Dodaj do ulubionych

uciążliwe kopanie

29.07.07, 19:56
od bardzo niedawna moje dziecko strasznie uciążliwie kopie.Byłam u ginekologa
bo myślałam ,że to może wina łożyska...ale z nim wszystko ok.Nie wiem
dlaczego ruchy dziecka sa dla mnie bolesne i bardzo uciążliwe.Czy wam też się
tak zdażało.Przypomne ze to 24tc
Obserwuj wątek
    • patrice7 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 19:59
      Poczekaj do ok 32 tyg smile))))))))))))))))))
      • gosiaaa9 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 20:01
        smile...to trudne..bo naprawde sprawia mi to ból..a kopie z niesamowita
        czestotliwoscia...
        • patrice7 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 20:06
          potem dopiero bedzie nie tyle kopal co rozpychal sie!!! prostowal noge i wbijal w zebra npsmile)) i po spaniu. albo dostaniesz pare razy po pecherzu.smile wszystko przed tobasmile)
          • gosiaaa9 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 20:12
            to mnie pocieszylassmile...ale wole zeby bolalo niz zeby wogole nie bylo
            ruchów.... najgorsze jest to ze jak klade sie spac...to maluch poprostu
            szaleje....i pół nocy nieprzespane^^
            • ap77 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 20:37
              u mnie zaczelo sie "walenie" w pecherz! To nawet nie tyle bol, co glupie
              uczucie, ze zaraz sie posikamwink Tez tak macie?
              • sioneczek1 Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 11:22
                Witam!!Ja mam podobne doświadczenia! mój synek tak mi daje że mam wrazenie
                czasami jakby mnie za cewke moczową ciągnoł!!!A w kibelku goszczę bez przerwy
                bo ciagle mam uczucie parcia na pęcherz
                Pozrdo!
          • mamadulki Re: uciążliwe kopanie 31.07.07, 20:59
            tak, tak rozumiem to
            w ciagu dnia to super sprawa, bardzo to lubie
            ale moje malenstwo od jakis kilku tygodni zaczyna kopac w nocy tak pomiedzy 4 a
            5 nad ranem i kopniecia sa o wiele mocniejsze niz w ciagu dnia,i mnie budza
            zawsze wtedy mowie i glaszcze malenstwo wtedy ono sie troche uspakaja moze i
            tobie to pomoze
            to powodzenia
    • reewa Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 21:51
      Mam to samosmile))
      25tc,maluch kopie jak szalony ale to dobrze,niech kopiesmile))
      Z pęcherzem też tak mam...Czasami mam uczucie,jakby chciało mi się siusiu a tu
      nic smile))Ale z drugiej strony,tak jak napisała jedna z dziewczyn,wolę troszkę
      "pocierpieć" niż żeby nic nie czuć....W końcu już bliżej końca niż początku hehesmile))
      Pozdrawiamsmile))
      • lukas.2004 Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 22:23
        Ja mam od tygodnia nieustający ucisk na pęcherz smile Strasznie chce mi się
        siusiu, aż często boli mnie brzuch, a efektem jest parę kropelek... I też jak
        nieraz kopnie to aż krzyknę smile Pierwsze dziecko bardzo się rozpychało, ale nie
        było takie dokuczliwe, a teraz to nawet trudno mi jeźdźić samochodem - 32 tc.
        No cóż dziewczyny, w najbliższym czasie o wysypianiou się możemy tylko
        pomarzyć...
    • mama_frania Re: uciążliwe kopanie 29.07.07, 22:42
      Pierwsze ruchy poczułam około 18 tyg. Dwa tygodnie później moje dziecko tak mnie
      zaczęło kopać że aż obudziłam się w nocy. Od tamtej pory kopało niemal non stop
      (jak była godzina spokoju to prawie leciałam spanikowana do szpitala). Całą
      ciąże ruchy były bardzo mocne (czasem nawet mocno bolesne a conajmniej
      nieprzyjemne). Taka uroda małego. Teraz ma 1,5 roku i wszędzie go pełno. Pozdrawiam
    • euro_pejka Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 10:10
      To moja druga ciąża i zarówno pierwsze jak i drugie dziecko baaardzo ruchliwe.
      Liczenie ruchów nie ma sensu, rzadko śpi, po prostu lubi sobie poszaleć.
      Niestety większość nocy też nie daje spokoju a ponieważ to 33tc to nieźle to
      odczuwam. Taka uroda naszych maluchów.
    • pocalina Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 11:07
      To jeszcze poczekaj do 35 tcsmile Moj synek uwielbia kopac mnie po watrobcesmile I
      lubi wysuwac kolanko i stopki tak, ze czuc przez skore paluszkismile Czasami sie
      wkurzam na niego, szczegolnie jak przebudze sie na siku w nocy i wtedy gdy po
      wizycie w wc sie klade, to on akurat sie budzismile i zaczyna swoje harcesmile Ale to
      wszystko suma sumarum jest NIESAMOWICIE uroczesmile))
      • marcysia51 Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 18:24
        Kochana ja jeste w 21tc i moje dzieciatko tak mi daje popalic że nie raz musze
        sie z bólu az złapac za brzuch.A myslałam że pierwszy synek bedzie piłkarzem a
        tu sie okazało że w moim brzuszku rośnie następca Jurka Dudka,hihihi.
    • anika305 Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 19:34
      Ja mam 38 t.c. i dzisiaj po badaniu u gina Mały sie tak rozbrykał,że łzy mi
      pociekłysmile ale to na szczęście tylko ze 2 godziny. Poleżałam i przeszłosmile
    • monika7920 Re: uciążliwe kopanie 30.07.07, 23:20
      u mnie jest spokojniejsze, rozpycha się od czasu do czasu, prze na pęcherz, ale
      niegy to nie był ból, chyba jak jest mało wód płodowych, ruchy mogą być
      odczuwane jako ból
      • anika305 Re: uciążliwe kopanie 31.07.07, 11:32
        mi gin powiedział ze mam mało wód płodowychsadJakoś musze se radzić. zauważyłam
        ze mniej boli na leżąco a bardziej na siedzącosmile
        • cytruska1 Re: uciążliwe kopanie 31.07.07, 11:48
          36tc. Dzidzia jezdzi mniej wiecej od 11:00 rano do samego wieczora non stop. W
          nocy mam spokoj, ale czasem jak kopnie to jakby prad mnie przeszyl..
          i tak to kocham :]
    • limmar Re: uciążliwe kopanie 31.07.07, 21:48
      Ja również miałam okres, ze marzyłam żeby trochę przestał, żeby choć na chwilę
      odpocząć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka