ewela282 06.06.07, 18:35 WitamMoje drogie czy słyszałyście może o tym ,że jak się robi test podwójny PAPP-A(z krwi -badanie genetyczne)to w wyniku dostaje się również płeć dziecka?Np:XX -czyli będzie dziewczynka.Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewela282 Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 18:58 Bardzo proszę ,jeśli ktoś coś słyszał na ten temat niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 19:30 Raczej nie bo z Twojej krwii nie mozna okresalic plci malucha, takowy wynik otrzymujesz po amniopunkcji-przy tym badaniu pobierane sa wody plodowe, ktore zawieraja mocz dziecka i dzieki temu mozna okreslic rodzaj chromosomow... Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 19:34 Dokladnie tak jak pisze poprzedniczka - tylko badania inwazyjne daja taka informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 20:06 ewela282 napisała: > WitamMoje drogie czy słyszałyście może o tym ,że jak się robi test podwójny > PAPP-A(z krwi -badanie genetyczne)to w wyniku dostaje się również płeć > dziecka? Nie. (Robiłam ten test) Odpowiedz Link Zgłoś
ewela282 Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 20:28 Dzięki za odpowiedzi.To ja jednak dobrze wiedziałam ,że nie można płci wykryć,ktoś mnie po prostu w błąd wprowadził Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 06.06.07, 22:33 ten test nie wykrywa plci,robi sie inne badanie z krwi ktore to zrobi,niekoniecznie trzeba inwazyjnie wiec.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7701 Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 07.06.07, 07:36 O rany! Przy teście Pappa akurat płeć dziecka jest najmniej wazana. O tym sie wcale nie mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela282 Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 07.06.07, 13:11 O rany!Przecież się tylko pytam , bo też wiedziałam że nie wykrywa płci , a ktoś "bardzo uczony" wprowadził mnie w błąd.Wiem ,że zdrowie najważniejsze!!!!!!!!!!Proszę czytaj dokładnie czyjeś posty Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 21.06.07, 21:14 A jeśteście pewne? Przecież ten test to badanie krwi i usg. A usg moze określić płeć dziecka, tylko nie wiem od którego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
karinaberlin Re: Test PAPP-A i płeć dziecka?! 29.06.07, 18:56 nie dowiesz sie nic na temat plci dziecka, mialam robiony test PAPP-A i badanie krwi, i podczas dokladnego mierzenia dziecka, ginekolog stwierdzil, ze jest to chlopiec Odpowiedz Link Zgłoś