nie_nowa_ja 16.04.07, 18:11 sądzę, że jestem alergikiem - uczulenie na pierwsze wieosenne słońce - zanim pójdę do lekarza - piję wapno - czy wiecie może o jakiś przeciwwskazaniach w tym zakresie - bo wiem że inne leki odczulające (np fenistil) są przeciwwskazane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graszka31 Re: wapno, a ciąża 16.04.07, 18:34 witaj. Dzisiaj własnie byłam u lekarza, bo dostałąm jakies wysypki na brzuszku, jestem w 38 tyg.ciąży, lekarz powiedział ze mogęwypić dwa razy dziennie wapno, pozatym wczesniej miałam rwe kulszową i dwa razy dziennie tez smarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: wapno, a ciąża 16.04.07, 18:41 najlepiej skontaktuj sie ze swoim ginem.Ja w 9 tc miałam wysypke i dermatolog powiedziała,że dobrze,że nie piłam wapna,bo jest silne skurczogenne.Szok nie wiedziałam...nie wypiłam tylko dlatego,że nie miałam w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: wapno, a ciąża 16.04.07, 20:01 Mnie gin tez ostrzegal,ze z wapnem ostroznie (nie powiedzil co to oznacza - ostroznie) Jednak bylam juz kilka razy przeziebiona i bralam wapno i nic sie nie dzialo. W rozsadnych dawkach jest nawet czesto wskazane w ciazy. Ja pilam albo rozpuszczalne pluszzz 1,2 X dziennie. Lub wapno w syropie dla dzieci. 3 x dziennie lyzeczke przez 3 dni.Na ulotce jest inf,ze zaleca sie podawanie kobieta w ciazy. Czyli bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilka6886 Re: wapno, a ciąża 16.04.07, 22:52 ja mam przepisane przez lekarza wapno w syropie (raz dziennie po jednej lyzce). jestem w 32 tc. wapno zazywam gdzies od stycznia. nie mam na nic alergi. oprocz tego mam przepisany jeszcze elevit, magnokal i zelazo(taldyferon) bo mam niski poziom. mysle ze jedna lyzka nie zaszkodzi a jedynie moze pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: wapno, a ciąża 16.04.07, 23:02 mozna pic bez obaw Madzia mamcia Oliwierka i Jasia zapraszamy do zabawy Odpowiedz Link Zgłoś