Dodaj do ulubionych

Upragnione 2 kreseczki i już problem

11.05.07, 11:00
Mamy 8 - letnią córeczkę, marzyliśmy o drugim dziecku i po kilku latach w końcu się udało big_grin Ostatnią miesiączkę miałam 4. 04, 30 kwietnia pojawiło się plamienie. W sobotę 5 maja zrobiłam test i nie mogłam uwierzyć swemu szczęściu. Ale już 9 - w środę zaczęły się bóle w podbrzuszu, tak silne że nie mogłam wrócić z miasta do domu. Po południu byłam u gina i ten przepisał mi DUPHASTON, zlecając mi USG następnego dnia. I co się okazało ciąża jest tak malutka, że ledwo ją widać, tygodniowa. Przecież to niemożliwe ?? Może coś jest nie tak? Dzidzia nie rośnie? Dni płodne były 12-23.04., więc nawet gdyby zapłodnienie było w ostatnim płodnym dniu to na badaniu usg ciąża powinna mieć przynajmniej 2 tyg. Bardzo się martwię. Następne USG mam 24 maja.
Obserwuj wątek
    • aniolek227 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 11:19
      Nie martw się, napewno będzie wszystko w porządkusmile Nie ma co się denerwować na
      zapas. Musi upłynąć troszkę czasu żeby czegoś więcej sie dowiedzieć. Bądź
      cierpliwa.
      Pozdrawiam
      Aga
      • dorota814 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 11:26
        hej, u mnie bylo bardzo podobnie, dzieciatko na poczatku na usg bylo znacznie
        mniejsze niz wychodzilo wedlug tygodni OM, rowniez mialam najpierw plamienie,
        pozniej krwawienie i silne bole. Teraz jestem w 15 tygodniu, a maluch wychodzi
        na to ze jest "wiekszy" o 2 tygodnie, niz powinnien. Glowa do gory.
        • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 15:38
          Nawet nie wiesz, jakie to, co napisałaś jest pocieszające. Podtrzymałaś mnie na duchu.Boję się tylko czy moja kruszynka też będzie tak silna. Dziękuję i pozdrawiam cieplutkosmile)
      • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 15:32
        Dziękuję Ci za słowa otuchysmile Tylko to tak ciężko czekać nie mogąc nic zrobić.Wiem, że nic innego mi nie pozostaje. Mam niestety taką głupią naturę, że chciałabym już i natychmiast, tym bardziej, że chodzi tu o moją kruszynkę. Pozdrawiam Cię mocniutkosmile)
        • kasiapfk Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 15:52
          nie martw się na zapas. Bóle w podbrzuu,rzeczywiscie moga przestraszyć. Ja
          miałąm zalecany progesteron (tak jak ty duphaston) i do tego no-spa (mks 3*2
          tabl zwykłej albo 3*1 no-spa forte)
          Być moze miałaś wahniecie i późną owulację. (ja np miewałam ok 22 dc w cyklach
          29 dniowych! -więc nieprawda, że po owulacji jest ZAWSZE ileś tam dni, u mnie
          zawsze bywa róznie). Z daty OM miałam tp o 13 dni wczesniej a maluch świetnie
          się rozwija juz prawie 30tyg smile .
          • polpotworek Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 15:57
            Wg OM jesteś teraz w 5/6 tyg. Zobaczenie maluszka na tym etapie to trochę
            przecenianie mozliwosci usg i lekarzy- serio. Powinien jednak byc juz widoczny
            pęcherzyk ciązowy.
            • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 16:05
              Tak widziałam pęcherzyk ciążowy. I na tej podstawie lekarz właśnie powiedział, że to pierwszy tydzień i troszkę. Ale to przecież niemożliwe...
              • polpotworek Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 17:50
                Zapewne liczyl od zagniezdzenia gdyz dopiero wtedy pecherzyk sie pojawia w
                macicy i zaczyna rosnąc a to następuje jakieś 7-10 dni po zaplodnieniu. Wiec
                wszystko by sie zgadzalo. Myśle ze nie masz wiekszych powodów do obaw bo
                narazie za wczesnie na zamartwianie sie. Nastepne usg wszystko wyjaśni. smile
                Badz dobrej mysli.
                • brydka26 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 11.05.07, 22:41
                  Ja mialam podobnie: bylam przekonana, ze ciaza jest 5-6 tygodni, a wygladala na
                  4-tygodniowa (tzn jakies 2 tyg od poczecia). Wiedzialam, ze to niemozliwe,
                  mimo, ze lekarz staral sie mnie uspokoic, ze moglo mi sie cos pomylic. Tydzien
                  pozniej na lepszym sprzecie byl 7 tydzien i dzieciak w sordku!
                  • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 12.05.07, 09:11
                    Normalnie mnie uspokoiliściesmile)) Dochodzę do wniosku, że to chyba jakiś cudwink Nie mogło dojść do zapłodnienia wtedy kiedy już byłam w ciąży wg testu (przecież robiłam go 5 maja i wtedy już było przynajmniej 5 dni od zapłodnienia)Ach, sama nie wiem. Tylko czekać... Ale powiem Wam, że Wasze odpowiedzi bardzo ppozytywnie mnie nastawiły.
                    • polpotworek Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 12.05.07, 11:22
                      U mnie też w 5t+6d wg OM ciąża byla na 4t+5d OM(+/-)(mimo ze owulacja byla w 14
                      dniu cyklu) na następnym usg w 9tyg maluch byl juz adekwatny do przebiegu
                      ciązy.
                      Zycze ci tego samego smile
                      • polpotworek Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 12.05.07, 11:22
                        acha te 4+5 okresliwo usg wg OM
                      • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 12.05.07, 12:39
                        Dziękuję Ci bardzo kochanasmile
                        • nathani Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 13.05.07, 17:18
                          mamada, ja jestem w podobnej sytuacji. Ostatnia miesiaczka 8 marzec.
                          Usg miałam juz 3 razy ale nadal mało konkretne. nie wiadomo, który tydzień. Też
                          już myślę czy sie wszytsko dobrze rozwija...w sobotę mam kolejne usg może coś
                          się wyjaśni.
                          Biore leki na podtrzymanie i leżę. a tez jestem niecierpliwa eh...to czekanie.
                          pozdrawiam Cię

• mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 10:49
                            Kochana życzę Ci, żeby wszystko było dobrze i na pewno będzie. Najważniejsze, że nie masz żadnych krwawień.
    • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 10:52
      U mnie niestety wszystko się źle się skończyło. Siedzę teraz i ryczę... Wczoraj wieczorem miałam lekkie krwawienie, dzisiaj gin zrobił usg i już po wszystkim. Czekam teraz na miesiączkę, bo macica już jest pełna płynu. Mam tylko nadzieję, że obędzie się bez łyżeczkowania. Spakowałam się , czekam i płaczę...
      • siasiunia1 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 11:42
        O rany strasznie Ci współczuje..przytulam wirtualnie i trzymaj sie
        cieplutko...Trzymam kciuki za Was...
        • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 12:08
          Dziękuję Siasiunia*)Tak strasznie się boję, jestem sama w domu. Mąż najszybciej będzie o 17 i muszę sobie sama z tym wszystkm teraz radzić
    • anika305 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 12:36
      Po pierwsze nigdy nie wiadomo kiedy jest owulacja chyba ze robi sie testy
      owulacyjne (one tez wskazują tylko w przybliżeniu), kiedy doszło do zapłodnienia
      a co najważniejsze na początku ciąża rozwija się skokowo. To są słowa mojego
      lekarza. Mój maluszek najpierw był za duży, potem za mały, potem za duży etc.
      Ale jak to lekarz powiedział wszystko oksmile głowa do góry i sie nie denerwuj bo
      nie pomagaszsmile
      • nathani Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 18:19

kochana, nie załamuj się proszę. nie wiem czy cie to pocieszy ale jestem po
        takich samych przezyciach...2 razy. Ale uwierz ze to niczego nie przekresla.
        Zycie przed Tobą i uwierz ze jeszcze bedziesz miec dzidziusia, przyjdzie czas.
        trzymajcie sie i masz wirtualne wsparcie od nas.
        • mamada2 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 14.05.07, 20:29
          Rozsądek już do mnie przemawia i wiem, że natura wie, co robi - choć to okrutne. Myślę, że lepiej teraz skoro ciąża była nieprawidłowa niż później. Ale mimo to ciężko to przejść, to bardzo bolesne przeżycie. Jest mi bardzo przykro, źle i pusto.
    • meeg23 Re: Upragnione 2 kreseczki i już problem 15.05.07, 10:19
      niemartw sie na zapas wszystko jest mozliwe hormony plataja figle czasem tak
      bywa bedzie dobrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka