she1982 11.10.07, 09:59 Jestem miesiac po porodzie, odciagam pokarm. Czy moge chodzic na solarium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evcik06 Re: połóg a solarium 11.10.07, 10:44 Jesli nie krwawisz to mozesz ,ja jak przestalam krwawic odrazu poszlam, i tez karmie piersia o mleko sie nie martw nic sie nie dzieje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dica Re: połóg a solarium 11.10.07, 10:51 Możesz, ale musisz się liczyć z przebarwieniami na skórze. Ja od trzech lat walczę z plamami na twarzy, które zrobiły mi się właśnie podczas korzystania z solarium podczas pierwszych miesięcy po porodzie. Dodam, że korzystałam bardzo umiarkowanie, najwyżej 2 razy w tygodniu po 5 minut. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
evcik06 Re: połóg a solarium 11.10.07, 11:39 Czemu musi sie liczyc z przebarwieniami na skorze??to ze sie zrobily tobie nie znaczy ze zrobia sie jej ,mi np.zadne przebarwienia sie nie zrobily ,urodzilam 2 dzieci i po kazdym porodzie jak tylko przestalam krwawic chodzilam na solar i na duzo wiecej minut ,tu chodzi o to aby nie isc na solar w czasie krwawienia zeby nie dostac krwotoku ,jak i unikac dlugich goracych kapieli jak przy normalnej miesiaczce ,jesli nie ma krwawienia mozna isc ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dica Re: połóg a solarium 11.10.07, 20:14 Dlatego się musi liczyć z przebarwieniami, że podczas karmienia piersią wciąż wydzielają się hormony odpowiedzialne za ich powstawanie. Nie napisałam, że będzie miała przebarwienia, tylko, że musi taką opcję wziąć pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś