7alusia7 07.07.07, 19:59 Co z opalaniem w ciazy czy ktos wie jak dlugo mozna siedziec na sloneczku. Ja strasznie lubie sloneczko i wlasnie wybieram sie na wakacje. Pozdrawiam i dzieki z gory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia13031 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:09 To zalezy. Rozne sa opinie na ten temat.Jedni mowia ze absolutnie inni ze nawet na solarium mozesz isc. Ja tez zawsze kochalam sloneczko ale powiem szczerze ze od ok.6mies.samo mi jakos przeszlo.Bo w upal zle ogolnie a poza tym jakos instynktownie czuje ze nie wplywa to na mnie dobrze.Zaczelam urzywac kremow brazujacych bo bladosc mnie jakos brzydzi.A tym bardziej w ciazy nie chce wygladac na zaniedbana.Musisz sama czuc ile na slonku bedziesz mogla a brzuszek lepiej ok.godz. nie wiecej.Lekarze mowia zeby brzuszka w ogole nie opalac.Ja kilka razy go wystawilam ale naprawde na krociutko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:13 co do solarium to nie chodze nigdy a w ciazy tym bardziej co do sloneczka to troche nie zaszkodzi, ale siedziec 4 godziny wod 10 do 14, to moze zaszkodzic w ciazy sie nie opalalam, ale tez nie chowalam przed sloncem Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:41 w programie mamo to ja, mówili żeby unikac słońca między 11-14, i osłaniac brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: opalanie w ciazy 07.07.07, 21:46 Na słońcu wychodzą plamy i różne przebarwienia na skórze, źle też wpływa na rozstępy. Niestety opalanie brzucha w upale grozi odklejaniem łożyska. Odpowiedz Link Zgłoś
reewa Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 11:40 Ja staram sie nie opalać...Mogę trochę posiedzieć na słoneczku,ale na pewno nie leżę "plackiem"...I staram się unikać słońca między 10-15...Ale to już zależy od Ciebie...Ile jest osób,tyle opinii na ten temat... Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:12 Moja koleżanka po lezeniu w słońcu po południu wylądowała w szpitalu i przez ostatnie trzy miesiące była na podtrzymaniu. Zaznaczam że wczesnie ciążą była bez żadnych komplikacji. Oczywiście dostała bure od lekarza. Myśle że jak te pare miesięcy zrezygnujesz z opalnia to nic sie nie stanie. Bo to jest tak że każdy organizm reaguje inaczej, ale lepiej dmuchac na gorące. Czasami mogą pojawic sie przebarwienia na twarzy lub na ciele i co wtedy zrobisz, a tkich sytuacji nigdy nie przewidzimy. Oczywiście dziewczyny które sie opalały to moga na mnie teraz nawrzeszczeć, ale ane w takim razie sa w grupie szczęśliwców, że wszystko jest ok. decyzja należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana6 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:32 też należe do tych osób które lubią dobrze wyglądać a ładna opalenizna to była podstawa niestety musiałam spasować ze względu na dzidzie moim zdaniem solarium zdecydowanie odpada natomiast balsamy bronzujące tak ale nie w pierwszych miesiącach co do słoneczka to nie w tych najgorszych godzinach 11-14 ale nejważniejsze jest to by się nie przegżewać i koniecznie krem z odpowiednim filtrem pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
oksana6 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:37 a i nie dodałam,że musimy uważać na przebarwienia Odpowiedz Link Zgłoś
7alusia7 Re: opalanie w ciazy 08.07.07, 13:54 Bardzo ale to bardzo DZIEKUJE wam dziewczyny za te wszystkie rady i mozecie byc pewne ze biore sobie je do serca. Pozdrawiam i zycze wszystkim mamusia wypoczynku i zdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś