centek80 19.08.07, 15:52 po porodzie, zwłaszcza miejsc intymnych tzn. jakieś mydło dla dzieci, żel bezzapachowy czy wszystko jedno co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretima Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 16:30 nie myj sie wcale jak nie wiesz czym, nie zadawaj wiecej glupich pytan Odpowiedz Link Zgłoś
centek80 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 17:22 nie odpisuj więcej na głupie pytania, jak nie masz nic do powiedzenia. SKĄD DO JASNEJ CHOLERY NA TYM FORUM TYLE ZŁOŚLIWOŚCI, OPRYSKLIWOŚCI I IRONII? I to ze strony przyszłych mam, oczekujących w radości i spokoju na maluszka...akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 21:53 przyszle mamy oczekujace "w radosci i spokoju na maluszka". Chyba zaraz rzygne... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 17:24 Całe ciało czym sobie chcesz, krocze - Tantum Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 17:35 tantum rosa na pierwsze dni Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_k2 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 17:54 w szkole rodzenia położna mówiła żeby używać żel do higieny intymnej, taki jaki używałaś do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
lavetti Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 18:11 Jeżeli chodzi o miejsca intymne to ja zapakowałam do torby płyn do higieny intymnej Soraya i trzy saszetki Tantum Rosa. A jeżeli chodzi o mycie ciała to mam mydło Protex. Odpowiedz Link Zgłoś
anika305 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 20:03 do całego ciała "biały jeleń" w płynie do nabycia na stoiskach kosmetycznych Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 20:17 Żel pod prysznic. A krocze: może nie będziesz nacięta, więc wtedy to co zwykle. Jeśli natną to rzeczywiście szarym mydłem dokładnie myć ranę, nie bój się dotykać, przy myciu nie boli. Na koniec przemywałam tantum rosa. W domu to już cały arsenał: rivanol, woda utleniona, tantum rosa, nadmanganian potasu, szare mydło, płyn do higieny intymnej. Podobno dobry jest też nagietek. Odpowiedz Link Zgłoś
centek80 Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 21:14 dzięki dziewczyny za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
eremi Re: co do mycia ciała do szpitala? 19.08.07, 22:04 Mydło dla niemowląt i koniecznie Tantum rosa Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth81 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 10:14 witam, jestem świeżo po porodzie z nacięciem niestety . Jeśli chodzi o mycie - woda + mydło (ja uzywam mydła dla dzieci). Tantum Rosa - miałam użyłam kilka razy, ale połozna powiedziała, że od tego się mogą za szybko szwy rozpuścić. Rivanol - też nie - bo nie powinno się moczyć krocza za bardzo, a ten specyfik trzeba przykładać na gaziku. Jeśli ciągnie i boli za bardzo trzeba wietrzyć - tzn. niestety nie ubierać majtek, kiedy sie leży jedynie podkład - dla mnie niewykonalne . I na koniec polecam gorąco na gojąca się ranę krocza, ciagnące szwy żel Solcoseryl. Naprawdę pomaga Poleciła mi go położna. Uważam że nie ma głupich pytań... bo krocze i piesi po porodzie potrafią dać w kość, a nie zawsze jest obok ktoś, kto w chwili, kiedy rodzi się problem może pomóc. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 12:33 A jak myjecie krocze tantum rosa? To jest przeciez proszek, który rozpuszcza się w wodzie. I co dalej? jak ten roztwór wylac na siebie? stanąć na głowie??? hehe, serio, może macie jakieś swoje sposoby? podzielcie się Odpowiedz Link Zgłoś
yaaga1 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 13:27 Nam położna radziła taki sposób: po każdej wizycie w toalecie podmyć się płynem do higieny intymnej, który używało się do tej pory. Następnie osuszyć krocze ręcznikiem papierowym i na koniec spryskać je Tantum Rosa. Do Tantum Rosa położna poleciła nam kupić zwykły spryskiwacz do roślin i w nim rozrobić ten proszek wg wskazówek producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
laura801 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 13:50 ja kupie wodę mineralną z dozownikiem 0,5 l i w nim rozrobię tamtum Odpowiedz Link Zgłoś
mellon_collie Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 13:34 Ja zamierzam nabyć po prostu dużą strzykawkę - tak mi poradzono. Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 15:01 No proszę, jakie dobre pomysły! Dzięki, dziewczyny ) Odpowiedz Link Zgłoś
karina9918 Re: co do mycia ciała do szpitala? 20.08.07, 14:02 Do mycia krocza miałam szare mydło. W szpitalu tylko to zalecali. A do reszty ciała kupiłam sobie ślicznie pachnące mydło w płynie. Mały relaks i odprężenie pod prysznicem, jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś