lavelial 27.09.07, 15:20 jeśli miałyście wykonany ten zabieg to jakie były do niego wskazania ? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja_p Re: cesarskie cięcie 27.09.07, 15:44 pierwsze cc z powodu braku postępu porodu (brak rozwarcia) i zagrażającej zamartwicy, a za parę dni drugie - z powodu małego odstępu czasu między ciązami i ryzyka pęknięcia pierwszej blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
tribeka Re: cesarskie cięcie 27.09.07, 16:00 pełne rozwarcie, pełne skurcze a mała nie wychodziła, jak spadło jej tentno do zera szybkie cc, okazało się że miała pempowinę dwa razy dookoła głowy Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: cesarskie cięcie 27.09.07, 17:50 ja też będę miała cięcie ze względu na mały odstęp czasu między jednym a drugim. Trochę się tego boję bo łożysko jest w miejscu blizny i lekarz mówił, że jak będzie nie tak to będą musieli usunąć macicę Jak się czułaś po ostatnim cięciu, nie było komplikacji, w którym tygodniu zrobili cięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio111 maly odstep miedzy 1 a 2 cc 30.09.07, 15:58 tzn, jaki? kiedy mialas poprzednia cesarke? Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: cesarskie cięcie 27.09.07, 17:46 pierwsze lat temu prawie 10 ze wskazań okulistycznych, drugie- 42 tydzień i nic się nie dzialo mimo pierwszych skurczy, teraz będzie trzecie rok po poporzednim i obligatoryjnie cięcie Odpowiedz Link Zgłoś
li.li.69 Re: cesarskie cięcie 27.09.07, 17:50 ja dostalam zaswiadczenie okulistyczne a powodu wysokiej krotkowzrocznosci i ryzyka odklejenia sie siatkowki Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 00:02 Stan po wieloletnim leczeniu niepłodności oraz wysokie nadciśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 07:12 Stawn po leczeniu niewpłodności,zwężona miednica i jeszczed dopisali że po odejściu wód ale to już był tylko dodatek do wskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
goniamamaigora Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 08:26 bardzo mnie nastraszyłyście dziewczyny informacją, że po cesarce przy drugim porodzie może pęknąc macica. nigdy o tym nie słyszałam. cesarkę miałam 2,5 roku temu z powodu braku postępów w porodzie. co się dzieje jak pęknie macica?! Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 09:05 To się naprawdę niezwykle rzadko zdarza, zwłaszcza jeśli odstęp między porodami wynosi > 2lata, dlatego teraz już można rodzić sn po cc, a wręcz trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: cesarskie cięcie 30.09.07, 16:03 paulajal napisała: > To się naprawdę niezwykle rzadko zdarza, zwłaszcza jeśli odstęp > między porodami wynosi > 2lata, dlatego teraz już można rodzić sn > po cc, a wręcz trzeba No, należy próbować SN, bo jest wbrew pozorem bezpieczniejsze niż drugie CC! (nie mówiąc o skutkach dwóch CC dla bezpieczeństwa kolejnej ciąży i kolejnego porodu). Ale z tego słyszę, bardzo łatwo znalesc miejsce, gdzie zrobią drugie CC. Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 09:06 U mnie wskazaniem była zamartwica płodu, synek i tak na 3pkt się urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 09:47 U mnie to samo :położenie miednicowe Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 10:16 Stan po 2 operacjach kregoslupa ( skolioza). Odpowiedz Link Zgłoś
orso_orso Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 12:08 u mnie również skolioza (po dwóch operacjach) Odpowiedz Link Zgłoś
orso_orso do karolinka123 28.09.07, 12:11 a miałaś znieczulenie czy normalna narkozę? Ja mam termin na 21 października i jeszcze nie zdecydowali? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8120 Re: cesarskie cięcie 28.09.07, 10:41 u mnie zakończyło się cięciem ponieważ synek w fazie wchodzenia w kanał rodny odwrócił się twarzą więc nie było szans porodu, choś już miałam bóle parte i zaczęło się na dobre....jednak szybko dostałam kroplówki na zatrzymanie skurczy i pojechałam na salę operacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
monjar3 Re: cesarskie cięcie 29.09.07, 17:03 u mnie wskazaniem bylo zatrucie ciażowe i duzy płod. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: cesarskie cięcie 30.09.07, 16:06 Bardzo chciałam uniknac CC. Niestety, sama się w koncu zgodziłam (dawali wybór), bo byłam wycieńczona po 24 godzinach porodu i 48 godz od odejscia wod (dodatkowo cięzkie przeziębienie plus 2 noce bez snu). Akcja postępowala bardzo wolno, i powiedziano mi, że pewnie jeszcze 6-8 godzin. (Dziecko caly czas było w pelni OK) Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: cesarskie cięcie 30.09.07, 16:15 Bóle parte,oksytoscyna,pełne rozwarcie.Okazało się że mam zbyt wąską miednicę i nie mam szans na poród natualny.Teraz też czeka mnie cc. Odpowiedz Link Zgłoś