green40 20.08.07, 18:46 czy to prawda, że mając rozwarcie nie powinno się kochać z mężem? gdzieś to usłyszałam i zastanawiam się, czy to prawda; dodam, że jestem już w 39 tygodniu i chciałabym urodzić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysiatko1 Re: rozwarcie a seks 20.08.07, 18:56 to prawda... mając rozwarcie nie można uprawiać seksu... bo może dojść do zakażenia wewnątrzmacicznego Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: rozwarcie a seks 20.08.07, 20:04 Pierwsze słyszę .... Do zakażenia wewnątrzmacicznego to moze dojść, jak został juz naruszony worek owodniowy i odeszły wody - to na pewno, ale przy rozwarciu ??? Jeszcze zalezy jakie kto ma rozwarcie bo jak 6 cm, to rzeczywiscie wody moga odejsc w każdej chwili, jesli jeszcze nie odeszły Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: rozwarcie a seks 20.08.07, 20:31 w tym roku skończyłam położnictwo na AM... mnie uczyli, że nie można uprawiać seksu przy rozwarciu.. Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: rozwarcie a seks 21.08.07, 10:46 A to przepraszam Ja jestem laikiem Ale z drugiej strony ..... tak juz z ciekawości , to dlaczego ? Przecież to raczej znana metoda na przyspieszenie porodu - nie zawsze skuteczna, ale większość lekarzy jej nie odradza. A taka kobieta, kiedy wyczekuje porodu i nie moze sie doczekac, w wiekszości przypadków nie wie czy jest juz jakies rozwarcie czy nie ! Przecież rozwarcie np. na opuszek palca mozna miec nawet przez wiele tygodni ! Ja w poprzedniej ciąży miałam prawie przez trzy miesiące ..... Odpowiedz Link Zgłoś
tonika80 Re: rozwarcie a seks 21.08.07, 10:52 mam rozwarcie 1,5cm , jestem juz prawie tydzien po terminie i moj lekarz co wizyte mi poleca wspolzycie z mezem jako jedna z lepszych i BEZPIECZNYCH form "przyspieszania". dodam ze ma profesorski tytuł i jest swietnym fachowcem wiec chyba wie co mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: rozwarcie a seks 21.08.07, 11:14 Ja jestem 10 tyg przed terminem i mam rozwarcie na 2cm. Zrezygnowałam z seksu, z resztą dostałam od lekarza recepty na tabletki dopochwowe, więc tak czy owak - nie wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: rozwarcie a seks 21.08.07, 12:40 No tak, ale Ty masz w tej chwili zagrożenie przedwczesnym porodem. W takiej sytuacji nie mozna współżyć ponieważ to grozi rozpoczęciem akcji porodowej a to dopiero 30 tc ! Odpowiedz Link Zgłoś