jadzia.pl 04.05.08, 10:13 Jestem w 27 tygodniu. Stopy mi tak urosły, że w żadne buty się nie mieszczę. Czy to tylko opuchlizna czy faktycznie stopa się robi większa w ciąży ? Czy po ciąży może tak pozostać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatar9 Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 10:30 ..niestety to drugie,po trosze pierwsze,po ciąży nie założyłam jedej pary butów bo mnie cisną do dziś-urodziłam 3 lata temu,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 11:01 Przede wsztyskim puchna, ale czytalam, ze moga tez urosnac (!). Mnie w I ciazy puchly, ale po ciazy moglam nosic buty od sprzed ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 12:50 No cóż ja rodziłam we wrześniu zeszłego roku wiec na lato przypadały ostatnie miesiące i też od około 30-go tygodnia puchły mi nogi(polecam japonki).Niestety przed ciążą miałam rozmiar 40 a teraz 41 i chyba już sie nie zmieni.Wczoraj mierzyłam buty i w 40 nie wejde Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 14:23 U mnie bylo to samo, teraz nosze buty o numer wieksze... Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 16:35 No to w takim razie około 30 par fajnych butów powędruje do kosza. Nie cieszy mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 18:16 Poczekaj - moze akurat Ty jestes inna badz buty sie rozklapia i beda ok? zawsze mozna tez o jakies pol numery "powiekszyc" u szewca... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiczek Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 19:27 U mnie to samo.Po ciąży mam stopy większe o jeden numer,a już minęły ponad 2 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
madziara95 Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 19:32 o Boże... nie wierzę. Pierwszy raz słysze o tym,że stopy ROSNĄ!!! jestem w ciąży z tzrecim dzieckiem i się z tym nie spotkałam i jakoś nie chce mi się wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: rosnące stopy !! 04.05.08, 22:50 jedno i drugie\ ja nosilam 36 po urodzeniu dzieciora nosze 37 :o Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: rosnące stopy !! 05.05.08, 09:07 W ciąży pod wpływem hormonów rozchodzą sie wiązadła głownie miednicy żeby zrobić miejsce dla bobasa.Tak samo hormony działają na stopy i inne części ciała.Nie zawsze jest tak że noga rośnie np. w pierwszej ciąży wogóle mi nogi nie puchły nic mnie nie bolało i rozmiar buta został jak przed,natomiast w drugiej puchły mi strasznie do tego miałam okropne bóle spojenia łonowego i lekarz powiedział że porządnie mi się wszystko rozchodzitak na marginesie to organizm jest bardzo mądry rozchodziło sie fest bo młody urodził sie z wagą 4510.Ale wracając do tematu jadzia.pl zostaw butki i po porodzie sie okaże czy wejdziesz czy nie,ja używam dwie pary sprzed ciaży może dlatego że już rozchodzoneFakt nie każdemu rosną bo przecież babeczka jak urodzi 5 dzieci nie wskoczy z np.38 na 43!!Ale sie zdarza i pisze bo znam to z autopsji.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś