zaba133 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:26 hmm, chyba reguły nie ma u mnie w poprzedniej ciązy nie pojawiły sie wcale ani w trakcie ciązy ani, po Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:28 U mnie w ogóle się nie pojawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
zapinka_ak Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:40 to jest roznie...kazda kobitka ma inaczej..czasem juz w 5-6 miesiacu czasem dopiero w 9 a czasem po porodzie jak brzuch opada..nie ma reguły...aha i jak sie smarujemy to jak maja wyjsc to wyjda...smarownie lagodzi ich wystepowanie i chroni skore ale nie zapobiega w zadnym wypadku powstaniu rozstepow..lagodzi tylko ich pojawianie sie...moze redukowac rozstpey ale..calkowicie im nie zapobiegniemy... Odpowiedz Link Zgłoś
assiaa Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:42 nie pojawią się jesli będziesz dbać o skórę. Kup dobry krem dla kobiet w ciąży do smarowania brzucha i obowiązkowo coś na biust. Ja w poprzedniej ciąży brzuch smarowałam codziennie, natomiast piersi nie smarowałam wogóle. Efekt: gładki brzuszek bez rozstepów a piersi całe w paski Odpowiedz Link Zgłoś
angie44 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:46 o! A od kiedy smarowałaś? Bo ja mam na pocz. 5. miesiąca mały brzuszek i nie wiem, czy już zacząć, czy nie? Poza tym - czy taki krem, np. Mustela nie szkodzi bobo? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-wodna Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:48 U mnie pojawiły się w 9 miesiącu, mimo, że kupiłam dobry, polecany (i drogi krem) i nacierałam się nim od 3 miesiąca.....Pocieszam się tym, że może gdybym się nie smarowała, byłoby gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
zapinka_ak NIE WIERZE! 16.11.07, 10:58 Nie wierze ze jest taki krem ktory zapobiegl by moim roztepa...uwierzcie ze jak ktos ma skolonnosci to rozstepy i tak wyjda..kremy nalezy stosowac..jestem jak najbardziej za...łagodza wystepowanie ale nie zapobiegna w 100%....a sa dziewczyny ktore po prostu nie maja rozstepow cala ciaze...niezaleznie czy sie smarowaly czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
monica188 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 14:37 Wcale nie prawda! Ja całą ciążę smarowałam brzuch i piersi 3 razy dziennie(i chyba nie zdarzyło mi się zapomnieć) i to kremami najlepszymi(nie wiem czy mogę podać nazwy) po ponad 100zł i co dupa! Wyszły mi rozstępy i tyle! Płakać mi się chce, bo tyle pieniążków wydane, tyle masowania, wcierania, dbania.. Chyba jak mają wyjść to wyjdą.. ((( Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 10:47 Ja smarowałam brzuszek od poczatku ciąży i cieszyłam sie bo nic nie wychodziło. I nagle dosłownie z dnia na dzień ok 30 tc pojawiły sie rozstępy i co gorsza robily sie coraz większe i większe... Teraz 7 miesięcy po porodzie zbladły, są, ale mało widoczne (stosuje krem na rozstępy z Avonu).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 11:33 Ja nie wierzę, że kremy zapobiegną rozstępom, ale myslę, że na pewno nawilżanie/natłuszczanie skóry bardzo pomaga. Ja jestem w 21tc (ale brzuch mam jak w 24-25tc) i smaruję się od 3 miesiąca, wczesniej sporadycznie, teraz prawie codziennie Fissanem. Tłusty, ale jak czuję, że mi zaraz skóra popęka to nakładam jedną dawkę i od razu czuję ulgę. Smaruję tez piersi i biodra, bo na biodrach już wczesniej miała małe rozstępy. Smarujcie tez piersi od strony dekoltu, bo moja kolezanka te miejsca omijała i własnie tutaj jej wyskoczyły brzydkie bruzdy. Odpowiedz Link Zgłoś
foczka782 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 14:31 ja od 3m-ca uzywalam Musteli a potem zmienialam na tanszy Pharmaceris foliacti. Jestem w 9m-cu i jak na razie rozstepow nie mam. Mysle, ze jak kolezanka wczesniej pisala kto ma sklonnosci do rozstepow to niezaleznie od firmy i ilosci kremu i tak je bedzie mial. Odpowiedz Link Zgłoś
