Dodaj do ulubionych

srodki czystosci a ciąża

07.06.07, 22:20
Dziewczyny wiecie moze jaki wpływ na dziecko majśrodki czystości w pierwszym trymestrze ciąży? Koleżanka sprzata mieszkania wiec codzinnie po kilka godzin miała sytcznosć z silnymi środkami typu np "cylit kamień i rdza",które w dodatku śmierdzą, te opary są takie duszace. Nie stosowała rękawiczek i zastanawia się jaki to może mieć i czy w ogóle wpływ na dziecko. Jak wiecie coś na ten temat to napiszcie prosze. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: srodki czystosci a ciąża 07.06.07, 22:39
      opary sie zgodze ze moga JEJ zaszkodzic ale chemia bez rekawiczek co ma wspolnego?
      • dorianne.gray Re: srodki czystosci a ciąża 07.06.07, 22:56
        Kasiak, no wnika przez skórę do krwiobiegu przecież, tak jak farba do włosów wink
        • mucha0085 Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 07:35
          ta aluzja z farba do wlosow byla niepotrzebna i latwo przewidywalna wink moglas
          sobie darowac. Jak nie masz pojecia o tym o co pytam to po co piszesz?
          • pandemonia69 Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 08:06
            ja to w ogóle bym odradzała oddychanie w ciąży, a nuż się sztachniesz dopiero
            co wydechniętym dwutlenkiem węgla. A swoją drogą uważam, że powinni stworzyć
            inkubatory dla ciężarnych, może to by pozwoliło uniknąć bezsensownego narażania
            dzidzi przez 9 miesięcy
            • mucha0085 Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 08:44
              sluchaj jezeli Cie urazilam moim pytaniem to sorry ale nie wiem o co Ci chodzi?
              dziewczyna spedza dziennie okolo 5 godzin w tym smrodzie przez 6 dni w
              tygodniu, zadzwonila do mnie i zapytala bo sie martwi. Wie ze mam konto na
              eDziecko i poprosila mnie o pomoc wiec grzecznie zapytalam. Jezeli tego nie
              rozumiesz to szkoda. A gdybys byla chodz troche wyrozumiala to byz nie
              porownywala mojego pytania do pytania typu "czy soczek pomidorowy ktory dzis
              wypilam zaszkodzi mijej dzidzi". A zamiast mi doradzac inkubator dla ciezarnych
              pomysl o kagancu dla siebie smile Naprawde kobieto zanim cos napiszesz to pomysl!
              Chyba ze Ty nie rozumiesz pojecia szkodliwe warunki pracy!!!
              • anula_c Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 09:32
                Wiecie, takie zlosliwe uwagi nie sa potrzebne. Jesli macie kogos obrazic to
                wogole nie piszcie.
                • epb3 Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 09:37
                  Mnie samej szkodzi zbyt dlugie wdychanie takich rzeczy. One są toksyczne i
                  napewno dłuższe przebywanie w takich oparach zdorowe nie jest. Szczególnie na
                  początku ciąży. To samo z ręczkawiczkami - też lepiej stosować.
                  najlepiej zapytać lekarza.

Jeśli nie da sie uniknąć takiej pracy to zawsze można to robić tak, żeby jak
                  najmniej wdychać.
                  E
              • pandemonia69 Re: srodki czystosci a ciąża 08.06.07, 10:55
                o szkodliwych warunkach pracy nie decyduje forum tylko lekarz, ile mniej
                kłopotów by było, gdyby większość zdawałoby się dorosłych kobiet znało pojęcie -
                ginekolog. A kaganiec nie jest mi potrzebny, bo i tak jad przez niego
                przecieknie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka