29.08.03, 20:08
Czy ktoras z Was dostala Celeston na przyspieszenie rozwoju pluc dziecka? Jak
sie po nim czulyscie. Czy uwazacie ze warto go przyjac?
ANia
Obserwuj wątek
    • alabedz Re: celeston 01.09.03, 18:12
      Nie ma odpowiedz wiec chyba zadna z WAs nie brala Celestonu. Czyzbym tylko ja
      jedna byla na to skazana sad
      A
      • magdazaw Re: celeston 01.09.03, 22:34
        Ja dostałam celeston podczas pobytu w szpitalu,ponieważ groził mi przedwczesny
        poród w 34 tygodniu. Nie odczułam żadnych skutków po tym leku, dostałam go w
        dwóch dawkach, w zastrzykach. Myślę, że warto wziąć ten lek jeśli grozi Ci
        przedwczesny poród, szczególnie w 8 miesiącu, ponieważ wtedy masz większe
        gwarancje, że Twoje dziecko przeżyje.
        • lili24 Re: celeston 01.09.03, 23:06
          Droga Magdo!
          nie pisz tak jakby dziecko urodzone w 8 miesiącu miało marne szanse przeżycia!
          jeszcze się dzieczyna niepotrzebnie przestraszy!
          Oczywiście przy wcześniejszych porodach, różnie może się zdarzyć, ale ryzyko
          występuje zawsze i wszędzie.
          Lek zapisany i wskazany przez lekarzy tym bardziej na rozwój płuc dziecka
          przyjąć musisz,- niestety nie wiem nic na temat tego leku, ale jeśli to ma
          pomóc dziecko to przyjełabym nawet chdybym miała czuć jakieś po nim
          dolegliwości (nudności, ...) oczywiście pod nadzorem lekarza.
          Nic się nie przejmuj jesteś w rękach specjalisty, który zawsze służy Tobie
          radą i pomocą..

Trzymaj się i powodzenia!

papa

karolina
          • magdazaw Re: celeston 03.09.03, 10:23
            przepraszam jeśli moje słowa zabrzmiały zbyt obcesowo, nie o to mi chodziło,
            chociaż mniej więcej w ten sposób odnosił się lekarz, który zadecydował o
            podaniu mi celestonu. wierzę, że wszystko potoczy się dobrze zarówno u Was jak
            i u mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka