tez chodze do prywatnego lekarza, ale mam abonament w medicoverze, wiec tam
      lekarze mi przepisuja skierowania i robie badania na ich koszt (podejrzewam, ze
      podobnie mozna to rozwiazac jesli ma sie abonament w innej prywatnej firmie
      medycznej - typu lim, lux med, damian etc.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka