Dodaj do ulubionych

Bóle brzucha jak przy @!

08.02.08, 13:48
Dziewczyny spóźnia mi się @ kilka dni, dopiero w poniedziałek mogę iśc na betę a testu nie chce robić. Mam chwilami i częściej nad ranem takie bóle brzucha typowe jak przy @. Czy one są bezpieczne jakbym była w ciązy???? Ogólnie mam obolałe piersi i czuje się bardzo osłabiona, taka że nic się nie chce! Jeżeli ktoś tak miał to proszę o pocieszenie!
Obserwuj wątek
    • kontra24 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:09
      A dlaczego nie chcesz testu robić?
      • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:12
        Kontra mi pierwszy test wyszedł negatywny, dopiero jak byłam w 10 tygodniu ciązy
        pokazało dwie kreskismile)))))))
        • kontra24 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:17
          a.z.1 napisała:

> Kontra mi pierwszy test wyszedł negatywny, dopiero jak byłam w 10
          tygodniu ciąz
          > y
          > pokazało dwie kreskismile)))))))

Jasne, że jak wyjdzie negatywny to nie jest powiedziane,że nie jest
          się w ciąży.Ale te testy sa dość czułe i generalnie więcej z nich
          wyłapuje niz nie wyłapuje ciążę. Ja bym tam zrobiła bezzwłocznie.Ale
          ja generalnie jestem niecierpliwasmile))
          • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:21
            No też właśni ja też zaraz zrobiłam i byłam załamana że nie jestem w ciąży potem
            było nasze wesele, sesja i nie myslałam o tym.....W końcu okazało się ze nasz
            synek jako dwutygodniowa fasolka hulal z nami na weselusmile))))))
    • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:10
      Ja też miałam takie bóle na początku ciązy i dokładnie takie objawy jak ty. Cały
      czas miałam wrażenie, że zaraz dostanę @ ale sie nie doczekałam..smile)) Lekarz
      mówił ze takie bóle są normalne na poczatku ciązy i kazał brać nospe...pozdrawiam
      • claudia84 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:17
        też miałam i do dziś czasami mam takie bóle. Jestem ok. 2 tyg po spodziewanej @.
    • marianka_m Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 14:22
      tez mialam normalne bole miesiaczkowe w terminie planowanej @, ktora
      jednak nie przyszla smile Co wiecej, te bole powtarzaly sie co miesiac
      w tym terminie, w ktorym normalnie mialabym okres. Jesli spoznia Ci
      sie kilka dni, to test powinien juz wyjsc.
      • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 15:17
        Biorę no spe i łykam magnez. A co do testu to staram się już ponad 3 lata i mam uraz do testów dlatego poczekam do poniedziałku i beta prawdę mi powie co się dzieje..........Dzięki za pocieszenie, bóle są już coraz delikatniejsze ale jak dłużej stoję to takie właśnie jak na @.......
        • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 15:28
          Ja nie wiem... ale ja miałam taką samą sytuację i okazało się ze jestem w ciązy
          czego i Tobie z całego serce życzę pozdrawiam cieplutko
          • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 16:13
            a.z.1 Dzięki!!!!!!!!!! We wtorek się okaże!!!! Jak coś to zawsze mam jeszcze nadzieję parę dni!!!!!!! Dodam że mam krótkie cykle 26-27, jeszcze nigdy mi się nie przesunęły w tą stronę bo krótsze miałam 24 dniowe. Dziś jest 31dc............ Czyli myślicie że powinno być dobrze z tymi pobolewaniami?????????????
            • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 16:19
              Nie powinnaś się martwić - ja miałam takie bóle, ze w nocy nie mogłam spać. U
              mnie było gorzej, bo zawsze miałam dluższe cykle i nieregularne miesiączki,
              więc byłam przekonana, że to na pewno nie ciąża smile))) Wydawało mi sie że tak
              szybkie zajscie jest niemożliwe - zaszłam w ciążę w drugim miesiącu starań...A
              tu proszę na przekór wszystkiemu....
              • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 17:17
                No to jesteś szczęściara a,z,1, bo ja już się staram prawie 3 lata i w styczniu miałam mieć inseminacje ale odpuściłam i zrobiłam badanie drożności w 10dc...... potem oczywiście działaliśmy, ale jakoś juz nie wierzyłam w to że się uda naturalnie!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie
                • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 20:24
                  Na mój gust sprawa jest prosta, ale specjalista nie jestem a wiadomo jak z tymi
                  sprawami bywa....Trzymam za Ciebie kciuki i daj znać jak będziesz coś wiedziałasmile))
    • lenorka1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 19:08
      Ja tak samo miałam,myślałam,że po prostu spóźnia mi się @,ale po dwóch dniach
      nie wytrzymałam i zrobiłam test no i teraz jestem w 25tc.Po prostu te bóle to
      powiększająca się macica,do tej pory czasami boli mnie brzuch jak przy
      okresie,ale lekarka mówi,że wszystko jest ok i po prostu maluch rośnie.Trzymam
      kciuki wink))))
      • naise Re: Bóle brzucha jak przy @! 08.02.08, 20:34
        aniaresz to jesteśmy we dwie, też mi sie okres spóźnia. tyle że u
        mnie testy wychodzą negatywnie, a lekarz nic nie zauważył przy
        badaniu. Mam czekać na okres, jak nie przyjdzie zrobić bete gdzieś
        koło przyszłej środy i do lekarza z wynikiem.
        Tyle że ja ciąży nie planowałam, ale co ma być to będzie. Po prostu
        chciałabym już wiedzieć, czy to jakieś zaburzenia, choroba, czy
        ciąża.
        • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 09.02.08, 14:27
          Za dwa dni na betę i się okaże co się dzieje ale mam dobre
          przeczucie........ choć nie wierzę że stał się cud..........Te
          pobolewania są mocniejsze jak robię gwałtowne ruchy a tak to coś tam
          ćmi........ Dzięki
          • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 09.02.08, 15:31
            Na pewno jest dobrze koniecznie daj znać po badaniu co jest granesmile)Trzymam
            kciukismile)
            • naise Re: Bóle brzucha jak przy @! 09.02.08, 16:50
              Ja dziś dostałam @, więc na betę już nie idę.
              Trzymam za ciebie kciuki Aniu
    • izaluu Re: Bóle brzucha jak przy @! 09.02.08, 19:06
      Miałam takie bóle w poprzedniej ciąży prawie do 4 miesiąca-tak
      jakbym lada chwila miała dostać okres i bardzo się bałam że to
      oznaki poronienia. W poprzednich dwóch ciążach tego nie
      doświadczyłam. Teraz też jestem w ciąży-wg moich wyliczeń 4 tydz, we
      wtorek wyszedł mi test pozytywny a bóle miałam niemalże od dnia
      poczęcia. Zrób koniecznie test i nie czekaj, te strumieniowe są
      ponoć najdokładniejsze. Wydaje mi się że mogę złożyc Ci gratulacje,
      że nosisz małą fasolkę. No ale jak napisałaś w poniedzialek wszystko
      się okaże. Powodzenia.
      • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 10.02.08, 17:47
        Jutro idę na betę już także sprawa się wyjaśni,martwi mnie tylko to że się podziębiłam i mam katar straszny, co radzicie????? Czy ten katar może zaszkodzić na rozwijanie się dzidziusia?????? Jutro napewno dam wam znać! dzięki że trzymacie kciuki!!!!!!!!! Chciałabym bardzo dołączyć do was na to forum!
        • lenorka1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 10.02.08, 18:40
          Na pewno w pierwszym trymestrze nie można żadnych leków przyjmować.Ja również na
          początku się podziębiłami i lekarka zaleciła mi tyko herbatę lipową z sokiem
          malinowym i cytryną,na katar inchalacje a na bolące gardło najlepszy jest sok
          wyciśnięty z surowych buraków do płukania gardła.Wszystko sama
          sprawdziłam,działa rewelacyjnie
          • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 13:52
            Już jestem po becie a wynik będę miała po 17, czyli za 3 godzinki!!!!!!!!!!!! Boże, jak ja się boję strasznie................ Napewno się odezwę!
            • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 14:01
              Koniecznie się odezwij bo ja Ci strasznie mocno kibicuje i trzymam kciukismile))
              • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 14:38
                a,z,1! Jesteś kochana, wielkie dzięki!!!!!!!!!A ty jesteś w którym tygodniu ciąży????????? Bóle brzucha u mnie powoli jakby mniejsze, a u ciebie kiedy ustąpiły?
                • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 15:01
                  Heh - ja niestety nie jestem teraz w ciąży. Jestem już mama dwuletniego chłopca
                  i cholernie mocno odezwał się we mnie instynkt żeby znowu zajśc w ciążę, po
                  prostu jestem prawie chora. Niestety nie mogę sobie teraz pozwolić na ciążę ze
                  względu na sytuacje w pracy (umowa na czas określony) i jak o tym pomyśle to aż
                  chce mi się wyć. Wiec jak mam chwile to wchodze sobie na to forum i czytam
                  posty, czasami pisze i trzymam kciuki za wszystkie ciężarne dziewczyny. Moja
                  sytuacja wyjaśni się we wrześniu i mam nadzieje ze wtedy bedziemy mogli
                  rozpocząć starania o maleństwo. A te bóle o których pisałaś szczególnie pamietam
                  bo nie wiedziałam co się właściwie dzieje, czy jestem w ciąży, czy nie, a jeżeli
                  jestem to czy one nie spowodują poronienia????To one wygoniły mnie do lekarza i
                  okazało sie ze jestem juz w 11 tygodniu (wczesniej robiłam test wyszedł
                  negatywnie)smile)
                  To tak w skrócie wygląda moja historia pozdrawiam

• aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 19:11
                    ja już po becie!!!!!!!! wygląda na to że po 4 latach starań doczekałam się ciąży- beta 992,4 jeszcze się nie cieszę dopiero po usłyszeniu serduszka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 20:10
                      Szczerze mówiąc wiedziałamsmile)))))) i baaaaaaardzo się cieszę, tym bardziej że
                      tak długo na to czekałaś. Teraz trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzesmile)
    • manieczkagrosik Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 19:50
      cudownie Aniu! To wspaniała nowina, trzymam mocno kicukiwink)).
      Pamietam Cię z forum niepłodności, też tam pisałam a teraz jestem
      już w 25 tygodniu! To piekne, że tak nam się udaje, mimo trudności;-
      )))
      • aniaresz Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 20:19
        Jeszcze nie potrafie się cieszyć, a bardziej się zamartwiam czy tam wszystko jest ok!!!!!!!!!!!!!Ale po tylu latach to naprawdę duży krok do przodu jak już beta taka, teraz tylko do dr czy jest dobrze umiejscowiona ciąza,,,,,,,,,,, jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wsparcie, a ty a,z,1 dziłaj też już niebawem bo widzę że cię ciągnie do kolejnej dzidzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • a.z.1 Re: Bóle brzucha jak przy @! 11.02.08, 20:29
          I to nawet nie wiesz jak bardzosmile) To już zakrawa na jakąś psychozęsmile)
    • katarzyna.br Re: Aniaresz!!!!!!!!!!! 12.02.08, 07:56
      czemu nie chwalisz się ciążą na forum niepłodność, tam na pewno
      wszyscy czekają na dobra wiadomość od Ciebie!!!!!
      No widzisz - mówiłam że następna będziesz TY!!! Ja, alela i Tobie
      wreszcie się udało (mam nosa). Gratuluję!!!!!!!

Pozdrawiam

Napisz
      • alix1 Re: Aniaresz!!!!!!!!!!! 12.02.08, 09:06
        Kasia, a co u ciebie? smile
        Mam nadzieję, że mnie pamiętasz z niepłodności, pisałyśmy trochę wink

Alix z 22 tygodniowymi bliźniakami smile
        • aniaresz Re: Aniaresz!!!!!!!!!!! 12.02.08, 11:02
          Dziewczynki!!!!!!!!!!!Napewno się pochwalę kochane ale po 2 becie ponieważ narazie bardziej się stresuje niż cieszę!!!!!!!! Czyli jutro wieczorkiem powinnam wiedzieć na czym stoję................
          • alela1 super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 12.02.08, 12:40
            no to gratuluje jeszcze raz!!na nieplodnosci juz gratulowalam.
            Czekamy na padziernikowa dzidzie? a moze listopad?
            • aniaresz Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 12.02.08, 17:23
              Alela1! U mnie by wypadało na połowę października..................
              • a.z.1 Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 09:30
                Hej czy masz jakieś nowe informacje???????Byłaś na drugim badaniu???
                • aniaresz Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 10:36
                  a,z,1!!!!!!!! Dzięki kochana za pamięć!!!!!!! Już druga beta zrobiona a po 17 będzie wynik, również zaraz po odebraniu wyniku idę do dra!!!!!!!!! Strasznie się boję że nic nie będzie widać.........Pozdrawiam.
                  • kaamea Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 12:02
                    Aniu gratuluje i starsznie sie ciesze, pamietam Cię z forum
                    nieplodnosc, o ile pamietasz, obie staralysmy sie u tego samego
                    dr smile. Ja po prawie 3 latach staran jestem w 29 tygodniu ciazy i jak
                    na razie wszystko przebiega dobrze, jestem pewna ze u Ciebie bedzie
                    tak samo. Serduszko mojego chlopczyka dr pokazal mi w 5 lub 6
                    tygodniu ciazy i biło bardzo wyraznie. Jestem pewna ze wkrotce i Ty
                    zobaczysz.
                    Piszesz ze bylas tuz po badaniu droznosci, to bylas na HSG czy na
                    laparoskopii?
                    • aniaresz Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 19:32
                      kaamea!!!!!! Dzięki za gratulacje!!!!!! Cieszę się że tobie się udało, bardzo......... U mnie beta się podwoiła z 992,4 po 2 dniach na 2232,0 chyba nawet nieźle. DR widziała już pęcherzyk ciążowy dzisiaj/ ok 5 tydz od @ czyli 3 od zapłodnienia/, jakoś nie wierzę że się udało, dziwne uczucie bardzo.............
                      • a.z.1 Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 20:00
                        Jak to dziwne??????????Ciesz sie kobieto!!!!!!!Będziesz mamą - ja się bardzo
                        cieszę za Ciebie!!!!smile))
                        • aniaresz Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 20:37
                          a,z,1- powiem ci że boję się cieszyć, że ten sen się skończy. Strasznie długo czekałam na dzidzie i dlatego jakoś nie dociera to do mnie,,,,,, Ale jestem szczęśliwa bardzo..................
                          • a.z.1 Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 21:18
                            Eeee tam, przecież najważniejsze juz sie stało - jesteś w ciąży... Teraz tylko
                            odpoczywać, dbać o siebie i czekać, czekac, czekać....Aż maleństwo przyjdzie na
                            swiatsmile))
                            • aniaresz Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 13.02.08, 22:47
                              Kochana jak tylko minie najgorszy pierwszy trymestr to będę się cieszyć ogromnie, narazie muszę dmuchać na zimne......... Pokazałam mojemu M zdjęcie z pęcherzykiem ciążowym a on nie wierzy że to ciąża, mówi- gdzie????????? Śmieszna kropeczka a z niej dzidzia urosnie- szok!!!!!!!!!
                              • a.z.1 Re: super wiadomosci!!!!!!!! Gratuluje!!! 14.02.08, 10:49
                                Ehhhh z Tobą się cieszę a sama sie martwię...Juz tydzień temu powinnam dostać @
                                a tu nic....Po ciąży miałam raczej nieregularne ale żeby aż tyle????Mąż twierdzi
                                ze to niemożliwe - fakt zabezpieczalismy się ale wiadomo jak to jest...Obawiam
                                się żeby ta moja nieodparta chęć posiadania maleństwa nie była wcale taka
                                bezpodstawna....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka