gosiagaska 07.03.08, 22:42 Dobry Wieczór wszystkim chciałabym zapytać co brać na garło. Jestem w ciąży parotygodniowej i strasznie mnie męczy ból gardła. Bo niby są te ulotki przy lekach ale nie wiem czy wierzyc im czy lekarzom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: leki w ciży 07.03.08, 22:57 do ssania mozna smialo Tantum Verde (jak i ten w aerozolu). Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: leki w ciży 07.03.08, 22:58 To zależy co konkretnie dzieje sie z Twoim gardlem?Najlepiej pojsc do lekarza 1-go kontaktu.Ja od poczatku mojej ciązy nie bralam zadnych lekow bez uprzedniej wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwcia77 Re: leki w ciży 08.03.08, 08:31 Ja też już kilka razy się podziębiłam w mojej 18-tygodniowej ciąży - nie brałam żadnym leków - zawsze pomagało płukanie gardła wodą z solą (w proporcjach 1 łyżeczka soli na szklankę przegotowanej, letniej wody). W moim przypadku to naprawdę skuteczna metoda, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: leki w ciży 08.03.08, 11:33 gardło możesz płukać naparem z szałwi teraz na wiekszości ulotek piszą że cośtam nie moze być stosowane przez kobiety w ciąży, bo po prostu na kobietach w ciąży nie przeprowadza się badań, ale pamiętaj że kobiety w ciąży te muszą czasem przyjmować leki, bo nieleczona infekcja jest groźniejsza od leków. Skonsultuj się z lekarzem (lub famaceutą)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: leki w ciży 08.03.08, 12:20 Płukanie gardła wodą z solą albo szałwią, tantum verde do ssania albo w aerozolu. Jeśli to nie pomoże, do lekarza po bioparox czy inne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia idz do lekarza 08.03.08, 12:34 im wczesniej tym lepiej. ja niepotrzebnie zwlekalam i teraz mam syf w oskrzelach i zatokach i zwolnienie na 10 dni a od samego zapachu bioparoxu mam juz ciarki Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: leki w ciży 08.03.08, 13:13 A ja mam domowy,sprawdzony przeze mnie sposób na gardło.Wyciśnij w sokowirówce sok z surowego burak i wypłucz nim gardło,na prawdę pomaga.Ja na początku ciąży przeziębiłam się i taka płukanka pomogła mi już po dwóch razach. Odpowiedz Link Zgłoś