piotr999910 05.04.07, 13:14 Witam,chcialam zapytac czy ta pozycja podczas snu jest dozwolona,jestem w 10 tc wiec jeszcze brzuszka nie mam ,a tak lubię spać na brzuchu tyle że nie wiem,czy tak można . Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zegarka Re: spanie na brzuchu. 05.04.07, 13:22 śpij spokojnie można...potem nie będziesz już mogła więc wyśpij się na brzuchy za wsze czasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: spanie na brzuchu. 05.04.07, 14:29 jeszcze spokojnie mozesz spać kiedy pojawi się brzuszek, skończy się eldorado.. heh Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: spanie na brzuchu. 05.04.07, 14:40 Czyli od kiedy tak naprawdę nie wolno spać na brzuszku? Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: spanie na brzuchu. 05.04.07, 14:53 Ja jestem w 21 tc i mam brzuszek wyglądający na 30 tc i Czasem śpię na brzuszku, i nie wiem czy tam dzidzia wtedy ma wygodnie. A dać to się niekiedy do końca da. Moja znajoma do końca ciąży czasem spała na brzuszku, tzn zasypiała na boku a budziła się na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
metanira Re: spanie na brzuchu. 06.04.07, 16:05 Ja też zawsze spałam na brzuchu. W ciąży dosyć wcześnie zaokrąglił mi się brzuszek i musiałam zmienić pozycję. Teraz jestem w 23 tc i na brzuchu absolutnie spać się nie da, śpię głównie na lewym boku. Ale wystarczy, że odrobinę rozprostuję nogi i przygniotę brzuch z lewej strony, Mały już mnie tam kopie. Tak że to on dba, żebym nie spała na brzuchu Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: spanie na brzuchu. 06.04.07, 19:39 Dopóki Ci brzuch nie przeszkadza to możesz. Ja przez całe życie dziwiłam się ludziom którzy śpią na brzuchu bo wydawało mi się to strasznie niewygodne. Jak zaszłam w ciążę to jakoś się przekonałam do tej pozycji i uznałam że nie ma lepszej (nie wiem co się ze mną stało ale od początku ciąży nie potrafiłam zasnąć inaczej niż na brzuchu) Teraz brzuch jest już dosyć okazały i uniemożliwia mi spanie na nim a strasznie chciałabym czasami sobie poleżeć na brzuszku bo mam wrażenie że w tej pozycji plecy nie bolałyby mnie tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: spanie na brzuchu. 07.04.07, 00:41 Pod koniec ciazy mialam takie problemy z miednica i kregoslupem, ze inaczej niz na brzuchu spac nie dalam rady. Mialam poduszke do karmienia, ukladalam ja w rogalik, brzucho sobie w srodku wisialo i tak spalam A maz mial ubaw po pachy)) Odpowiedz Link Zgłoś