Dodaj do ulubionych

Problem z seksem po porodzie

09.05.07, 09:52
W czasie porodu miałam nacinane krocze i teraz mam wrażenie że zszyli mi je
zbyt ciasno. Stosunek jest dla mnie bolesny, a przez to nie sprawia
przyjemności. Czy któraś z Was też ma lub miała taki problem? Może z czasem
to minie?
Obserwuj wątek
    • a30 Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 09:57
      Nie martw sie to minie. To mit ze po 6 tyg. pologu kobieta jest zwarta i gotowa
      do uprawiania seksu. Mnie tez dobrze zszyto, az moja gin na wizycie kontrolnej
      sie smiala ze dziewice ze mnie zrobionosmile. Musialo minac kilka miesiecy zanim
      seks przestal byc bolesny. sprobuj z zelami nawilzajacymi, troche pomaga. poza
      tym mozecie sie chwilowo przerzucic na inne formy seksu, rownie przyjemnesmile
    • oli77 Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 10:13
      Stosuj żele, mi po pierwszym porodzie pomogły i fizycznie i psychicznie.
    • gizmaaa Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 10:32
      też tak miałam po połogu, troszkę ciasno mnie zszyli, a w czasie stosunku
      czułam jakbym miała taki peirścień bolący w środku. Ale cierpliwość zrobiła
      swoje i częste delikatne próby. My kobiety też za bardzo się chyba denerwujemy
      i dodatkowo te nasze mięśnie nie są prawidłowo rozluźnione.
      Ale co zauważyłam, jak już wpadliśmy w trans, to szczerze wam powiem że lepisze
      doznania miałam właśnie po porodzie... wink
      • alfa156 Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 10:42
        ja tezmam problem. szwy sie rozpuscily i myslalam ze juz fajnie bedzie. a tu
        klops bol taki ze hej, troszke krwi nawet no i nici z tego jak narazie. mam
        nadzieje ze przejdzie smile
    • qonewa Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 13:37
      Witam, ja również byłam dobrze zszyta, a mimo to z seksiku po 6 tygodniach nic
      nie wyszło. W panice poleciałam do mojego ginekologa, przepisał mi contractubex
      (można go kupić bez recepty), którym smarowałam bliznę i po 2 tygodniach już
      wszystko było ok. Pozdrawiam
    • dodkowska Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 13:39
      ja jestem 9 miesięcy po porodzie i mi też nie sprawia przyjemnosci jak mąz mi
      wkłada boli okropnie gin powiedziała zebysmy zaczeli z innej pozycji ale nie
      pomaga tez mam ten kłopotsad((
    • asia2501 Re: Problem z seksem po porodzie 09.05.07, 19:48
      Jetem trzy miesiące po porodzie i dopiero teraz zaczyna być powoli dobrze z
      sexem, choć "pierwsze wejście" zawsze bardzo mnie boli. Skoro widzę, że z
      miesiąca na miesiąc jest coraz lepiej, to pewnie przyjdzie taki czas, że w końcu
      znowu od początku do końca będzie cudownie. No i też widzę, że przed sexem się
      spinam ze strachu przed bólem i pewnie to dodatkowo pogarsza sprawę.
    • efidorek Re: Problem z seksem po porodzie 10.05.07, 10:06
      mnie bolały mięśnie pochwy, ale minęło po jakimś miesiącu
    • ewcia1980 Re: Problem z seksem po porodzie 10.05.07, 12:15
      To minie.
      Przynajmniej u mnie mineło smile Jakies 3 miesiace po porodzie wszystko wróciło do
      normy.
      A wczesniej:
      - albo "przed" maz musial sie troche lepiej mna zajac
      - albo zel nawilzajacy

pozdrawiam
      Ewelina
    • lenazk75 Re: Problem z seksem po porodzie 10.05.07, 13:28
      bardzo ładnie zostałam zszyta, lecz przez 9 m. po porodzie seks to była dla mnie
      katorga! pewno na to wszystko się składało zmęczenie, ciągła obawa, że będzie
      bolało itd. Dopiero , jak wyjechaliśmy na wakacje, mały już nie był karmiony
      piersią (czyli spał całą nocsmile, a ja wypoczęta (mąż więcej zajmował się
      synkiemsmile, wyluzowana (winko wieczorami), to okazało się, że seks znowu stał się
      źródłem radości! i tak jest do dziś!
    • klaudyna1985 Re: Problem z seksem po porodzie 10.05.07, 14:44
      Ja również miałam nacinane krocze w czasie porodu. Jestem 8 miesięcy po porodzie
      i nadal seks sprawia mi ból. Byłam u gina i powiedział mi że to wszystko przez
      brak nawilżania pochwy i że poprostu narządy są jeszcze troszke obolałe po
      porodzie więc przepisał mi tabletki antykoncepcyjne, nie tyle jako
      zabezpieczenie przed kolejną ciążą ale właśnie powiedział że one pomoga mi
      wyregulować okres, wyleczyć tą bolesność pochwy itp. Pomogło choć czasami nadal
      poboli.....
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka