monalisa.pl 08.09.07, 22:04 nie mam grzyba ale upławy i lekarz mi to przepisał...brała któras z was w ciazy te globulki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola1234 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 08.09.07, 22:22 Ja bralam w ciazy te globulki przez cala ciaze sie borykalam z infekcja grzybiczna i miedzy innymi bralam nystatyne Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 08.09.07, 22:35 Ja brałam w pierwszej ciąży i teraz w drugiej też chyba już z 5 opakowań. Szczerze powiem ,że tylko te globulki na mnie działają. Teraz przy początku każdej infekcji, lekarka kazała mi od razu brać przez 2 -3 dni po 2 globulki na dobę i dzięki temu udaje mi sie od jakiegoś czasu nie mieć nic poważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 08.09.07, 23:07 a czy brała któraś clotrimazol ? Mam ciagle bakterie w moczu okropne swędzenie warg sromowych .Lekarz po wymazie stwierdził ze oprócz pałeczek kwsu mlekowego nie widzi nic, a ja wciąz czuje ten swiąd Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 08.09.07, 22:40 Ja brałam. Odpowiedz Link Zgłoś
deela nie no jasne 08.09.07, 23:05 lekarz to debil lepiej sie na forum spytac ja pierdziele same ginekolożki tu lecza zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: nie no jasne 09.09.07, 00:13 deela napisała: > lekarz to debil > lepiej sie na forum spytac > ja pierdziele > same ginekolożki tu lecza > zalosne nie wiem o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: nie no jasne 09.09.07, 12:18 sama jestes załosna i te twoje komentarze z kosmosu no comment Odpowiedz Link Zgłoś
deela monalisa.pl 09.09.07, 19:43 odpowiedz mi w takim razie dlaczego do ciezkiej cholery podwazasz decyzje lekarza ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 07:45 tez bralam Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 11:19 Brałam te i inne, a co? Ps. dlaczego myślisz, że lekarz przepisał ci lek przeciwgrzybiczy jak nie masz grzyba? To trochę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 12:18 nie mam grzyba ale upławy chyba lekarz nie kłamie! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 14:10 Upławy to nie jest choroba, tylko objaw choroby - infekcji grzybiczej albo bakteryjnej (zależy jak wyglądają). Nystatyna jest lekiem przeciwgrzybiczym. Skoro nie masz grzybicy, to po co ci lek przeciwgrzybiczy? Tak sobie? Profilaktycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
karmasz Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 21:55 Czesta przyczyna infekcji nie za grzyby tylko drozdzaki. Tak czesto potocznie infekcja pochwy nazywana jest grzybica. Podobno czesto sa to drozdzaki ktore na szczescie nie uodparniaja sie na podawane leki jak to czynia grzyby. Nystatyna podczas ciazy jest jak najbardziej czesto podawana. Na mnie niesty kiepsko dziala. Bo inf. powracaja. Zakladaj sobie nystatyne bez obaw. Podaje sie ja podczas swiadu ,zaczerwienienia sromu,zwiekszonych uplawow , podczas inf.grzybiczych i przy drozdzakach. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Nystatyna - która z was bierze/brała w ciazy? 09.09.07, 22:33 polecam forum candida.tam zanjdziesz wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś