piotr999910 08.06.07, 08:41 Dziś rano znalazłam u siebie kleszcza,wyciagnełam go i posmarowałam to miejsce spirytusem,dodam ze jestem w 19tc,martwię sie czy nic sie nie stnie ,kleszcz był bardzo mały,proszę powiedzcie czy to groźne. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmroz Re: kleszcz:( 08.06.07, 08:51 Ja dostałam antybiotyk. Zapytaj swojego gin. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: kleszcz:( 08.06.07, 10:32 zapytaj lepiej lekarza, mysle jednak ze jezeli miejsce po kleszczu nie jest bardzo czerwone otoczone z taka biala "granica" kregeim, to zdazylas wyciagnac na czas, no i oczywiscie w calosci. ¨ mam chwilowo tez dylemat kleszczy bo moje maluch achodzily w tym tygodniu codziennie do lasu i mala ( 4 lata) przyniesla 2 x kleszcze, na szcze sci ewyciagnelam w calosci i nie ma sladu. Jednak chialabym dzieci zaszczepic unas poklecaja te szczepionke od 6 roku zycia w ausrtii szczepia juz male dzieci, a jak jest w polsce? Od kiedy zalecaja szczepis przeciw FSMA? Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: kleszcz:( 08.06.07, 10:33 sorry spieszylam sie i popelnilam baaardzo duzo bledow Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: kleszcz:( 08.06.07, 11:31 tez mialam kleszcza w ciazy, wyciagnelam go, slad zaden nie zostal, lekarzowi nawet nie pomyslalam zeby powioedziec Odpowiedz Link Zgłoś