elli0 20.05.03, 16:59 Witam Czy ktos uzywal pasa poporodowego i ma jakies zdanie na ten temat? W sklepach bardzo go polecaja, ale polozna w szkole rodzenia kategorycznie odradzala, prosze o wypowiedzi. Pozdrawiam Elli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosia888 Re: pas poporodowy 20.05.03, 17:31 W naszej szkole rodzenia tez odradzali. Dlatego, ze miesnie brzucha przestaja pracowac, przytrzymywane pasem i efekt jest wrecz odwrotny - zwiodczaly, zwisajacy brzuch. Bez pasa i nawet bez cwiczen miesnie te maja szanse same sie wzmocnic, nawet podzas codziennych czynnosci. Po pierwszym porodzie nie uzywalam pasa i brzuch wrocil mi do stanu wyjsciowego juz po miesiacu, albo i wczesniej. Ale zeby moja opinia nie byla subiektywna, moja znajoma uzywala pasa (sciskala sie rowniez bandazami), od pierwszych dni po porodzie i ma brzuszek rownie piekny jak ja . Takze co kraj to obyczaj. Do mnie jednak bardziej przemawia pierwsza wersja, wiec i tym razem nie zamierzam uzywac pasa. Odpowiedz Link Zgłoś