joka772 25.11.07, 11:36 Mamusie dwójki i więcej dzieciaczków ! Czy w 2 ciąży pierwsze objawy, tj mdłości, ogólne osłabienie, zabarwienie brodawek itp. , są mniejsze niż przy pierwszej ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frytka.es Re: objawy 2 ciąży 25.11.07, 12:17 Mnie sie wydaje ,ze to zalezy od organizmu.Ilosc ciaz moim zdaniem nie ma tutaj nic do rzeczy.W pierwszej ciazy piersi bolaly mnie okropnie.Nie moglam sie nawet przykryc przescieradlem.A w drugiej nie bolaly wcale.Za to w pierwszej ani mdlosci ani wymiotow za to druga bogata w atrakcje.Mysle,ze nie ma reguly.Kazda ciaza jest inna.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: objawy 2 ciąży 25.11.07, 12:38 Ilosc wczesniej przebytych ciaz nie ma najmniejszego znaczenia. U mnie kolejna ciaza jest jak do tej pory znacznie mniej przyjemna, ale to zadna regula. Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: objawy 2 ciąży 26.11.07, 15:27 Jestem teraz w drugiej ciazy i z tego co zauwazylam to mam o wiele wiecej mdlosci i klopotow z zoladkiem. Zmeczenie tez wieksze, ale to chyba dlatego, ze musze sie opiekowac roczna coreczka wiec nie mam zbytnio szans na odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
karkista Re: objawy 2 ciąży 26.11.07, 15:44 Jet to sprawa indywidualna i nie zależy od ilości ciąż. Każda ciąża może być inna na przykład. Ja w pierwszej nie wymiotowałam ani razu, zero mdłości i np wcale mi piersi w ciąży nie rosły, dopiero po porodzie jak miałam mleko. Teraz jestem w drugiej ciąży i nie dość ze miałam mdłości, często tez wymiotowałam a piersi od razu mi urosły o 2 rozmiary. A to dopiero 14 tydzień. Wiec sama widzisz, nie ma reguły Odpowiedz Link Zgłoś
martuska87 Re: objawy 2 ciąży 26.11.07, 16:00 W moim przypadku (a jest dosyć świeży, bo jestem w 11 tc.) objawy były (bo już sobie odchodzą ) zdecydowanie silniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
joka772 Re: objawy 2 ciąży 26.11.07, 16:23 dzięki dziewczyny za odpowiedzi, już zaczynam się bać! A tak na serio obserwuje na razie siebie, lekarz potwierdzi w piątek czy mam rację. Na razie objawów ciąż nie mam. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 04:56 a ja sie nie zgodze z jedna z przedmowczyn ze ilosc ciaz nie ma wplywu na samopoczucie, oslabienie. Jestem w cizy z trzecim dzieckiem , rodze co 3 lata, karmie piersia , w ostatnio ciaze zaszlam karmiac piersia i wlasciwie moj organizma nie mial czasu odpoczac i zregenerowac sie - wiadomo skladniki odzywcze ida najpierw na dziecko, laktacje a na koncu matke. Czuje sie zmeczona i slaba , mialam lekka anemie, apetyt tez sredni. Potworne i najgorsze mdlosci w tej ciazy, ale to niekoniecznie zalezy od ilosci ciaz. Natomiast na zmeczenie, oslabienie jak najbardziej wplywa Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 14:10 A jednak sie zgodzilas - bo zmeczenie spowodowane innym trybem zycia to jedno a OBJAWY czyli np. nudnosci, wymioty to drugie. Pytanie bylo zas o OBJAWY pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 09:49 u mnie wcześniej wszystko dalo o sobie znać też te niezbyt zdrowe objawy: niestety (nadciśnienie w 1 ciąży ok 6 miesiąca, teraz już w 3, plamienie w 6 t.c., teraz w 4 t.c.........) ale wydaje mi się że nie ma reguły ile mam tyle ciąż z różnymi dolegliwościami Odpowiedz Link Zgłoś
solangelika Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 09:52 Witaj,ja właśnie jestem w drugiej ciąży i niestety objawy są silniejsze,ale to pewnie indywidualna sprawa każdej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
agular Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 10:07 ja teraz jestem w 13 tyg drugiej ciąży, brodawki wogóle się nie zminiły, piersi tylko powiekszone ale zero mdłości itp, w pierwszej ciąży wymiotowałam na potęge.. Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 10:16 Ja teraz 8 tydzien I zupełnie odwrotnie... W pierwszej ciazy zero mdłosci, a teraz masakra.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: objawy 2 ciąży 27.11.07, 12:44 ja jestem w 37 tygodniu drugiej ciązy. W obydwu rzyganie na potęgę, ale w pierwszej jak już przeszły mdłości, to było ok. Teraz rano wymiotuję prawie codziennie do tej pory. Mam masę problemów żołądkowych i ogólnie dużo gorsze samopoczucie psychiczne, chociaż bardzo chciałam mieć drugie dziecko. Nie wiem, może to kwestia tego, że organizm się zestarzał Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: objawy 2 ciąży 28.11.07, 12:25 jestem w 5t drugiej ciąży, czujęsię koszmarnie, mega mdłości, nie mogę patrzeć na jedzenie....i czuję się gorzej niż poprzednio, nawet w nocy, jak się obudze, to mnie mdli... Poprzednim razem powiedziałam szefowi o ciąży dopiero w 5 mcu, nie było widać, dobrze sie czułam (tak w miarę)...ale teraz to wymiękam już...nic, tylko chce mi sie rzygać Odpowiedz Link Zgłoś
aga-k-k Re: objawy 2 ciąży 28.11.07, 12:57 Ja też jestem w 5tc i nie mam żadnych objawów, jedynie lekki ból podbrzusza nic więcej. W poprzedniej ciąży od samego początku miałam okropne mdłości i wymioty. Mam cichą nadzieję, że teraz ominą mnie te uroki ciążowe. Życzę wszyskim mamusiom zdrówka. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakd1 Re: objawy 2 ciąży 28.11.07, 15:07 W pierwszej ciązy mie miałam żadnym mdłości, wymiotów, frygałam jak kozica. Nie miałam też zachcianek jedzeniowych. Jedynie piersi urosły sporo od razu na początku i strasznie bolał mnie brzuch. Teraz jestem w 10t drugiej ciąży. Piersi się nie zmieniły, nie ma też bólu brzucha ale za to 7-8 tydzień miałam mega mdłości i kiepsko z jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaalutka1 Re: objawy 2 ciąży 29.11.07, 10:33 Witaj Joka.Jestem już mamą prawie 3-letniej Ali, natomiast teraz jestem w 19 tygodniu drugiej ciąży. Objawy miałam podobne, jednakże na początku obecnej ciąży pierwszy raz miałam mdłości, których nie miałam przy Ali. Poza tym- teraz szybciej urósł mi brzuszek, jest dość pokaźny-przy Aleńce pokazał mi się dopiero około 6 miesiąca. Generalnie uważam, że objawy są podobne. Od tygodnia np znowu mam zgagę, przy ALi też miałam. Z czasem napisze Ci jak inne objawy. Życzę Ci jak najwięcej słońca i radości związanej z maleństwem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ella-76 Re: objawy 2 ciąży 29.11.07, 11:17 jestem po cesarce(dwa lata temu) ale to nie ma wiekszego znaczenia. Tak samo miałam mdłości bez wymiotów, teraz tylko bardziej boli brzuch w czasie kiedy zwykle występowała miesiączka i bóle w lędzwiach nie do wytrzymania. to juz 21 tc. Odpowiedz Link Zgłoś