dorga1 20.03.07, 21:20 Wczoraj byłam na wizycie i okazało się, że mam chlamydię. Czeka mnie leczenie, jednak boję się o dziecko. Czy zawsze w takich przypadkach dziecko zostaje zarażone i ma zapalenie płuc lub oczu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilyfee Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 20.03.07, 23:43 Dwukrotnie w ciazy mialam chlamydie,i to juz pod koniec ciazy. Moja corka urodzila sie calkowicie zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hania1978 Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 21.03.07, 11:27 Ja się dowiedziałam trochę wcześniej. Przeszłam z tego powodu dwie kuracje antybiotykami (takie po 3tygodnie).Właśnie czekam na wyniki.Niestety nie powiem,bo jeszcze nie urodziłam.(przeterminowałam się w niedzielę 18.III)Spotkałam się z kilkoma wersjami (od lekarzy).Większość była za leczeniem,bo to podobno znacznie obniża prawdopodobieństwo zachorowania dziecka, zapalenie oczu raczej nie grozi,bo wszystkim!! dzieciom po porodzie (w Polsce) podają maść z antybiotykiem,by je przed tym uchronić. Ale spotkałam się też z opinią,że prawdopodobieństwo jest tak małe,że szkoda narażać maluszka na działanie antybiotyków (zwłaszcza,że są silne).Niestety usłyszałam to już po drugiej kuracji Mogę odpowiedzieć za kilkanaście lub kilka dni jak urodzę. Zdrówka życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 21.03.07, 13:09 Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za pocieszenie. Strasznie się martwię i zaczynam pomału panikować. Już teraz z powodu chlamydii mam bóle w dole brzucha i nakaz leżenia (ale to z innego powodu). Mam też prawie 2 letniego smyka, przy którym za bardzo nie można sobie pozwolić na leżenie. A nie ma mi kto pomóc. Poprzedni poród był z problemami i z tego powodu z synkiem ok. roku tułaliśmy się po różnych lekarzach. Teraz zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Dziękuję Wam za trochę otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś