kina1 12.09.07, 11:25 Dziewczynki, dopiero co mi test wyszedł a brzuch już mam jak balon. takie mam wzdęcia jakieś. czy to normalne w początkach ciąży? odpwoiedźcie, bo się martwię. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olawlodarczyk1 Re: Wzdęcia w 5 tc 12.09.07, 11:41 To zupełnie normalne!!! Hormony, dzięki którym jesteś w ciąży, spowalniają pracę jelit i powodują wzdęcia. Powinno sie jesć raczej rzeczy lekkostrawne, lepiej gotowane niż smażone, chlebek nie pierwszej świeżości, lepiej ciemny...Unikać rzeczy wzdymających. Ja dodatkowo mam wzdęcia po mleku, mam jakiś rodzaj alergii, a teraz mleko to jedna z niewielu rzeczy, które mogę pic Takze nie martw sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wzdęcia w 5 tc 12.09.07, 13:38 to normalne, tez mialam okropne wzdecia, na szczescie minelo. Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: Wzdęcia w 5 tc 12.09.07, 14:12 Normalne. Możesz czasami wspomóc się espumisanem. Nie wchłania się on do krwiobiegu a więc jest bezpieczny dla ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś