Dodaj do ulubionych

bajki nie bajki?????

06.06.03, 23:14
plizzz nie smiejscie sie ze mnie ale sie zastanawiam - czy to rpawda ze jak
sie glownie czuuje ruchy w okolicach pepka i powyzej, to juz sie dzidzia
obrocila glowka do dolu??? czy to takie bajki powtarzane kto wie dlaczego?
Obserwuj wątek
    • umargos Re: bajki nie bajki????? 06.06.03, 23:20
      Hejhej! Chyba bajka. Ja czułam bardzo silnie sporo poniżej pępka kiedy już mała
      na pewno się obróciła i kopała mnie po wątrobie i żebrach. A z drugiej strony
      się zastanawiałam czy ona czasem nie ma za długich paznokci, bo coś mnie kłuło
      i drapało po przeciwległej stronie smile I zdarzało się, że poniżej
      pepka "uwypuklał sie" łepek
      Pozdrawiam
      Ula
      • umasumak Re: bajki nie bajki????? 07.06.03, 00:25
        A ja bym nie była taka pewna czy to bajka... w pierwszej ciązy dzdziuś bardzo
        szybko ułożył się główkowo i kopniaki były ewidentnie w zebra, a w tej ciązy
        lobuziak nie chce robić za nietoperza i kopie mnie ciągle po pęcherzu wink)
    • anaisia Re: bajki nie bajki????? 07.06.03, 14:48
      A mnie się wydaje, że to jednak prawda. moja dzidzia odwrócona jest główką w
      dół od miesiąca (teraz jestem w 35 tyg) i od tamtejpory czuję kopniaki
      wyłącznie w górnej części brzucha i po bokach a na dole najwyżej jakieś
      zawirowania.
      A tak na marginesie, moje koleżanki twierdzą, że po "wybrzuszeniach" były w
      stanie stwierdzić czy to noga czy rączka dzidziusia. ja tam nigdy nie wiem co
      mi wystaje, czuję się jakbym miała w brzuchu ośmiornicę. A Wy?
    • dziubulek111 Re: bajki nie bajki????? 09.06.03, 10:29
      Ja mam ciążę juz za sobą. Pamiętam jednak, że też miałam problemy z
      rozpoznaniem, gdzie, co i dlaczego kopie. Nigdy nie wiadomo, czy to bajka, czy
      nie. Myslę, ze to zależy od mamy i dzidzi - jena z nas lepiej potrafi ocenić,
      gdzie jest główka, a druga gorzej. Dzidzia może też wymachiwać rączkami i dawać
      mylny efekt. Na szczęście jest USG.
      • serducho_m Re: bajki nie bajki????? 09.06.03, 16:16
        czyli dalej - na dwoje babka wrozylasmile
        mnie sie jednak chyba wydaje ze cos w tym jest, przeciez dizdzia ma silniejsze
        stopki niz raczki - ja czuke glowne mocne (auc!) ruchy od pepka w gore, a
        ponizej takie wiecej delikatne, wiec podejrzewam Malucha o "nietoperzowanie"
        jak to kotras sie wyrazilasmile
    • aghi Re: bajki nie bajki????? 09.06.03, 16:26
      Ja to rozróżniam po charakterze tych "kopniaczków". Pod żebrami ewidentnie
      czuję stópki - to takie gmeranie. W środkowej części brzucha czasami wyłania
      się podłużna twarda wyspa - to plecki albo pojedyncze ostre wypustki - jakby
      kolanka. Natomiast w dole czuję tylko tępe łupnie w okolice pęcherza, i to
      najczęściej po odbiciu się nóżkami od góry. Tam też najbardziej odczuwam
      czkawkę, która dość często męczy moje dziecko (co prawda lekarz twierdzi, że
      wcale nie męczy, ale ono się wtedy jakoś bardziej nerwowe robi). Ostatnia
      wizyta u lekarza potwierdziła ułożenie główkowe, więc chyba się nie mylę w tych
      odczuciach.

Do do widoczności poszczególnych kształtów na powierzchni brzucha to ponoć
      zależy od ilości wód płodowych. Jeżeli jest ich mniej, to widać dokładniej.

Pozdrowionka
      Agi + Maleństwo (31+4)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka