Dodaj do ulubionych

Chlamydia i 32 tydz. ciąży

20.03.07, 21:20
Wczoraj byłam na wizycie i okazało się, że mam chlamydię. Czeka mnie
leczenie, jednak boję się o dziecko. Czy zawsze w takich przypadkach dziecko
zostaje zarażone i ma zapalenie płuc lub oczu?
Obserwuj wątek
    • lilyfee Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 20.03.07, 23:43
      Dwukrotnie w ciazy mialam chlamydie,i to juz pod koniec ciazy. Moja corka
      urodzila sie calkowicie zdrowa.
    • hania1978 Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 21.03.07, 11:27
      Ja się dowiedziałam trochę wcześniej. Przeszłam z tego powodu dwie kuracje
      antybiotykami (takie po 3tygodnie).Właśnie czekam na wyniki.Niestety nie
      powiem,bo jeszcze nie urodziłam.(przeterminowałam się w niedzielę
      18.III)Spotkałam się z kilkoma wersjami (od lekarzy).Większość była za
      leczeniem,bo to podobno znacznie obniża prawdopodobieństwo zachorowania dziecka,
      zapalenie oczu raczej nie grozi,bo wszystkim!! dzieciom po porodzie (w Polsce)
      podają maść z antybiotykiem,by je przed tym uchronić. Ale spotkałam się też z
      opinią,że prawdopodobieństwo jest tak małe,że szkoda narażać maluszka na
      działanie antybiotyków (zwłaszcza,że są silne).Niestety usłyszałam to już po
      drugiej kuracjisad Mogę odpowiedzieć za kilkanaście lub kilka dni jak urodzę.
      Zdrówka życzę!!
      • dorga1 Re: Chlamydia i 32 tydz. ciąży 21.03.07, 13:09
        Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za pocieszenie. Strasznie się martwię i zaczynam
        pomału panikować. Już teraz z powodu chlamydii mam bóle w dole brzucha i nakaz
        leżenia (ale to z innego powodu). Mam też prawie 2 letniego smyka, przy którym
        za bardzo nie można sobie pozwolić na leżenie. A nie ma mi kto pomóc. Poprzedni
        poród był z problemami i z tego powodu z synkiem ok. roku tułaliśmy się po
        różnych lekarzach. Teraz zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Dziękuję Wam za
        trochę otuchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka