Dodaj do ulubionych

plamienie - 7 tydz.

13.08.03, 04:11
Jestem w 7 tyg ciąży (po jednym poronieniu) i wczoraj zaczęlam plamić.
Czuję lekkie pobolewania po prawej stronie brzucha. Mam brać duphaston i
leżec, na UCG bilo dzidzi serducho ale i tak sie strasznie boje. czy któras
z Was miala coś podobnego????Dodam ze mam juz 30 lat i strasznie chce miec
tego dzidziusia. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sobasia Re: plamienie - 7 tydz. 13.08.03, 04:13
      TZn na USG oczywiście.
    • wana Re: plamienie - 7 tydz. 13.08.03, 08:56
      Trzymaj się, kochana! Ja plamiłąm dokładnie w 7-ym tygodniu, w dodatku podczas
      wędrówki po górach z plecakiem - na szczęście mój mąż, lekarz, (co prawda nie
      gin, ale zawsze fachowiec) wytłumaczył mi, że mniej więcej w tym czasie
      dzieciaczek "wgryza" się w macicę i przy tym może wystąpić plamienie.
      Oczywiście po powrocie poszłam do lekarza, który to potwierdził (na szczęście).
      Trzymam kciuki za was - mam nadzieję, że u Ciebie tez jest to tylko "wgryzanie"
      Pozdrawiam
      Gosia
    • natder Re: plamienie - 7 tydz. 13.08.03, 10:07
      Witaj, ja też miałam niewielkie plamienie w 6-tym tygodniu. Również brałam
      Duphaston i polegiwałam sobie. Plamienie już więcej się nie powtórzyło, jestem
      teraz w 12-tym tygodniu. I oby tak dalej, czego i Tobie serdecznie życzę smile))
    • bczerwin1 Re: plamienie - 7 tydz. 13.08.03, 12:14
      Witaj
      Ja plamiłam w 10 tygodniu, nawet spędziłam 7 dni w szpitalu. Oczywiście od
      początku brałam duphaston (dwa poronienia) i kazali się oszczędzać. Teraz mam
      16 miesięczną zdrową dzidzię, czego i Tobie życzę.
      Pozdrawiam
      Beata
    • mali_a Re: plamienie - 7 tydz. 14.08.03, 19:44
      Dziewczyny, moja siostra jest w 6 tyg ciąży i od trzech dni ma plamienie (
      zawsze po wysiłku), prosze napiszcie jak długo w waszym przypadku występowała
      ta dolegliwość.
    • apja Re: plamienie - 7 tydz. 15.08.03, 16:09
      Słuchaj się lekarza i leż. Ale idź się skontrolować. Ja miałam plamienie
      właśnie w 7 tygodniu i bóle brzucha mam do teraz (10 tyg.) Okazało się że mam
      krwiaka. Ale mój pan doktor powiedział że się wchłonie. Jeżeli masz mdłości i
      złe samopoczucie to podobno dużo jest hormonów ciążowych i nie ma powodu do
      paniki. Tylko ja miałam plamienia brudnoczerwone, brązowawe. Jeśli u ciebie
      jest to krew to pędź do lekarza.
      • olkamaz Re: plamienie - 7 tydz. 19.08.03, 00:29
        dokładnie w 7 tygodniu zakrwawiłam ale sie wystraszyłam bo miałam 40-lat,
        mineło samo ,po kilku godzinach ale pani dr z.... położyła mnie na sepsę
        i .....chciała mnie wyłyzeczkować, tylko na szczeście była leniwa a rano
        przyszedł lekarz z prawdziwego zdarzenia i zaczął od usg, mała ma 3 -lata,
        życie swoje zawdięcza lenistwu lekarza, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka