Dodaj do ulubionych

jak tu się wyspać :):)?

01.08.07, 19:25
jestem w 27 tyg ciąży-brzuszek zaczyna rosnąć coraz bardziej, kiedyś
słyszałam że nie należy spać na prawym boku(moja ulubiona pozycja) bo można
zaszkodziś dzieciątku? Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • nebs Re: jak tu się wyspać :):)? 01.08.07, 19:32
      Hej,

ja też się naczytałam o spaniu, że nie można na plecach, lepiej już na boku
      prawym, a najlepiej to na lewym (bo najlepiej dopływa krew, czy coś takiego)!
      Póki co ja śpię tak, jak mi wygodnie, czasem obudze się prawie na brzuchu.
      Lekarz prowadzący nie zwracał szczególnie uwagi i nie wypytywał mnie o to, jak
      śpię, więc chyba to aż tak bardzo szkodzić nie może?
    • pomaranczka11 Re: jak tu się wyspać :):)? 01.08.07, 19:38
      Owszem słyszałam, że wskazane jest spanie na lewym boku, ale żeby spanie na
      prawym miało zaszkodzić dziecku - pierwsze słyszę.
      • eps Re: jak tu się wyspać :):)? 01.08.07, 20:21
        bez przesady z tym spaniem smile
        Spij jak Ci tylko wygodnie bo jak juz dzidzia sie pojawi to nie pospisz za dużo wink
        Ja jestem w 30 tc, brzuch mam wielkości ogromnego arbuza i czasami śpie tak na
        półbrzuchu i żyję. Dzieciątko tez ma sie dobrze.
    • reewa Re: jak tu się wyspać :):)? 01.08.07, 20:23
      Ja jestem w 25tc ale brzuch już mam spory,bo to druga ciąża...Też mam problemy
      ze spaniem...Wiem tyle,że moja lekarka zabroniła mi spać na prawym boku (właśnie
      coś jest z dopływem krwi czy coś takiego),za każdym razem jak jestem na wizycie
      pyta się,czy na pewno nie śpię na prawym boku...Pozostaje mi tylko spać na
      plecach albo na lewym boku...A jeszcze maluch kopie...Ale już bliżej końca niż
      początku hehesmile))
      PS.Jak kładę się na lewym boku to kładę między nogi poduszkę,trochę
      lepiej,wygodniej...
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka