edzia111 15.05.03, 12:56 Czy ktoras z Was ma jaskre i jest w ciazy? Jak sie czujecie i czy sa problemy z cisnieniem galki ocznej podczas ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelvet Re: Jaskra a ciaza! 15.05.03, 15:55 coprawda moja córeczka ma juz 2 lata ale mam rozpoznaną jaskrę. przez całą ciaże byłam na lekach( takich jak przed) mało tego dołączyła się gestoza wię cisnienie w gałce wzrosło dodatkowo ale po porodzie stał się cud wszystko wróciło do normy i od prawie 2 lat jestem bez Betopticu życze ci tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
agaga1 Re: Jaskra a ciaza! 16.05.03, 12:58 Zarówno w pierwszej jaki i obecnej ciąży nie miałam i nie mam problemu z ciśnieniem. Bralam i nadal biorę betoptic 0,5%. Mam jaskrę pourazową. Co prawda w okresie międzyciążowym jaskra z jednego oka "rozprzestrzeniła" mi się na drugie, ale nie miało to związku nijakiego z ciążą. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
edzia111 Re: Jaskra a ciaza! 16.05.03, 13:27 Dziewczyny! Dziekuje! Bardzo mnie pocieszylyscie! Jestem na poczatku ciazy, i ta jaskra mnie przeraza, ze moze miec jakis wplyw na dziecko. Na Betopticu jest napisane, ze w czasie ciazy tylko w szczegolnych przypadkach uzywac. A czy wasze dzieci maja oczy w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
agaga1 Re: Jaskra a ciaza! 16.05.03, 15:10 Mój Synalek (14 miesięcy) nie był badany przez okulistę, bo potrzeby nie było. A widzi dobrze, jak sądzę, bo uśmiechem na uśmiech reaguje z kilku metrów. A paproszek na podłodze dostrzeże z drugiego końca pokoju. Dla mnie - krótkowidza - to marzenie. Moja okulistka uprzedała mnie tylko bym o betopticu powiedziała anastezjologowi przed znieczuleniem do cesarki. Ale większego wrażenia to na nim nie zrobiło aga Odpowiedz Link Zgłoś
jelvet Re: Jaskra a ciaza! 20.05.03, 15:30 pytasz o oczka dzieci- Małgosia urodziła sie jako kilogramowy wczesniak więc była pod stałą opieka okulisty ( zagrozenie retinopatia) ale na szczęscie nic takiego nie miało miejsca oczka ma zupełnie zdrowe widzi doskonale( u 2 latka dosc latwo to sprawdzić )więc głowa do gory bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś