betucha1 09.07.03, 15:36 WITAM przepraszam jesli powtórzyłam post ale nie umiem sie poruszac po tym nowym Mam pytanko od zaciązonej siostry Czy w czasie ciazy Pu erh jest zabroniona ? a co pic na zaparcia ? dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
male_gonzo Re: Pu Erh a ciaza? 09.07.03, 17:33 w ciąży i podczas karmienia piersią nie powinno się pić tej hrbaty. Na zaparcia polecam suszone śliwki i suszone morele, oraz dietę bogatą w błonnik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tamcia Re: Pu Erh a ciaza? 10.07.03, 10:18 Mój lekarz przepisał mi syrop NORMALAC, powiedział że mogą go stosować kobiety w ciąży, bo on "działa" tylko w jelitach i na pewno nie dotrze do dzidziusia. Mi on co prawda niewiele pomaga, ale podobno na większość kobiet działa. Stosuję też czasami czopki glicerynowe - kupisz je w aptece bez recepty, tylko pamiętaj, że muszą być trzymane w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
koracz7 Re: Pu Erh a ciaza? 10.07.03, 11:41 N azaparcia dobrze jest jeść dużo produktów z zawartością błonnika, tzn. ciemne pieczywo ( z pełnego przemiału), dużo ważyw i owoców, suszone morele, suszone śliwki, rodzynki, można pić miętę, soki owocowe, oraz dużo niegazowanej wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
koracz7 Re: Pu Erh a ciaza? 10.07.03, 11:43 Oczywiście warzyw, a nie ważyw, przepraszam za błąd to z roztargnienia. Odpowiedz Link Zgłoś