kasian00 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 15:02 To jest sprawa indywidualna. Ja przez całą ciąże niczym się nie smarowałam i nie miałam i nie mam żadnych rozstępów. Podobno jeśli matka (czyli Twoja mama) ma rozstępy to duże prawdopodobieństwo że Ty też będziesz mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 16.11.07, 15:44 Kremy na rozstepy (jak i na cellulit) to nic innego jak wart kilkanascie milionow dolarow rynek...Nie zapobiegaja i nie lecza rozstepow. Moga jedynie zlagodzic objawy. Ale tak czy inaczej warto uzywac kremow nawilzajacych/natluszczajacych. Zwykla oliwka dla dzieci jest swietna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 21.11.07, 21:52 Potwierdzam. Zwykła oliwka najlepsza (i najtańsza). Niektórzy jeszcze masłem się smarują Poza tym zimny prysznic - jak kto lubi i może. Co prawda pewnie genów nie da się zbytnio oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 21.11.07, 23:09 dziewczyna_z_dublina napisała: > Kremy na rozstepy (jak i na cellulit) to nic innego jak wart > kilkanascie milionow dolarow rynek...Nie zapobiegaja i nie lecza > rozstepow. Moga jedynie zlagodzic objawy. Dokładnie TAK. używać oliwki albo taniego kremu nawilżającego. Pomoże na swędząca skórę. Ale nie spodziewać się, że to zapobiegnie. Co ma byc to będzie. Decyduja geny, organizm. A do "bobo" żaden krem się nie przedostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 21.11.07, 23:51 To moja czwarta ciaża. Zawsze przybierałam 20 kilo. Brzuch ogromny. Nie smarowałam się niczym, bo jestem na to zbyt leniwa. Nie mam rozstępów na brzuchu. Za to po porodzie wylazły mi na pośladkach )) Ale to sie zasłoni gatkami Odpowiedz Link Zgłoś
arubaa Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 22.11.07, 08:46 U mnie na szczęście w ogóle się nie pojawiły - ani w ciąży, ani po. W ciąży przytyłam 13kg, a smarowałam się tylko zwykłą oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 22.11.07, 09:01 z tym bywa roznie. urodzilam dwa tyg temu i nie mam ich w ogole. natomiast dziewczyna, ktora lezala ze mna i rodzila dzien po mnie dostala rozstepow pod sam koniec ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
acherek Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 22.11.07, 12:17 Ja urodziłam dwie córki jedną 6 lat temu, a drugą 4 miesiące temu i rozstępów nie mam i nie miałam, ale to podobno sprawa genetyczna chociaż smarowałam sie przy pierwszej i drugiej ciąży kremem FISSAN. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 22.11.07, 12:19 Wcale mi sie nie pojawily. Odpowiedz Link Zgłoś
avi-27 u mnie bardzo szybko!!!!! 22.11.07, 13:27 u mnie bardzo szybko!!!!!niestety mam do nich skłonności i w 3m.c. miałam już całkiem sporo, na szczęście teraz jestem w 40 t.c. i muszę przyznać, że są coraz mniej widoczne, powoli robią się perłowe, a więc jest szansa, że nie będą takie widoczne, mój mężuś zachwyca się moim brzuszkiem i nie przeszkadzają mu w niczym moje rozstępy, ale mnie troszkę irytują...Pozdrawiam mamuśki z rozstępami, nie martwcie się nimi przesadnie, ponoć tendencja do ich powstawania cechuje prawdziwą kobietę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdziar74 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 22.11.07, 23:24 ja smarowałam sie oliwką od chyba 4 mc i pod koniec 9 mc pojawiły sie rozstępy na brzuchu i biodrach popędziłam natychmiast do pani dr dermatolog i pytałam czy mogłabym coś zrobić żeby je na tak wczesnym etapie zniwelować oraz uniknąć kolejnych - powiedziała że NIE. Ona stwierdziła że albo ma sie skłonność do rozstępów i one sie pojawią albo tej skłonności nie ma i ich nie będzie, wg. niej nawet najlepsze kremy na niewiele sie zdają Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Oleńko.... 23.11.07, 08:13 ja to maialm pecha na maksa..rozstaepy pojawily mi sie dopiero w 39 tc...na samej koncowce!!!!!!kurcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
forke01 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 23.11.07, 08:43 u mnie pojawiły się...wczoraj!!! jestem w 39 tyg z drudim dzidziusiem, a w pierwszej wcale. Normalnie załamk! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 23.11.07, 10:18 W ogóle się nie pojawiły, a mam za sobą dwie ciąże. O ile w pierwszej w miarę systematycznie (raz dziennie) smarowałam brzuch kremem (Fissan, Rossman), to w drugiej olałam sprawę, zużyłam tylko 1/3 butelki balsamu p-rozstępom. Nie mam nawet pół rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a moja kuzynka 23.11.07, 11:00 w pierwszej ciązy się smarowała codziennie i nie miała rozstępów, w drugiej olała temat i jej się porobiły. Ale wierzę, że to sprawa genów w dużej mierze. Co nie przeszkadza dbać o skrórę i ją odpowiednio pielęgnować. jesli ktoś i tak ma skłonności to może bęzie miał mniejsze rozstępy, czego sobie życzę (a najlepiej to w ogóle...) Odpowiedz Link Zgłoś
angi223 u mnie w 35tc :( 23.11.07, 12:16 U mnie niewielkie ale liczne "żyłki" pojawiły się na pośladkach i udach. Na początku byłam załamana, bo smarowałam brzuch, piersi i uda kremem Pharmaceris dwa razy dziennie od 3 m-ca. Teraz jestem w 38tc i od dwóch dni mam duże rozstępy nad i pod pępkiem, wyskoczyły z dnia na dzień. A tą okolicę smarowałam nawet częściej i dokładniej niż pozostałe części ciała, bo widziałam, że mojej mamie zrobiły się właśnie w tym miejscu. I myślę sobie, że po prostu co ma być to będzie i koniec... geny to jednak geny Powinnam o tym widzieć, bo jestem biologiem Na pocieszenie dodam, że krem Pharmaceris Tocoreducyt na już istniejące rozstępy chyba trochę działa. Przynajmniej te rozstępy na pośladkach się troszkę zmniejszają od kiedy stosuję ten krem - od 4 tygodni. Ciekawa jestem jak będą widoczne po kilku miesiącach... Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa.beauty Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 23.11.07, 13:51 Witam, na szczescie u mnie brak nawet jednego!!!!!! Nie wiem jak to sie dzieje ale to moja druga ciąza była i po zadnej nie mam rozstepow. Odpowiedz Link Zgłoś
itz.dkr Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 30.06.17, 06:28 Cześć dziewczyny! Pojawienie się rozstępów jest zależne wyłącznie od ilości kolegenu w naszym organizmie. Mężczyzni z reguły maja go więcej stad rzadziej narzekaja na rozstepy niż my. Kolagenu niestety nie da sie uzupełnić jak niedoboru witamin. W ciazy mozna wspomagac sie produktami zawierajacymi kolagen bądź kremami zwiększającym jędrność skory, ale jeżeli nasze ciało ma "skłonność do rozstepow" to niestety nie możemy nic na to poradzic. Oliwek w ciąży i poza nią nie polecam, zalecam poszperac po internecie gdzie znajdziecie mnóstwo niestety nieprzychylnych opini co do ich skladu i działania. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 30.06.17, 06:39 I piszesz to po 10 latach??? Nie lepiej nowy wątek założyć? Długo wyszukiwałaś takiego starocia??? Odpowiedz Link Zgłoś
jataktotak Re: w którym tygodniu ciąży pojawiają się rozstęp 31.07.17, 21:07 Ja dostałam w 33 tygodniu na udach niewielkie rozstępy. Zobaczymy co będzie dalej. Powinno się smarować balsamami, oliwkami, kremami (kto co woli) i to pomaga w pewnym stopniu, ale i tak najwięcej do powiedzenia ma genetyka. Jeśli skóra jest mało elastyczna i mamy predyspozycji do rozstępów to i tak się pojawią (choć zapewne przy odpowiedniej pielęgnacji będą mniejsze). Odpowiedz Link Zgłoś