poecilia 21.01.08, 12:00 Zastanawiam się właśnie ....czy można nie zauważyc odejscia wód? Tzn, czy to chlupnięcie jest wystraczająco wyczuwalne? Czy może sie zdarzyc, ze bielizna czy tez wkładka sa nieco bardziej wilgotne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venoos1 Re: odejście wód 21.01.08, 12:05 To zalezy od kobiety,,, Ja mialam w pierwszej ciazy ic strasznie duzo - trudno bylo nie zauwazyc... Ale ze mna rodzila dziewczyna ktora wod plodowych miala strasznie malutko - lekarze stwierdzili ze nie wiecej niz szklanka.. ale nie martw sie - tak czy inaczej zauwazysz Odpowiedz Link Zgłoś
poecilia Re: odejście wód 21.01.08, 12:08 no właśnie sie martwie..u mnie to 39 tydzien i od rana wzielam sie za sprztanie i mam nieco bardziej wilgotnie niz zazwyczaj i nie wiem czy panikowac czy czekac ...... Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: odejście wód 21.01.08, 12:27 u mnie zdecydowanie było zauważalne (cos na zasadzie" czemu sikam a nie czuję?"). a jeśli masz obawy czy to wody to są testery w aptekach albo mozna jechać na izbę przyjęć to sprawdzą. wody pachną charakterystycznie - nieco jak męskie nasienie. Odpowiedz Link Zgłoś
venoos1 Re: odejście wód 21.01.08, 12:47 no wlasnie! zapach jest charakterystyczny.. ale ilosc wod plodowych nie powoduje wilgotnosci a raczej zamoczenie bielizny, wiec wydaje mi sie ze to sie po malu zaczyna wszystko opuszczac w dol i dlatego odczuwasz ta wilgotnosc... a twoje zachowanie-sprzatanie - tez moze na to wskazywac - moja znajoma dzien przed porodem tez zaczela wszystko sprzatac i szykowac dom na nowe dzieciatko - zupelnie instynktownie. Odpowiedz Link Zgłoś
poecilia Re: odejście wód 21.01.08, 13:17 dzieki za info na czwartek mam planowe cc - mam nadzieje, ze moja córcia nie szykuje sie wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
venoos1 Re: odejście wód 21.01.08, 13:21 To zycze powodzenia i wielkiego szczescia na rekach Odpowiedz Link Zgłoś