ewelinkach1 08.04.08, 14:14 CZy macie bóle biodra w 6 miesiacu ciąży?Chodzi mi o takie mocne bóle które naprawde utrudniają życie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alix1 Re: Bóle biodra? 08.04.08, 15:07 Ja mam. W nocy nie śpię przez to i ogólnie jestem wykończona. Najgorsze jest to, że nie ma ponoć na to lekarstwa Jestem w 7 mcu ciąży bliźniaczej, więc mam wrażenie, że wszelakie atrakcje ciążowe dotykają mnie silniej niż w ciąży pojedynczej Odpowiedz Link Zgłoś
madziara95 Re: Bóle biodra? 08.04.08, 16:52 ja też mam. w nocy najbardziej,do tego dochodzi ból rozchodzącego się spojenia łonowego. przewrócenie się z boku na bok zajmuje mi kilka minut,bo robie to centymetr po centymetrze nieraz jęcząc z bólu.Jestem w 6 msc trzeciej ciąży i za każdym razem jest coraz gorzej boje sie,że za dwa miesiące nie będę w stanie się ruszyć. Najgorzej jak muszę wstawać do mojej 8 miesięcznej córci w nocy a podniesienie się z materaca zajmuje mi sporo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
paulina0323 Re: Bóle biodra? 16.04.08, 18:20 kobitki jestem w 35tc i tez miałam takie bóle, jak kładziecie się do łóżka to weźcie jednego jasia lub ręcznik zwinięty w rulonik połóżcie między kolanami a drugi pod biodro to pomoże ja tak robiłam i mogłam przespać całe noce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Bóle biodra? 17.04.08, 02:23 Ja tak robię i nie pomaga - w dodatku te rozchodzące się biodra bardzo mi "strzelają" gdy się w nocy przekręcam. Nie mówiąc o tym, że nie mogę spać (hmmm 2:24 w nocy) przez te wszystkie bolączki. Pocieszam się, że jeszcze 2 lub 3 tygodnie (tylko) mi zostały. Pozdrowienia Dziewczyny - i tak wszystkie jesteśmy bardzo dzielne - chłopy wymiękłyby na etapie pierwszej miesiączki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Bóle biodra? 17.04.08, 11:13 u mnie to samo, teraz jestem w 31 tc. a boli od 22. przekręcanie się z boku na bok to masakra, opieram się na śpiącym mężu (jego nic nie obudzi) i na oparciu łóżka i jakoś idzie. Lekarz zalecił mi hamak ale trudno o to ustrojstwo w warunkach domowych Odpowiedz Link Zgłoś
20052006s Re: Bóle biodra? 17.04.08, 12:41 kingadaw napisała: > Lekarz zalecił mi hamak ale trudno o to ustrojstwo w warunkach domowych Nic, tylko Hawaje Ci zostają ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
marriedka Re: Bóle biodra? 17.04.08, 14:41 He,he. U mnie to samo. Kobity mają jednak "jaja" )) Faceci już dawno by wymiękli i nasz gatunek by wymarł. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Bóle biodra? 17.04.08, 15:43 20052006s napisała: > Nic, tylko Hawaje Ci zostają ;-P Tak, i najlepiej płatne przez NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
szwed_ka Re: Bóle biodra? 17.04.08, 19:38 Dziewczyny, łączę się z Wami w bólu )) Ja jestem w 18tc i już od jakiegoś miesiąca mnie te bóle męczą. Najgorsze jest to, że przy pierwszej ciąży nie bolało mnie kompletnie nic! A teraz jak za dużo pochodzę a potem siądę... to już nie mogę wstać. I te bóle spojeń łonowych!!! Tragedia. A te Hawaje, to super pomysł... i drinki(oczywiście bezalkoholowe) z palemką... Odpowiedz Link Zgłoś
malutka7718 Re: Bóle biodra? 18.04.08, 14:45 Jak miło, że nie jestem sama. Jestem teraz w 31-32 tc a biodra i spojenie łonowe bolą mnie od ok 17 tc. Najgorzej gdy w nocy chcę się przekręcić z boku na bok, też mi czasami strzyka coś w biodrze podczas obrotu i zajmuje to mnóstwo czasu a spojenie łonowe jakby miało się rozejść na pół. Załamka. Ale teraz to już z górki. Oby tylko dotrwać do końca bo jeszcze do tego jestem zagrożona przedwczesnym porodem, brzuch mi twardnieje, biorę duphaston od 9tc plus no-spę od ostatniej wizyty u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś