kasiak292 13.02.08, 09:09 Czy któraś z was pod koniec ciązy miała malutki brzuszek?? Ja porównuuję do swojej 1 ciąży i wtedy był naprawdę gigantyczny. Wtedy przytyłam 14 klilo teraz do tej pory 7. Mała w 33 tc ważyła 1950. Bardzo się martwię czy wszystko jest ok ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chestnutflower Re: 35 tc i malutki brzuszek 13.02.08, 09:19 Mialam podobny problem jeszcze pare tyg, temu (nawet zalozylam podobny watek) Cala ciaze moj brzuszek byl malutki i trzeba bylo sie przyjrzec zeby go dojrzec, przytylam tylko 8kg. Nasza Kruszynka Klara urodzila sie tydzien temu z waga 2560g czyli nie dziecko-gigant ale tez nie calkiem malutenka.Najwazniejsze ze zdrowa! Dostala 10 pkt! Miala problem z utrzymaniem temperatury cialka i dzien musiala byc trzymana w podgrzewanym lozeczku ale teraz juz jest wszystko dobrze Ssie slicznie mleko mamay i pomalu przybiera na wadze Sadze ze nie masz sie co pzrejmowac waga malenstwa, najwazniejsze ze wszystkie inne parametry wychodza ok zycze duzo opytmizmu i szczesliwego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak292 Re: 35 tc i malutki brzuszek 13.02.08, 09:41 Dzięki bardzo mnie pocieszyłaś i widzę że niepotrzebie panikuję. Faktycznie miałaś dużo mniejszy brzuch a wszystko było ok. Dzięki serdeczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: 35 tc i malutki brzuszek 13.02.08, 09:25 A co lekarz mówi? Ja tez miałam mały brzuch, w dodatku pod koniec wogóle mi nie rósł.Bardzo się martwiłam, ale okazało się, że nie potrzebinie.Synek ważył 3300,więc taki średniak był.Może dlatego taki mały, bo niewiele przytyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
chestnutflower Re: 35 tc i malutki brzuszek 13.02.08, 18:47 No wlasnie, rozmiar brzuszka to nie dramat Dzieci sie rodza i takim kobietom a DUZYM tego plusem jest to, ze tydzien po porodzie waze juz prawie tyle ile przed i brzuszek mam prawie plaski za spogladajac do chwile w lustrze nie moge sie nadziwic ze w ogole kiedykolwiek bylam w ciazy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa85 Re: 35 tc i malutki brzuszek 13.02.08, 20:27 Ja wchodziłam w swoje normalne spodnie (rozmiar 34) do 7 miesiąca ciąży. Brzucha wywaliło mi dopiero w 8-9 miesiącu ale nawet wtedy nie był jakis gigantyczny. Przez cała ciąże przybyło mi 18 kg ale nie było po mnie tego widać (chyba te kilogramy równomiernie sie rozłożyły). Synek urodził się 3250 i 54cm długi. Moje koleżanki z o wiele wiekszymi brzuchami rodziły mniejsze dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: 35 tc i malutki brzuszek 14.02.08, 14:31 Również miałam malutki brzuszek, że w końcówce 9 miesiąca sąsiadki myślały, że to dopiero 6. Dziecinka urodziła się z wagą 2660 przy wypisie miała 2440 a teraz już 5600 . Ja mam brzuch płaski jak przed ciążą, zero rozstępów i tylko blizna po cc przypomina, że ktoś tam siedział sobie bezpiecznie 14 tygodni temu . Odpowiedz Link Zgłoś
24milenka Aagaa85, Ty to w ogóle laska jesteś! 14.02.08, 22:22 Aagaa85, Ty to w ogóle laska jesteś! Żeby w parę miesięcy po porodzie wyglądać tak: public.fotki.com/aagaa85/teneryfa-grudzie-2007/stp82686.html Odpowiedz Link Zgłoś
jollyvonne Re: 35 tc i malutki brzuszek 14.02.08, 18:21 W ok. 36 tyg. ciazy poszlam na USG do obcego lekarza. Bylam juz po rozmowie z pielegniarka, wiec jak przyszedl ginekolog to bez wstepow powiedzialam co chce, a on na to "a skad pani wie ze pani jest w ciazy? test pani zrobila?" Stalam przed nim w cieniukiej letniej sukience, na dworze bylo 30+ stopni w cieniu ... Do konca ciazy brzuch mi niewiele urosl, w 9 m-cu musialam ustapic miejsce w autobusie ciezarnej ... (ona byla w 6 m-cu, hehe). Ubran ciazowych nie mialam wcale, do porodu pojechalam w zwyklych lnianych spodniach, w tych samych spodniach wrocilam do domu Waga porodowa dziecka to 3550g, 56cm dlugosci, kruszynka nie byla Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia2008 Re: 35 tc i malutki brzuszek 14.02.08, 19:25 Mojej kolezanki maly w 33tc wazyl 1800 a urodzil sie z waga 3300 wiec mysle ze nie potrzebnie sie martwisz.Ja dzis mam termin porodu i jak patrze na swoj brzuszek tez mi sie wydaje ze maly i balam sie ze dostane ochrzan od doktorki ze dziecko malutkie a tydzien temu na usg wyszlo ze 3500g. Teraz bedziesz miala najwiekszy przyrost wagi maluszka i brzuszka wiec spokojnie. Zycze przyjemnego przebiegu kolejnych dni z maluszkiem w brzuszku.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: 35 tc i malutki brzuszek 14.02.08, 22:55 waga jest wg mnie ok; moja kolezanka w obu ciazach miala maly brzuszek, a cory bylu duze- ok. 3500 Odpowiedz Link Zgłoś