Dodaj do ulubionych

opalanie w ciazy

07.07.07, 19:59
Co z opalaniem w ciazy czy ktos wie jak dlugo mozna siedziec na sloneczku. Ja
strasznie lubie sloneczko i wlasnie wybieram sie na wakacje. Pozdrawiam i
dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • niunia13031 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:09
      To zalezy. Rozne sa opinie na ten temat.Jedni mowia ze absolutnie inni ze
      nawet na solarium mozesz isc. Ja tez zawsze kochalam sloneczko ale powiem
      szczerze ze od ok.6mies.samo mi jakos przeszlo.Bo w upal zle ogolnie a poza tym
      jakos instynktownie czuje ze nie wplywa to na mnie dobrze.Zaczelam urzywac
      kremow brazujacych bo bladosc mnie jakos brzydzi.A tym bardziej w ciazy nie
      chce wygladac na zaniedbana.Musisz sama czuc ile na slonku bedziesz mogla a
      brzuszek lepiej ok.godz. nie wiecej.Lekarze mowia zeby brzuszka w ogole nie
      opalac.Ja kilka razy go wystawilam ale naprawde na krociutko.pozdrawiam
    • monikaa13 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:13
      co do solarium to nie chodze nigdy a w ciazy tym bardziej co do sloneczka to
      troche nie zaszkodzi, ale siedziec 4 godziny wod 10 do 14, to moze zaszkodzic

w ciazy sie nie opalalam, ale tez nie chowalam przed sloncem
    • asia19813 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:41
      w programie mamo to ja, mówili żeby unikac słońca między 11-14, i osłaniac
      brzuszek
    • miacasa Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:46
      Na słońcu wychodzą plamy i różne przebarwienia na skórze, źle też wpływa na
      rozstępy. Niestety opalanie brzucha w upale grozi odklejaniem łożyska.
    • reewa Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 11:40
      Ja staram sie nie opalać...Mogę trochę posiedzieć na słoneczku,ale na pewno nie
      leżę "plackiem"...I staram się unikać słońca między 10-15...Ale to już zależy od
      Ciebie...Ile jest osób,tyle opinii na ten temat...
      Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynkusmile))
    • mmagda34 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:12
      Moja koleżanka po lezeniu w słońcu po południu wylądowała w szpitalu i przez
      ostatnie trzy miesiące była na podtrzymaniu. Zaznaczam że wczesnie ciążą była
      bez żadnych komplikacji. Oczywiście dostała bure od lekarza. Myśle że jak te
      pare miesięcy zrezygnujesz z opalnia to nic sie nie stanie. Bo to jest tak że
      każdy organizm reaguje inaczej, ale lepiej dmuchac na gorące. Czasami mogą
      pojawic sie przebarwienia na twarzy lub na ciele i co wtedy zrobisz, a tkich
      sytuacji nigdy nie przewidzimy. Oczywiście dziewczyny które sie opalały to moga
      na mnie teraz nawrzeszczeć, ale ane w takim razie sa w grupie szczęśliwców, że
      wszystko jest ok. decyzja należy do Ciebie.
    • oksana6 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:32
      też należe do tych osób które lubią dobrze wyglądać a ładna opalenizna to była
      podstawa niestety musiałam spasować ze względu na dzidzie moim zdaniem solarium
      zdecydowanie odpada natomiast balsamy bronzujące tak ale nie w pierwszych
      miesiącach co do słoneczka to nie w tych najgorszych godzinach 11-14 ale
      nejważniejsze jest to by się nie przegżewać i koniecznie krem z odpowiednim
      filtrem smilepozdrawiam serdecznie
    • oksana6 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:37
      a i nie dodałam,że musimy uważać na przebarwienia
      • 7alusia7 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:54
        Bardzo ale to bardzo DZIEKUJE wam dziewczyny za te wszystkie rady i mozecie byc
        pewne ze biore sobie je do serca. Pozdrawiam i zycze wszystkim mamusia
        wypoczynku i zdrowka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka