tropicielka 25.09.07, 21:51 nie miałam jakiś wielkich tylko piersi mnie bolały , a teraz 9 tydz ciąży- piersi przestały boleć- wizytę mam dopiero w piątek i chyba zwariuję- miał ktos tak? czytałam, że to może być poronienie zatrzymane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkowska Re: objawy mi ustały 25.09.07, 22:03 Nie chce cie straszyc ale ja tak mialam.Ustaly objawy ciazy,min.bol piersi.Za jakis czas poronilam.Na szczescie nie zawsze tak jestWcale nie musi to oznaczac najgorszego.Musisz jakos wytrzymac do piatku,to tylko 2 dni.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: objawy mi ustały 26.09.07, 07:54 Możesz "od ręki" zrobić badanie beta HCG z krwi, jeśli rośnie (zwykle nawet prawie że podwaja się co dobę), to znaczy, że ciążą się rozwija. Są też jego +/- odpowiednie poziomy dla danego tygodnia ciąży (choć należy traktować je szacunkowo, u mnie zawsze odbiegały od norm, w obie strony, czasem za malo było, czasem za dużo). A z objawami róznie to bywa, ja w pierwszej ciąży miałam biust jak Pamela, a poroniłam, w drugiej jakiekolwiek objway pojawiły się dopiero w ok 9tc, a w trzeciej tuż po zapłodnieniu dosłownie, ale czasem się nasilały, czasem były niemalze odczuwalne. Kobieta nie robot, organizm ma różne wzloty i upadki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: na to samo wyjdzie 26.09.07, 08:37 moje piersi płatały mi różne figle na początku ciąży raz bolały i były wielkie a nieraz jak rano wstałam to były miękkie i niebolesne, przezywałam to strasznie , myślałam, że w domu wariatów wyląduję ale np. po dobie zaczynały boleć znowu - także to różnie bywa Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka no dla mnie każda godzina do piątku 26.09.07, 08:42 jest normalnie katorgą nie wiem jak można wytrzymywać takie coś buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: no dla mnie każda godzina do piątku 26.09.07, 08:47 ja miałam tak, że nieraz jak ubrałam stanik z lajkrą i on mi się tak fajnie dopasowywał to wtedy mnie nie bolały to zaraz przemieniałam na taki ciaśniejszy i po paru godzinach znowu bolały, rozumiem cię b. dobrze bo ja miałam takie schizy na tym punkcie że szok Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka pocieszyłaś mnie trochę 26.09.07, 08:53 bo wyczytałam, że to może być np poronienie zatrzymane jezu jak tak ma być przez całe 9 miechów to nie wiem o co chodzi z tym najpiekniejszym okresem ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
brazbol Re: mam tak samo! 26.09.07, 08:50 hej, mam to samo. 9tc. Piersi od kilku dni są bardziej miękkie i niebolesne. Czasami, np. w nocy jak wstaje do toalety leciuko bolą, ale bez porównania ze wcześniejszym bólem. Ja na razie się nie martwię. Każda z nas jest inna. W czwartek ide do gina, mam nadzieję, ze okaże się, ze wszytsko OK> Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: mam tak samo! 26.09.07, 09:23 Ja co prawda nie miałam bolących piersi ale za to mdłości, jadłowstręt, zgagę, które nagle ustały w 10 tyg. - niemalże z dnia na dzień. Oczywiście od razu panika, że pewnie ciąża obumarła, ale całe szczescie na usg okazało się, że maleństwo ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: objawy mi ustały 26.09.07, 14:01 a ja nie mialam zadnych objawów. a teraz juz 37 tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 JAKIE OBJAWY!!! 26.09.07, 14:10 spokojnie, ja oprócz braku okresu nie miałam ŻADNYCH objawów ciąży, urodziłam naturalnie zdrowe cudne dzieciątko w 40 tygodniu ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: objawy mi ustały 26.09.07, 14:30 piersiami nie ma co sie aż tak sugerować, najbardziej bolą na początku, potem na przełomie 1 i 2 trymestru (a u niektorych wczesniej lub pozniej) bol ustaje, choc nadal się powiekszają, to sprawdzona informacja z cenionej ksiązki "w oczekiwaniu na dziecko" Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Dzięki za pocieszenie 26.09.07, 14:36 jakos wytrwam do piatku dzięki wam, bo doszukuje sie chyba problemów bo dobrze sie czuję , ani mdłości, ani przybrania na wadze , ani senności, trochę te piersi tylko bolały - oprócz tego jestem instruktorka aerobiku i nadal prowadzę PBU - także szok , dlatego jakoś nie czuję , że jestem w ciazy - i jeszcze jak piersi przestały tak bardzo boleć to wogóle wariuję :-d Odpowiedz Link Zgłoś
beckas27 Re: Dzięki za pocieszenie 26.09.07, 16:49 Jak juz tak strasznie "schizujesz", to może zrób prywatnie usg i wszystko bedzie jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka kurcze ja chodze tylko prywatnie ! 27.09.07, 20:36 ale nie chce dzwonić do mojej lekarki bo i tak mi powie , że w piątek itd - ech to juz jutro Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: objawy mi ustały 26.09.07, 16:45 Rozumiem cie ja tez nie mam zadnych fizycznach objawowe :tylko niepokoj.Jesli bardzo sie martwisz jedz do szpitala, zrobia ci usg i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
matula30 Re: objawy mi ustały 30.09.07, 17:56 ja będąc w ciązy piersi mnie nie bolały dopiero pod koniec i mysle że to nic strasznego więc sie nie denerwuj. Odpowiedz Link Zgłoś