mamapinezki 13.09.07, 09:55 Dziewczyny, jakie książki dla kobiet w ciąży możecie polecić? Jakieś "lekkie" i pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamni Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 11:45 "Język niemowląt" Tracy Hogg - czytałam, dla mnie fajna, taka zdroworozsądkowa PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA Arlene Eisenberg , Sandee E. Hathaway , Heidi Murkof - jeszcze nie czytałam, ale wiele mam polecało mi ją Odpowiedz Link Zgłoś
ceyranaa Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 12:23 ja polecam Birgit Gebauer-Sesterhenn, dr med. Thomas Villinger "Ciąża i poród", Obszerny poradnik, który daje odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące ciąży. Interesujące informacje na temat przebiegu ciąży - miesiąc po miesiącu. Wszystko na temat metod badań, dolegliwośći ciążowych, odżywiania, pielęgnacji urody, przygotowań do porodu i połogu. Szczegółowy rozdział na temat porodu ze specjanymi wskazówkami dla partnera. No i na 'potem ' Birgit Gebauer-Sesterhenn , dr.med. Manfred Praun , "Wielka księga dziecka" - Sen, zabawa, jedzenie, przytulanie, pielęgnacja... Jak rozpoznać i zaspokoić potrzeby dziecka? Jak stać sie dobrą rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
doublemama Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 20:37 Śmieszny brzuszek Jenny McCarthy - bardzo lekka, Balsam dla duszy matki, Jack Canfield - bardzo wzruszajaca Możesz na allegro kupić: allegro.pl/item244264633_co_mowia_dzieci_zanim_naucza_sie_mowic.html Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 20:59 unikaj amerykanskiej szmiry, wybierz jakas polska pozycje, po co Ci informacje np. o obrzezaniu Odpowiedz Link Zgłoś
johnuska Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 21:27 Popieram "Smieszny brzuszek"Jenny McCarthy, usmialam sie az mi sie brzuch trzasl, wlasnie skonczylam czytac "Jezyk niemowlat"Tracy Hogg, przewspaniala ksiazka i przemadra, jeszcze raz ja bede czytac, zeby wszystko doglebnie zrozumiec, zapamietac i zastosowac, a teraz czytam "Każde dziecko może nauczyć się spać" Anette Kast-Zahn, tez sie oderwac nie moge, czyta sie jednym tchem i marzy, zeby nasza kruszynke tak umiec wychowac. Wczesniej przeczytalam "Pierwsze dziecko zmienia wszystko" Gertrud Teusen, nie polecam, za psychologiczna jak dla mnie, malo wiadomosci i nie poparta przykladami. To chyba tyle, moze cos jeszcze dopisze wkrotce.Pozdrawiam -- www.slub-wesele.pl/suwaczki/20071021254753.png Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9940 Re: Książki dla przyszłych mam 13.09.07, 23:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=67421151&a=67484158 Odpowiedz Link Zgłoś