Dodaj do ulubionych

bóle podbrzusza - dziwne !!

04.06.07, 12:11
Witam,

od 3 dni mam okropne bóle w podbrzuszu - z prawej strony - ale tylko jak
chodzę, lub nagle zmienie pozycję. Ostry, kłujący ból, przez który się zwijam
w pół.
Byłam u lekarza - wykluczył wszelkie nieprawodłowości ginekologiczne, bylam na
ostrym dyżuże w szpitalu - wykluczyli zapalenie wyrostka...
Juz zaczynam panikować - bo z czegoś sie to bierze... a nikt nie potrafi mi
powiedzieć z czego. prawdopodobnie wiązadła się rozciągają, macica uciska
jakiś nerw. Mam brać no-spę i leżeć. Czy któraś miała coś podobnego?
Dodam, ze to 25 tydzień, druga ciąża - pierwsza zakończona przedwczesnym
porodem - wiec dmucham na zimne.....
Mozecie mi powiedzić że to jednak innym się też zdarza?
Obserwuj wątek
    • dc22 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 12:16
      zajrzyj kilka watkow nizej..
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=63603130
      • kozamala4 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 13:09
        Dzięki za odpowiedz. Ale ja do tej pory mam wyrostek na swoim miejscu i nie
        miałam nigdy operacji brzucha. Więc akcje pooperacyjne odpadają. Zaczynam już
        myśleć, że do końca ciaży bedę tak polegiwać, jako ta nietypowa z bólami nie
        waidomo skąd... Skoro ani chodzić, ani nic robić nie mogę...
        • agnieszka_s2 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 16:15
          W 25 tygodniu tez miałam taki ostry atak bólowy. Bolalo mnie z prawej strony,
          okazało sie że to nie wyrostek (konsultacja chirurgiczna), nic
          ginekologicznego, ale dowiedziałam się że to może być piasek w nerkach, bo nie
          da sie go wykryć na usg. Więc może u Ciebie jest podobnie. Trzymaj sie.
          Pozdrawiam.
    • monia832 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 15:59
      Ja mam podobnie,caly czas mnie boli podbrzusze i brzuch od samego poczatku
      ciazy (35 tydz) po prostu tak juz jest i tyle, tak mi powiedzial moj lekaz i
      lekaz w szpitalu, n sa ponoc grozne te bole dla maluszka ale mi strasznie
      dokuczaja.Staram sie duzo lezec i tak mam te bole wiec sama tez niewiem od
      czego tak jest
      • awonas Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 16:10
        Pobolewało mnie podbrzusze od początku ciąży. Nie przejęłam się i nie brałam
        nospy. Nie wiem, czy to z powodu niezastosowania się do zaleceń, ale w 5
        tygodniu ból stał się nie do wytrzymania. Koleżanki stwierdziły,że to pewnie
        wiązadła, ale lekarz stwierdził, że skurcze. Po lekach nadal bolało, ale ból był
        do zniesienia. Dmuchałam na siebie bo pierwsza ciąża była pozamaciczna. 38
        tydzień i wszystko OK.
        • angelsik Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 04.06.07, 22:23
          Mam identyczne bole, szczegolnie jak szybko zeriwe sie z pozycji lezacej badz
          siedziej.
          ostry klujacy bol..tez mnie to martwi, jutro ide do gina..jestem w 5 tyg ciazy..
          • m_k8 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 05.06.07, 11:24
            wg mojej Pani dr to skutek rozsuwania się kości macicy, i mięśni
            podtrzymujących brzuch. Pomaga przepisany magnezol 150 pity 2x dziennie.
            To na szczęście nic groźnego dla dziecka. Bóle ustąpią niestety dopiero po
            porodzie sad
    • akusia77 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 05.06.07, 19:25
      Cześć! Ja też mam takie okropne bóle (jestem w 26 tygodniu). Dzisiaj byłam u
      gina i wszystko jest ok. Podobno takie bóle zdarzają się w ciąży. Gin kazał
      przystopować, wypoczywać, no i dostałam L4 na tydzień. Jak się nie polepszy to
      o powrocie do pracy nie będzie mowy.
      • ap77 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 11.06.07, 06:16
        Hej!
        Tez to mam. Dzis rano troche sie zdenerwowalam nawetsad To taki dziwny ostry bol,
        jakby ktos kawal mieska odzialal od reszty ciala (jakby atak jakis czy cos).
        Lezalam na boku i nagle to mnei zlapalo, ale po chwili puscilo. Jakos mi
        nieswojo teraz i dzis zadzwonei do ginki. MIalm tak na samym poczatku ciazy, ale
        wtedy to byly ponoc klujace jajniki (po stymulacji), potem przeszlo, a teraz
        znowu...
        • ap77 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 11.06.07, 06:18
          wyczytalma, ze moze to pozoostalosci po zrostach? Mialam dwie laparoskopie.
          • ap77 Re: bóle podbrzusza - dziwne !! 11.06.07, 06:39
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45662&w=60555176&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka