Dodaj do ulubionych

przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dzieko?

20.07.07, 05:34
Ostatnio bardzo się przestraszyłam, czy to może jakoś wpłynąć na dziecko? Czy
może mu przestać bić serduszko???? Jestem w 14/15 tc. i badzo mnie to
niepokoi. a może mam juz obsesje (2 razy poroniłam).
Miałyście może podobną sytuację i czy z dzieckiem było ok ???
Obserwuj wątek
    • gosiarkar Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 09:19
      Wątek specjalnie dla Ciebie, poczytaj "Czy kobiety w stanie błogosławionym
      tracą rozum"?
    • witbor Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 10:01
      Nie.... Serce mu nie przestanie bić, może tylko przez moment otrzymywać mniej
      pokarmu i tlenu, bo pod wpływem twojego stresu zwęzają się naczynia w
      pępowinie...
    • a.stalowa Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 10:09
      To sa pocztki obsesjiwinkNa poczatku tez tak mialam-na szczescie minelowink
    • paulina812 Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 12:10
      To jest podpucha, Ruda811 chyba Ci się nudzi niemiłosiernie???
    • eyes69 Brak logicznego myslenia 20.07.07, 13:14
      A jak puscisz baka, to myslisz, ze wplynie to na dziecko???

• ruda811 Re: Brak logicznego myslenia 20.07.07, 18:51
        Eyes69 od razu widac że nie rozumiesz kobiet które, straciły dzieci w czasie
        ciąży, ja przeżyałm to już 2 razy, z pewością twoja ciąża (o ile w niej byłaś)
        przebiegała bez komplikacji i nie była zagrożona. Może i mam obsesję,ale
        czytając inne wątki sądze ze nie jestem wyjątkiem...
        • eyes69 Odrazu widac, ze oceniac nie potrafisz 20.07.07, 22:43
          Mam za soba poronienie, ale nie musze sie tym dzielic z kazdym.
        • gooochab Re: Brak logicznego myslenia 20.07.07, 22:48
          daj spokój eyes 96, ona "upija się, kiedy chce i nikomu nic do tego"
    • adamari1 Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 13:18
      oczywiscie ze moze wplynac na dziecko. zwlaszcza jezeli przestraszylas sie i
      odruchowo zlapalas za jakas czesc ciala - na bank dziecko bedzie mialo tam znamie.
    • beatiness Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 20.07.07, 16:05
      skoro nadal się denerwujesz tym, ze się przestraszyłas to na pewno źle wpływa
      to na dziecko...uspokój się!!
    • 18_lipcowa1 oho.... 20.07.07, 17:13
      zalezy jak sie przestraszylas, bo jak zrobilas duze oczy to dziecko na pewno
      uroodzi sie z wytrzeszczem....
    • gato.domestico o q.... 20.07.07, 18:52
      na bank urodzi sie z nerwica...juz rezerwuj miejsce u psychoterapeuty
      • netty5 Re: ja tez sie wystraszylam. 20.07.07, 20:55
        alez wy tu glupoty wypisujecie! dziewczyna jest przewrazliwiona co zrozumiale
        bo stracila juz dwoje dzieci a wy zapewne nie wiecie jak to jest (moge sie
        mylic ale wnioskuje z waszej reakcji) i jawnie sie z niej nabijacie. zadnego
        wytrzeszczu oczu ani myszki nie bedzie mialo to sa mity. nie martw sie ja
        mialam dzien grozy w 10 tc. napadl na mnie facet z nozem i to w bialy dzien na
        ruchliwej ulicy, byl niemilosiernie opijany i akurat padlo na mnie. naprawde
        sie wtedy smiertelnie wystraszylam! naszczescie zobaczyli to moi znajomi do
        ktorych wlasnie zmierzalam i oczywiscie pospieszyli mi z pomoca ale dluuuugo po
        tym nie moglam sie uspokoic i pol nocy nie spalam. no i oczywiscie tez bardzo
        martwilam sie o moje malenstwa (blizniaki) czy taka dawka adrenaliny im nie
        zaszkodzila. w 13 tc. szlam na usg z dusza na ramieniu ale okazalo sie ze maja
        sie doskonale i nic im nie jest wiec mysle ze i twojemu malenstwu nic sie nie
        stalo! glowa do gory na pewno jest ok!!! a jesli naprawde sie boisz to idz do
        gina przeciez on od tego jest zeby rozwiewac nasze watpliwosci. ja jesli czegos
        nie jestem pewna albo czegos sie obawiam od razu wale do mojego . potrafie go
        nachodzic nawet 2-3 razy w tygodniu a on jeszcze ani razu nie stwierdzil ze
        jestem przewrazliwiona albo ze trace rozum i cierpliwie mi wszystko tlumaczy.
        pozdrowienia pa
        • mamusia81 Re: ja tez sie wystraszylam. 20.07.07, 21:01
          Dziewczyny!!!! Opamiętajcie się. PO co te złośliwe komentarze. KObiety nie
          rozumiem że w was aż tak mało empatii. Wstyd!!!!

To że się wystraszyłaś nie powinno miec większego wpływu na dziecko. Odczuje
          ono Twój stres, ale nie martw się, wszystko będzie dobrze. Tylko bardzo
          długotrwały stres może spowodować nieprawidłowości u dzidzi. Buziaczki i
          trzymaj się ciepło. Dbaj o siebie i szczęśliwego rozwiązani życzę.
        • ruda811 Re: ja tez sie wystraszylam. 22.07.07, 14:18
          Przynajmiej Ty mnie rozumiesz. Dziękuję
    • 24lena [...] 20.07.07, 21:15
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • nero-ego Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 21.07.07, 00:44
      Nie rozumiem...czemu żeście się tak uwzięły na tę dziewczynę? Co ona takiego Wam zrobiła? Jeżeli macie zamiar sobie kpić lub żartować, wybierzcie inne forum, tutaj kobiety potrzebują konkretnych ,poważnych odpowiedzi na nurtujące je pytania. Wstydźcie się!
      • florka72 tak, tak dziewczęta!!!! 21.07.07, 12:52

WSTYD!!
        wstyd i sromota tak dworować z pytań poważnych!!!

skąd w Was tyle jadu?????
      • 24lena [...] 21.07.07, 16:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • lavetti Re: nero-ego 22.07.07, 22:09
          NIE MA GŁUPICH PYTAŃ!!!! SĄ TYLKO GŁUPIE ODPOWIEDZI!!!!
          Zejdźcie z dziewczyny. Ma prawo pytać, zapewne niejedna z Was miała masę pytań w
          ciąży na początku. A to, że martwi się o zdrowie maluszka mimo wszystko, tylko o
          niej świadczy dobrze.
          Nie martw się, będzie wszystko w porządku. Ja też się wystraszyłam kilkakrotnie
          (a boję się robaków jak cholera, szczególnie tych dużych, latających) i mojej
          małej nic nie jest. Tak więc główka do góry i bez stresu.
          Pozdrawiam
    • azi77 Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 21.07.07, 18:08
      Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi.
      Myślę że nie wpłynie to na dziecko. I rozumiem twoje obawy. Każda mama boi sie o
      swoje dziecko, a szczególnie przewrażliwiona jest ta, która kiedyś je straciła.
      Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
      • ruda811 Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 22.07.07, 14:22
        Dziekuję za zrozumienie i tak w ogóle ...
        • morita11 Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 22.07.07, 17:56
          Ja bym na Twoim miejscu nie wychodzila z lozka, nie ogladala tv, nie siedziala w
          necie bo to siedlisko zlych wiadomosci, nie czytala braci Grimm i w ogole...
          Kup se Fakt, poczytaj kto z kim i dlaczego...moze sie nie przestraszysz...
          • azi77 Re: do mority 22.07.07, 20:25
            Bawią cię takie złośliwości?
            Każdy może pytać.A dziewczyna 2 razy poroniła! I nie dziw się że jest
            przewrażliwiona.
            Trochę wyrozumiałości.
            A jeśli pytanie jest dla ciebie banalne- po prostu nie odpowiadaj.
            Pozdrawiam.
    • kaeira Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 22.07.07, 21:12
      Nie może wpłynąć.
      Jak napisano wyżej, dziecko w pewnym sensie to odczuwa, ale to mu nijak nie
      szkodzi.

PS. Natomiast długotrwały, mocny stres czy depresja może być dla dziecka w
      pewnym stopniu szkodliwa (choć żadne serduszko bić nie przestanie!!!!!) Dlatego
      bywają sytuację, kiedy lepiej jest, aby matka brała środki antydepresyjne czy
      uspokajające)
    • denea Re: przestraszyłam się, czy to może wpłynąć na dz 22.07.07, 21:36
      Nie, nie wpłynie na pewno na tyle, żeby mu zaszkodzić. Natura wie co robi smile
      Spokojnie, wszystko będzie dobrze, za bardzo się martwisz.
      Myślę że jesteś przewrażliwiona i Tobie szkodzą takie myśli. A jeśli Tobie to i
      maluchowi więc dla dobra Was obojga w.l.u.z.u.j.

Życzę Ci spokoju wewnętrznego i miłej ciąży smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka